Gyurkity Péter

Három telefonnal rajtol a Symbian Belle

A cég hivatalosan is bejelentette a Symbian Anna után következő új verziót, így immár biztosra vehető, hogy még legalább egy frissítésre sor kerül, mielőtt a Windows Phone 7 átvenné a főszerepet.

A gyártó Hong Kongban jelentette be a szoftver új verziójának, valamit ezzel együtt három további okostelefonjának várható megjelenését, amelyre még ebben a negyedévben sor kerül. A Belle megduplázza a kezdőképernyők számát, egy lenyitható menüvel, illetve egy tálcával könnyíti meg az értesítések elérését, emellett pedig javít a platform böngészőjén, és az NFC segítségével egyszerűsíti le a tartalmak megosztását és a különböző kiegészítők párosítását (kapcsolódását).


Nokia 600 és Nokia 700

A három új jövevény sorrendben a Nokia 600, a Nokia 700, valamint a Nokia 701 lesz. A 600 pontos mérete 111 x 53 x 13 mm, súlya éppen 100 gramm, ehhez pedig 1 GHz-es processzor, 3,2 hüvelykes kapacitív érintőképernyő (640 x 360 pixel), 2 GB-os belső tároló, microSD, hátoldali 5 megapixeles LED flash kamera, NFC, aGPS, WiFi, valamint Bluetooth 3.0 és FM rádió társul, hogy a képet microUSB, és egy 1200 mAh-ás akkumulátor tegye teljessé. A készülék 4 színben (fekete, fehér, pink és lime) lesz kapható. A Nokia 700 belseje nagyjából megegyezik a fentiekkel, ám itt 5 szín (szürke, fehér-ezüst, vörös, kék, illetve lila) közül választhatunk, a telefon súlya 96 gramm, a kijelző pedig egy AMOLED ClearBlack érintőképernyő lesz.


Nokia 701

A Nokia 701 méretei 117,3 x 56,8 x 11 mm, súlya 131 gramm, ez szintén négy eltérő színben lesz kapható, a burkolat alatt pedig 1 GHz-es processzort és 8 GB-os belső tárolót találunk, ehhez egy 3,5 hüvelykes (640 x 360 pixel) IPS LCD ClearBlack érintőképernyő, microSD, hátoldali 8 megapixeles dual LED flash kamera, elülső HD-kamera, NFC, WiFi, Bluetooth 3.0, aGPS, microUSB, valamint egy 1300 mAh-ás akkumulátor csatlakozik. Mindhárom telefon HSDPA 14,4 Mbps támogatással érkezik, egyelőre ismeretlen árakon.


Az úgynevezett single tap NFC révén egyszerű lesz a tartalmak megosztása a telefonok között, valamint a különböző kiegészítők, úgy mint hangszórók és Bluetooth fejhallgatók és headsetek csatlakoztatása (párosítása), amihez mindössze egyszer kell finoman összeérintenünk a két készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kisedi #33
    Ráhibáztál, de meg kell mondjam az első Symbianos-vacakokig imádtam a Nokiákat!
    Ebbe a symbianba még a SE is belenyúlt de Ők szerencsére időben váltottak. Főképp Androidra..
  • zpe #32
    Te pedig Nokia utáló lehetsz .)
  • kisedi #31
    Pukkkaancs, Te reménytelen vagy..megyek bontok inkább egy sört, Te Nokia Őrült :)
  • Pukkka #30
    Hát igen, köztük élek, most is egynek írok..
    Ciki lehet, hogy "egy 14-év körüli fiúcska" szintjén lévő ember is észreveszi, hogy akkora baromságokat írsz, amikből süt a hozzá nemértés, mint a ház.
    Nyilván, ezt nem fogom tényekkel+linkekkel alátámasztani, mert aki egy kicsit is konyít a dologhoz, az rajtad, és az értelmetlen fikázásodon röhög.
    btw te már biztos vagy, vagy 20 éves =) mondjuk érdekes hogy minden fórumra 2008 ban regeltél. Akkor kapcsolták ki a szüleid a Parental controls-t a gépeden? Elhamarkodott lépés volt =)
  • MR007 #29
    És senki nem kötelez téged arra hogy szeress vmit!
  • MR007 #28
    Abból amit írtál azt gyanítom idézve vkit: HSZ-eid értelmi színvonala egy 14-év körüli fiúcska szintjén rekedt.

    Írd még be párszor észrevételed ha megnyugtat!
    És ha páran véletlenül nem így gondoljuk bocsánatot kérünk tőled.
  • kisedi #27
    Köztük Élhetsz ha ilyen jól Tudod! Mindjárt sejtettem a HSZ-eid értelmi színvonala egy 14-év körüli fiúcska szintjén rekedt. Aki pedig Rajtad vigyorog az
    nem fogyatékosságból, szánalomból Teszi!
  • Pukkka #26
    A fogyatékosok, mindig vigyorognak.
  • kisedi #25
    Pukkka Te Istencsapása! Fognád be a szád inkább! Jót röhögtem Rajtad, gondolom nem egyedül :DD
  • Pukkka #24
    Ha buta vagy, hát buta vagy. Ezen nem kell mit bizonygatnom, a lenti hozzászólásod tökéletesen alátámasztja.