Gyurkity Péter

Az Apple vezet a vásárlói elégedettség terén

A vásárlók legnagyobb arányban az iOS szolgáltatásaival és mindennapi használhatóságával elégedettek, ezen a téren pedig a WP7 is jobban szerepel az Androidnál. Az amerikai hadsereg is használná ezen okostelefonokat.

A Changewave Research mintegy 4 ezer felhasználó megkérdezése után összesítette adatait, amelyek a mobil operációs rendszerek vásárlói oldalon történő elfogadottságára, a felhasználói elégedettségi mutatókra világítanak rá. Az iOS továbbra is mindent visz, ám a Windows Phone 7 meglepően jól szerepelt, miközben a piacot lassan teljesen meghódító Android a harmadik hellyel volt kénytelen beérni.

A felmérés szerint az adott operációs rendszer mellett döntők az Apple szoftvere esetében 70 százalékban "nagyon elégedettek" annak működésével, funkcióival és szolgáltatásaival, miközben a második helyen végzett Windows Phone 7 alig 57 százalékot tud felmutatni ezen a téren. Az Android, amely az újonnan aktivált, illetve világszerte értékesített készülékek számát tekintve abszolút elsőnek számít, kénytelen volt beérni 50 százalékkal, a negyedik helyen található Blackberry pedig a futottak még kategóriába tartozik, hiszen itt alig 26 százalékot mértek a cég szakértői - a kifutóban lévő Windows Mobile mindössze 14 százalékot mutatott fel.


Mind az iOS, mind pedig a WP7 fontos frissítésen esik majd át az ősszel, hiszen érkezik az iOS 5 (és az iPhone 5), valamint a WP7 Mango, amely a Microsoft állítása szerint több száz újítást jelent a felhasználóknak. Eközben az amerikai hadsereg is élénken érdeklődik a két új slágertermék, a táblák, valamint az okostelefonok iránt. Itt egyszerre három platformot tesztelnek (talán nem véletlenül éppen az első három helyezettet a fenti felmérésben) és különösen az iOS és az Android kapcsán hangzanak el nagyon kedvező vélemények. A létező kommunikációs rendszereket és eszközöket ugyan nem tervezik kiváltani, ám a nyilatkozatok alapján a csapatok helyzetük megjelölésére, térképek (GPS) használatára, valamint szöveges üzenetek elküldésére használhatják majd ezen termékeket.

Természetesen ezen két platformnak némileg meg kell majd újulnia, illetve ki kell egészülnie, mielőtt a hadsereg a mindennapokban hasznukat venné, ezen részletek kidolgozására az elkövetkező hónapokban kerülhet sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #68
    Avid-et használnak, Final Cut, sem árában, sem minőségben, sem árban nincs egy kategóriában az Aviddel.
    Nekem már sikerült melózni, magyar vágó stúdióban, és sikerült beesnem egy-egy vágásra a Hellboy 2-nél, illetve a Diótőnél is. Ott is Avidet toltak.
    Avatart és a Gyűrűk Urát is azzal vágták. Mac-re is PC-re is van. Viszont PC-n csaj HP gépen megy.
    Ja és nem fagy win alatt se:-)
  • blasko1990 #67
    nem is tudtam , hogy ennyi ember rendelkezik itt kissebségi komplekszussal... iPhone user vagyok vagyok de én is tudom , hogy az android egy OS és nem egy konkrét készüék , akkor az android felhasználók többsége ezzel mér nincs tisztában? sokak érvelnek azzal , hogy a Macbook-k drágák és keveset tudnak , 2 éve vettem meg a sajátomat , 2Ghz-s procival és 2 GB ddr3 rammal nevetve viszi fagyás nélkül a PS-t , mellette egy Safarit s egy Numbers-t , valamint még egyszer se fagyott le... a hardware szart se ér egy jó szoftware nélkül. Ha jáccani akarnék éjjel nappal akkor biztos nem Mac-t használnék. De a windowsnak van erre jó terméke , az xbox , az számomra olyan mint a mac munkára , konzolok közül az jön be a legjobban. Nem tudom , hogy hallotatok e a Final Cut Studio-ról , de pl az USA-ban a filmgyárak többsége azt használja , mert egyszerű s nem fagy le , s profi program az effektekhez. De az is igaz , hogy van nem egy burzsuly divatmajom aki csak azért veszi mert ára van de használni már nem tudja , de ezeket hiába fikázod , hisz apuci segge alá tolja a BMW-t s az X milliós házat , s őt onnan meg nem érdekli , hisz olyan emberrel mint ti vagy én szóba se állnának , nem mint ha hiányozna :P
  • narumon #66
    Én meg téged sajnállak.... egyrészt mert nem tudod mit beszélsz és / vagy más gyártó szar termékét eszed.
  • G_ArchAngel #65
    En azokat kedvelem, akik masokrol ismeretlenul velemenyt alkotnak, gyujtonevuk: cserepesnoveny.

    Bar szerintem hozzajuk kepest meg a cserep is az evolucio csucsa.
  • Globalmaster #64
    Hát a sok infantilis ájfón tulajnak (saccra 60%; a maradék 10% tényleg "ezt" akarja... utóbbiaktól elnézést kérek -> ők azok a mesügék, akik nem vonakodnak a koprofágiától -> ismét elnézést kérek) jóhogy elég az Apple csúcsapparátusa... Biztos elégedettek, hisz a készülék némileg felülmúlja infinitezimális követelményeiket. Elég lamentábilis... Sajnálom őket:S
    (csak az Androidot használók felhasználói élményének növelése miatt folyamodtam az eufemizmushoz>)
  • llaszlo #63
    Itt csak 5 hsz-t kellett várni, hogy jöjjön egy "hülye".
    http://www.sg.hu/cikkek/83469/elvesztette_elso_helyet_a_nokia
  • llaszlo #62
    És manapság már tényleg az van Mo-on, hogy aki apple terméket vásárol az biztos hülye, analfabéta meg hasonló jelzőkkel illetik. És már tényleg divat az apple-t fikázni. Ennek a pszichológiai részébe inkább nem mennék bele.
  • llaszlo #61
    Nekem egy Desire-m van. Nagyon vágytam egy ilyen telefonra, és utólag csalódtam benne és a htc-ben is. Nincs support lesz@rják gyakorlatilag a korábbi modelleket. Amikor megjelent ezt is iPhone (akkor még 3GS volt) gyilkosnak kiáltották ki, miközben hardverben messze elmarad attól, hiába gyorsabb a cpu az nem jelent semmit. A 3GS még most is sok telefonnal felveszi a versenyt.
    Visszatérve a Desire-re. Hiába tudtom bővíteni a memóriát az nem ér semmit sem, mert a belső memóriába rakja az appok nagy részét. A custom romok meg hiába javítják a gyári hibákat, hoznak más hibákat. Időnként újra indulnak, néha nincs hívásjelzés nem működik az ébresztő stb. Szóval egyáltalán nem mondhatnám stabilnak és megbízhatónak. Ha lesz egyáltalán hozzá még 2.3-as gyári rom akkor annak a rootolt változatát fogom feltenni max. Ha az megbízható lesz. De effelől már igencsak vannak kétségeim, mert a htc lesz@rja a Desire-t.
    Kinézetre nagyon tetszik, de pl a hátlapja állandóan elenged az egyik pöcöknél, a hangszórója egy rakás ... ezt már a megvétel előtt is tudtam, de hogy ennyire gáz azt nem gondoltam volna.
    Szóval nem egy olcsó telefont vettem és ha megkérdeznék mennyire vagyok vele elégedett igencsak elgondolkodnék. Gyakorlatilag szerintem most bármikor elcserélném egy 3GS-re, mert ugyanennyiért azt is vehettem volna és még megbízhatóbb is lenne. A 3GS-en még mindig fut az appok nagy része, főleg a játékokra kell a hw és ezen a téren sem lehet oka a panaszra. Pedig abban "csak" egy 600MHz-es proci van, de mégis jobb, mint sok erősebb cpu-val rendelkező android telefon. De már hányszor hallottam ezt, hogy az Apple cuccok hw-ileg gyengék a többi cucc meg szoftverileg gyenge, mert gyakorlatilag nem képes kihasználni az erősebb hw-t, mert nem optimalizálják a sw-t a hw-hez ezért kell a jóval erősebb cpu, több memória stb.
  • grobs #60
    Én Nokia BT fülest használok iphone-nal ... biztos azért mert csak iphone kiegészítővel használható. Én közelről nem is láttam még apple kiegészítőt csak 3rd party-t.
  • narumon #59
    "Illetve hogy szinte kizárólag Apple termék lehet kiegészítő. Azok meg qrva drágák"

    Miért? Ha kívánod akkor mindenféle kínai dzsunka gyártó is gyárt hozzá mindent. Nézz körül mielőtt hülyeségeket írsz.