MTI

FBI-rajtaütés az Anonymous hackercsoporton

Rajtaütöttek három New York-i lakáson és legalább egy, az Anonymous hackercsoportnak tulajdonított számítógépet foglaltak le kedden a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberei.

Az Anonymous hackercsoport vállalta magára az Apple szerverei ellen nemrégiben elkövetett támadásokat, s szintén ők bénították meg decemberben a MasterCard és a Visa portáljait. Az Anonymous tagjai a hivatalos titkokat kiszivárogtató WikiLeaks szervezetet tekintik példaképüknek, és azt hangoztatják, hogy nem ártani akarnak célpontjaiknak, hanem csak figyelmeztetni akarnak arra, hogy milyen könnyen veszélybe kerülhetnek azok kliensei.

A hackercsoport nyilvánosságra hozott több, az arizonai rendőrségtől megszerzett magán e-mailt és egyéb adatokat is. Az Anonymous júniusban szövetségre lépett a Lulz Security nevű, hasonló szervezettel, amely a Sony, a CIA és a brit rendőrség weboldalait törte fel. A FBI ügynökei kedden egy brooklyni és két Long Island-i lakásban tartottak razziát. "A házkutatásokat egy folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban hajtották végre" - jelentette ki Peter Donald, az FBI szóvivője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyuska #2
    "..és azt hangoztatják, hogy nem ártani akarnak célpontjaiknak, hanem csak figyelmeztetni akarnak arra, hogy milyen könnyen veszélybe kerülhetnek azok kliensei." - Ez nem más, mint terrorizmus, akárminek is állítják be!
  • BIOlogic #1
    Majd a sitten feltörik őket is azt hiszem............