MTI

Börtönbüntetés sztárok levelezésének feltöréséért

Két hackert ítélt el a német bíróság, akik olyan ismert sztárok levelezését törték fel, mint Lady Gaga vagy Mariah Carey. A két fiatalember megjelenés előtt álló dalokat lopott el az énekesektől, majd ezeket online terjesztették.

Egy 18 és egy 23 éves férfit ítélt el a duisburgi bíróság szerzői jogi jogsértés vádjával. Az idősebb esetében 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésről határozott a bíróság, míg a fiatalabb 18 hónapot köteles eltölteni a fiatalkorúak börtönében. Esetében az ítéletet hat hónap múlva felülvizsgálják.

A páros trójai kémprogramokat használt, hogy nemzetközi szinten ismert zenészek személyes postafiókjait feltörjék, és az azokon tárolt adatokhoz hozzáférjenek. Tevékenységüknek olyan ismert előadók estek áldozatul, mint Lady Gaga, Mariah Carey, Justin Timberlake, Leona Lewis és Kesha. A hackerek a zenészek megjelenés előtt álló dalait lopták el 2009 és 2010 folyamán, amelyeket anyagi ellenszolgáltatásért cserébe az interneten terjesztettek. Az ügyészek szerint a két elítélt 15 ezer eurót keresett illegális tevékenységével.

A Hanglemezkiadók Nemzetközi Szövetsége (IFPI) szerint az ügyben akkor kezdtek el vizsgálódni, amikor a szervezet szakértőinek gyanússá vált, hogy a szokottnál is korábban szivárogtak ki az előadók új dalai az internetre. A nyomozásban német, brit és amerikai hatóságok is közreműködtek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!