MTI

Brazil kormányhivatalok honlapjait érte támadás

Hackertámadás miatt több órára megbénult szerdán a brazil elnöki hivatal és két másik állami szerv honlapja, közölték a dél-amerikai ország hatóságai.

A tájékoztatás szerint sikerült megakadályozni, hogy a támadók hozzájussanak kényes adatokhoz, de az elnöki hivatal, az adóhivatal és egy kormányzati szerv honlapját több órán át nem lehetett elérni. Az akció elkövetői azt állították magukról, ők a hírhedt hackercsoport, a Lulz Security (LulzSec) brazíliai ága. A LulzSec törte föl korábban a Sony óriáscég és az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) honlapját, és ők hatoltak be az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe.

Néhány órával a brazil hivatali honlapok elleni támadás után a Twitter közösségi üzenő portálon valakik a LulzSec nevében közölték, hogy ők bénították meg a Petrobras brazil állami olajipari óriás weboldalát. Tény, hogy a cég honlapja helyi idő szerint szerdán nem volt elérhető. A hackerek Twitter-üzenetükben tiltakoztak a magas üzemanyagárak miatt. Brazíliában jelenleg átszámítva 1,75 amerikai dollárba (nagyjából 325 forintba) kerül egy liter benzin.

Néhány napja a brazil hadsereg honlapjára hatoltak be számítógépes kalózok, és ellopták csaknem ezer alkalmazott személyes adatait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!