Berta Sándor

Tavasszal kapható lesz Európában a Motorola Xoom

Az amerikai társaság a barcelonai Mobil Világkongresszuson jelentette be, hogy a tábla PC-jét néhány hónapon belül immár az európai felhasználók is megvásárolhatják majd.

Ugyan a Motorola nem nevezett meg konkrét eladási időpontot, sem pedig árakat, de az biztosra vehető, hogy az első Xoom készülékek már a második negyedévtől megjelennek a kontinensen. Kiderült az is, hogy Európában az Androidos tábla PC mindkét, vagyis a WLAN- és UMTS-modullal rendelkező és a csak WLAN-modulos változata egyaránt elérhető lesz.

A 249,1 x 167,8 x 12,9 mm méretű és akkumulátorral együtt mindössze 730 gramm súlyú Motorola Xoom az Nvidia Tegra 2 SoC-chipjére épül, amelynek mind a két CPU-magja 1 GHz-en működik. A termék kijelzője 10,1 colos és a maximális felbontása 1280 x 800 képpont. Az eszköz hátoldalán egy 5 megapixeles kamera található, amelynek a segítségével akár HD felbontású videók is rögzíthetők. A tábla PC elülső oldalába pedig egy 2 megapixeles kamerát integráltak, amely kiválóan használható például videotelefon-beszélgetésekhez.


A Tegra 2-be épített kétmagos processzornak köszönhetően a Xoom számára nem okoz gondot az 1080p-s videók lejátszása. Az operációs rendszer az Android 3.0-s, Honeycomb kódnevű verziója, emellett a gép támogatja a Flash-videók lejátszását. A 3G/4G-s modul mellett az eszközben található egy IEEE.80211b/g/n szabványú WLAN-adapter és egy Bluetooth 2.1+EDR chip is. A beépített memória 1 gigabájt DDR2-es RAM, ezt egészíti ki 32 gigabájt flashmemória, ami szoftverfrissítés után tovább bővíthető.

A Xoom tartalmaz egy 3,5 mm-es csatlakozót, egy micro USB-portot, két beépített hangszórót, egy giroszkópot, egy elektronikus iránytűt, egy gyorsulásérzékelőt és egy barométert. Az akkumulátor teljes feltöltéssel akár 10 órányi videólejátszást is lehetővé tesz. A kiegészítők között megtalálható egy HD dokkolóegység, amelynek a segítségével a nagy felbontású tartalmak közvetlenül a TV-re küldhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #5
    De veri is az iPad-ot, ezért drága is. De majd lemegy az ára?!
  • pixx #4
    Sajnos a vicc, az, hogy drágább mint az ipad, majdnem 200 dollárral...
    Majdnem 700 dollár az alap...
    Ha lenne 400 venném is meg, mert tudnám használni, de így aszem netbook lesz ebből...
  • sanyicks #3
    Na beáll e a szánalom kategóriába (ár>= ipad), vagy értelmes lesz?
  • VRSDM #2
  • cloud.strife #1
    Mennyi lesz? Hyóccáz dodó? Szánalmas..... :)