Berta Sándor

Megkezdődött az iPad2 sorozatgyártása

Az Apple már javában gyártja a második generációs iPad készülékeket. A társaságot az idő sürgeti, hiszen a konkurens cégek egyre több tábla PC-t dobnak piacra, nagyobb tudással, alacsonyabb áron.

A The Wall Street Journal cikkében megszellőztetett információk mellett szól, hogy az első iPadet szinte pontosan egy évvel ezelőtt, tavaly január 27-én mutatta be Steve Jobs. Mivel a szórakoztatóelektronikai cégek általában szeretik évente felfrissíteni termékeiket, így - ezt a gyakorlatot követve - a mostani időpont megfelelő lenne az iPad2 megjelenéséhez. Az amerikai lap szerint az új modell sorozatgyártása már megkezdődött. Forrásként a folyamatokkal tisztában lévő személyekre hivatkoznak, de még csak utalást sem tesznek arra, hogy kik lehetnek ezek az emberek.

Steve Jobs cége az újság megkeresésére nem kívánt reagálni, igaz nem is cáfolta a hírt. Tény, hogy az almás társaság általában nem foglalkozik a felmerülő pletykákkal és tartja magát ahhoz, hogy az új termékeket még véletlenül sem szabad a tervezettnél akár egyetlen nappal korábban sem bejelenteni. Ez a módszer biztosítja többek között, hogy a vállalat készülékeinek árai folyamatosan stabilak maradjanak, és a boltokban lévő elsőgenerációs termékek ne legyenek eladhatatlanok.


Műszaki adatok is ismertté váltak, ezek alapján az iPad2 kicsit vékonyabb és könnyebb lesz a korábbi modellnél, annál gyorsabb processzorral fog rendelkezni és legalább egy kamerával is ellátják. Utóbbi azért érdekes, mert egyelőre senki sem tudja, hogy az Apple egy kifejezetten videotelefonálásra használható vagy egy általános célú kamerát épít majd be a készülékbe. De az is előfordulhat, hogy két kamerát is integrálnak az eszközbe. Az ugyanakkor szinte biztos, hogy a képernyő felbontása megegyezik az iPad 1024 x 768 képpontos felbontásával. Az új modell az elődjénél jóval több flashmemóriát kap, a belépő szintű változatot minden bizonnyal 32 gigabájt, míg a csúcsmodellt 128 gigabájt flashmemóriával látják el.

Az Apple eddig közel 14,8 millió iPadet adott el és a Piper Jaffray & Co. piackutató cég szerint idén további 27 milliót akarnak értékesíteni. Ha az utóbbi célkitűzés megvalósul, úgy a társaság kereken 9 milliárd dollár forgalmat könyvelhet el. Megfigyelők szerint az új verzió a mostanihoz hasonló, 499-829 dollár között ársávban kerül majd piacra. A vállalat kénytelen számolni az időtényezővel is: az év eleji Consumer Electronics Show keretében a konkurens gyártók összesen 80 új tábla PC-modellt mutattak be és hasonló termékbejelentési hullám várható a hamarosan kezdődő Mobil Világkongresszuson is.

Egy hete számos részlet szivárgott ki a Concord Securities elemzőjének köszönhetően, aki iparági forrásokra, valamint további fülesekre hivatkozva arról írt, hogy az iPad2 szoftvere alighanem marad az iOS, míg az érintőképernyő is a bevált 9,7 hüvelykes kijelző lesz. A processzor feladatait az ikermagos Cortex-A9 látná el, amely 1,2 GHz-es órajelen fut, ehhez pedig a szintén ikermagos PowerVR SGX543 grafikus vezérlő társul majd, amely háromszoros gyorsulást ígér az iPhone 4 esetében megszokottakhoz képest. A listán megtalálható további 512 MB memória, 1 megapixeles hátoldali, valamint 0,3 megapixeles elülső kamera, továbbá WiFi és GSM/CDMA-támogatás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smv #60
    Én meg azokat nem értem meg akik a XXI. század második évtizedében még mindig összekókányolt gépek előtt ücsörögnek egy széken, hogy billentyűzet fölé görnyedve bámulják a monitort. :\

    De ugyanígy nem értem meg azokat akik PC-n játszanak és éves szinten nem kevés pénzt dobnak ki azért, hogy fusson a legújabb játék.

    Azokat sem értem akik 20 milliós hitelre járgánnyal járják a várost.

    Ettől függetlenül ELFOGADOM, HOGY EZ AZ Ő DÖNTÉSÜK, és tudomásul veszem h azért teszik ezeket mert erre van igényük. Olyan igényük ami nekem nincs, de nekik meg van.

    Az összes példád sántít amúgy.

    Az autós kb úgy hangzana h traktort veszel amivel aztán kb bármit megcsinálhatsz vagy személyautót amivel utazol, de azt kényelmesen.

    A netbook pedig ott vesztette el értelmét h nem fillérekért adott olcsó de bazihordozható gépek, hanem majdhogynem (sőt) notebook árban vannak.

    A notik pedig tényleg jó dolgok, de ne versenyeztessük már a tabletekkel. Mintha közölném h villamossal utazni nyomiság, mert a vonat a tuti. Attól még h sineken gurulnak és mindkettő eljuttat Aból B-be nem pont ugyanaz a céljuk.
  • A1274815 #59
    Mint?
  • Thaison #58
    Elég jó cucc, nagyon szívesen elfogadnám, mondjuk ár/érték arányban tény hogy nem éri meg,de ettől függetlenül jobb.
  • Armagedown #57
    ez a jó , ez a nagyszerű.
    majd jön az ipad 3 és az megváltja a világot
  • 5c0rp330n #56
    "Az ugyanakkor szinte biztos, hogy a képernyő felbontása megegyezik az iPad 1024 x 768 képpontos felbontásával." -> fail.
  • narumon #55
    Nincs a bejárással semmi gond, a gond akkor lenne, ha nem szeretném amit csinálok mert akkor kényszer lenne. (persze igy is van olyan nap amikor mondjuk nem megyek sehova, maradok itthon, ezek a lazitás napok. Illetve én hétvégén nem dolgozom nekem az a szent)
  • opeca #54
    Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy ipad versenyre kellett egy netbook-kal, vagy ne adj isten egy notebook-kal.

    Nem akarom leírni a különbségeket, megtettem már, csak vissza kell olvasnod. Itt nem az a kérdés, hogy melyik a jobb, hanem, hogy az előnyöket hol kell kezelni.
  • opeca #53
    Hát pedig én pickup-ot vennék, mert lehet, hogy egyszer úgy hozza az élet, vagyis volt már, hogy úgy hozta hogy költözködnöm kellett és akkor bizony az az előny, ami csak ekkor mutatkozik meg, kijönne.

    De mindegy, másképpen szemléljük a dolgokat.
  • opeca #52
    Én nem meggyőzni akarlak téged, hogy mi a jobb meg mi a rosszabb. Én itt csupán leírtam a véleményemet azzal kapcsolatosan, hogy szerintem ár / teljesítményben vannak jobb dolgok is a piacon és egy olyan látszólagos űrt akar betölteni a tablet, aminek nincs jelentősége, vagyis lehet, hogy van, de akkor már ott más gondok is vannak ha ez ennyire elsődleges szempont.

    Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az nem természetes, hogy 8-ra jársz be dolgozni és este 6-7 fele érsz haza. Én ezt csináltam pár hónapig egy cégnél, de nagyon éreztem a káros hatásait - az embernek egyszerűen kell szabadidő, és kell az, hogy még munka mellett se úgy érjen haza, hogy húzza az ágy, mert akkor az egésznek már semmi értelme sincs. Sajnos sokan nem tehetik meg, hogy más lehetőségekben gondolkozzanak, de akik megtehetik és nem teszik azzal már én se nem tudok se nem akarok mit kezdeni.

    Én otthon csak akkor foglalkozok munkával, ha kedvem van. A hobbijaimmal is akkor foglalkozok ha kedvem van, ha fáradt vagyok akkor irány az ágy és alszok. Majd olvasgatok meg hülyéskedek máskor.

    De tényleg ne vigyük el ilyen életmód fele, bár minden bizonnyal érdekes lenne tovább tárgyalni, hogy az ilyen kütyük mennyire befolyásolják az emberek életvitelét.

    Amúgy ugyanezen okból nem támogatom a home office-t sem. Pedig sokan mondják, mennyivel jobb lenne, hát szerintem meg az emberek nagy része becsavarodna ha állandóan otthonról kéne dolgoznia és a határok is elmosódnak, egyszer próbáltam, a vége az lett, hogy este tízkor még nagyban VPN-eztem. Igenis fel kell öltözni meg rendbe hoznod magadat, meg bemenni a munkahelyre. Aztán igenis le kell tenni a tollat, hazamenni és a szabadidődnek élni. Bármelyik ilyen lakatlan szigetes filmet megnézel, mindegyikbe előbb utóbb rájön Robinson, hogy kell egy napi rutin, mert az ember ilyen.
  • opeca #51
    Mondom, én ezt csináltam pár hétig, a végére úgy éreztem magamat mint valami beteg öregember. Nem egészséges és még a napi rutint is teljesen szétnyomja, a végén meg azt veszi észre az ember, hogy 24-ből 18 órát ágyban heverészik.

    Persze, hogy az lesz, hogy majd idővel rájön a delikvens, hogy jó jó, de ezt nem tudom megcsinálni, meg az kényelmesebb, de hát végülis szabad országban élünk, mindenki azt vesz amit akar...