60
 • smv
  #60
  Én meg azokat nem értem meg akik a XXI. század második évtizedében még mindig összekókányolt gépek előtt ücsörögnek egy széken, hogy billentyűzet fölé görnyedve bámulják a monitort. :\

  De ugyanígy nem értem meg azokat akik PC-n játszanak és éves szinten nem kevés pénzt dobnak ki azért, hogy fusson a legújabb játék.

  Azokat sem értem akik 20 milliós hitelre járgánnyal járják a várost.

  Ettől függetlenül ELFOGADOM, HOGY EZ AZ Ő DÖNTÉSÜK, és tudomásul veszem h azért teszik ezeket mert erre van igényük. Olyan igényük ami nekem nincs, de nekik meg van.

  Az összes példád sántít amúgy.

  Az autós kb úgy hangzana h traktort veszel amivel aztán kb bármit megcsinálhatsz vagy személyautót amivel utazol, de azt kényelmesen.

  A netbook pedig ott vesztette el értelmét h nem fillérekért adott olcsó de bazihordozható gépek, hanem majdhogynem (sőt) notebook árban vannak.

  A notik pedig tényleg jó dolgok, de ne versenyeztessük már a tabletekkel. Mintha közölném h villamossal utazni nyomiság, mert a vonat a tuti. Attól még h sineken gurulnak és mindkettő eljuttat Aból B-be nem pont ugyanaz a céljuk.
 • A1274815
  #59
  Mint?
 • Thaison
  #58
  Elég jó cucc, nagyon szívesen elfogadnám, mondjuk ár/érték arányban tény hogy nem éri meg,de ettől függetlenül jobb.
 • Armagedown
  #57
  ez a jó , ez a nagyszerű.
  majd jön az ipad 3 és az megváltja a világot
 • 5c0rp330n
  #56
  "Az ugyanakkor szinte biztos, hogy a képernyő felbontása megegyezik az iPad 1024 x 768 képpontos felbontásával." -> fail.
 • narumon
  #55
  Nincs a bejárással semmi gond, a gond akkor lenne, ha nem szeretném amit csinálok mert akkor kényszer lenne. (persze igy is van olyan nap amikor mondjuk nem megyek sehova, maradok itthon, ezek a lazitás napok. Illetve én hétvégén nem dolgozom nekem az a szent)
 • opeca
  #54
  Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy ipad versenyre kellett egy netbook-kal, vagy ne adj isten egy notebook-kal.

  Nem akarom leírni a különbségeket, megtettem már, csak vissza kell olvasnod. Itt nem az a kérdés, hogy melyik a jobb, hanem, hogy az előnyöket hol kell kezelni.
 • opeca
  #53
  Hát pedig én pickup-ot vennék, mert lehet, hogy egyszer úgy hozza az élet, vagyis volt már, hogy úgy hozta hogy költözködnöm kellett és akkor bizony az az előny, ami csak ekkor mutatkozik meg, kijönne.

  De mindegy, másképpen szemléljük a dolgokat.
 • opeca
  #52
  Én nem meggyőzni akarlak téged, hogy mi a jobb meg mi a rosszabb. Én itt csupán leírtam a véleményemet azzal kapcsolatosan, hogy szerintem ár / teljesítményben vannak jobb dolgok is a piacon és egy olyan látszólagos űrt akar betölteni a tablet, aminek nincs jelentősége, vagyis lehet, hogy van, de akkor már ott más gondok is vannak ha ez ennyire elsődleges szempont.

  Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az nem természetes, hogy 8-ra jársz be dolgozni és este 6-7 fele érsz haza. Én ezt csináltam pár hónapig egy cégnél, de nagyon éreztem a káros hatásait - az embernek egyszerűen kell szabadidő, és kell az, hogy még munka mellett se úgy érjen haza, hogy húzza az ágy, mert akkor az egésznek már semmi értelme sincs. Sajnos sokan nem tehetik meg, hogy más lehetőségekben gondolkozzanak, de akik megtehetik és nem teszik azzal már én se nem tudok se nem akarok mit kezdeni.

  Én otthon csak akkor foglalkozok munkával, ha kedvem van. A hobbijaimmal is akkor foglalkozok ha kedvem van, ha fáradt vagyok akkor irány az ágy és alszok. Majd olvasgatok meg hülyéskedek máskor.

  De tényleg ne vigyük el ilyen életmód fele, bár minden bizonnyal érdekes lenne tovább tárgyalni, hogy az ilyen kütyük mennyire befolyásolják az emberek életvitelét.

  Amúgy ugyanezen okból nem támogatom a home office-t sem. Pedig sokan mondják, mennyivel jobb lenne, hát szerintem meg az emberek nagy része becsavarodna ha állandóan otthonról kéne dolgoznia és a határok is elmosódnak, egyszer próbáltam, a vége az lett, hogy este tízkor még nagyban VPN-eztem. Igenis fel kell öltözni meg rendbe hoznod magadat, meg bemenni a munkahelyre. Aztán igenis le kell tenni a tollat, hazamenni és a szabadidődnek élni. Bármelyik ilyen lakatlan szigetes filmet megnézel, mindegyikbe előbb utóbb rájön Robinson, hogy kell egy napi rutin, mert az ember ilyen.
 • opeca
  #51
  Mondom, én ezt csináltam pár hétig, a végére úgy éreztem magamat mint valami beteg öregember. Nem egészséges és még a napi rutint is teljesen szétnyomja, a végén meg azt veszi észre az ember, hogy 24-ből 18 órát ágyban heverészik.

  Persze, hogy az lesz, hogy majd idővel rájön a delikvens, hogy jó jó, de ezt nem tudom megcsinálni, meg az kényelmesebb, de hát végülis szabad országban élünk, mindenki azt vesz amit akar...
 • narumon
  #50
  Ne vetítsd ki másra a te szegényességi bizonyítványodat.
 • narumon
  #49
  "Akkor te is beleesel abba a hibába, mint a többség. Az ágyból akarsz mindent megoldani. Na mindegy, ebbe én nem szólok bele, de szerintem ez nagyon egészségtelen, ráadásul összemossa a napi rutint."

  Én max szeretnék, de a valóság az az, hogy reggel 8kor már bent vagyok a cégnél intézem a napi dolgokat, utána lehet hogy egy csomót uton vagyok. Átlagban 18-19 körül érek haza, akkor foglalkozom kicsit a családdal, majd még odaülök a gép elé (mint most is), és megnézem a neten a híreket, chatelek egy kicsit, hobbizok, stb. Majd előveszem a tanulnivalót (most éppen olasz nyelv, mert nyelvből soha nem elég), és nekiülök. Amikor meguntam (na jó néha közben is) akkor még nyomkodom egy kicsit a gépet. Ezután előveszem a netbookot és átnézem mai napon átnézendő szerződéseket, válaszolok a későn befutó céges emailekre, eddigre általában már 22-23 óra körül van. A család lassan ágyba bújik, én is lefekszem a feleségem mellé, de sajnos a netbook még mindig a kezem ügyében van. Ha még van erőm akkor esetleg elkezdek egy olyan pdf-et, ebookot olvasni ami az érdeklődési körömnek megfelelő azaz nevezzük hobbinak ezt is, bár sokat lehet belőle kamatoztatni a való életben is, kb 1 fél kettőkor szoktam villanyt kapcsolni és horpasztani. Szerencsére azonban nem mókuskerékben dolgozom így ettől eltérhetek (és el is szoktam), de előbb utóbb meg kell, hogy nézzem a felhalmozott olvasnivalókat, ráadásul még szeretem is csinálni. Azt hogy este 22 után már az ágyból szeretnék néhány dolgot intézni teljesen természetes. Netbookot használok erre, de már keresem a táblát amivel ki tudom váltani. Persze most jöhetsz avval, hogy az ágyból intézem az életem, hát istenem ilyen vagyok. Mikor 18-25 voltam akkor hajnalig ültem az asztali gép előtt, de most ezt már nem találom megfelelőnek.
 • vttomi
  #48
  jó a példa, én is inkább az R32-t (ipad) választanám a swift (netbook) helyett, mert "Jobb, nagyobb tudású, több lehetőséget rejt."
 • narumon
  #47
  Egyrészt ha megnézed az életkoromat akkor már nem a csapongó 16 éves vagyok. Vannak hobbijaim, a számítógéphez köthetően pl a videovágás, de ezt nem akarom notebookról elvégezni. Erre van egy nagyon jó asztali gépem. Azon kívül szoktam zenélgetni, de azt is asztali gépen, ugyis kell hozzá a billentyűzet is.
  A példát ott sántít, hogy azonos áron azonos fenntartással mondod ugyanazzal a tudással mondod, de amiről beszélünk az nem az. A te példádat átalakítva; van egy 5 személyes családi autó, meg van egy pickup amibe egyébként beleférnek négyen, de nem fogok csak azért pickupot venni, mert lehet, hogy egyszer jó jön, hogy telepakoljam. Remélem érted a lényeget!
 • Dynamic
  #46
  Az baj, ahogy más is írta, hogy a saját igényeid kivetítésével próbálod bizonyítani az ipad haszontalanságát, miközben egy rakás olyan helyzet van, amikor hasznosabb egy ilyen kütyü, mint a számítógép. Néhány évvel ezelőtt összetettem volna a két kezem, ha a 4 órás utazásaim nem az ötször olyan nehéz notebook cipeléséből, és annak max. 2-3 órás használhatóságából állt volna. Ha néhány fisz-fasz apróság miatt nem kellett volna asztalhoz ülni és bebootolni a gépet stb.
  Alapvetően a jóval nagyobb kényelem, egyszerűség, és mobilizálhatóság amiről ezek a gépek szólnak, és semmi értelme azzal érvelni, hogy a notebookod mennyivel tud többet.
 • lpmaskmancick
  #45
  Kb az igazi ellustulás, az hogy már ki se kell kelni az ágyból, mert a tablet meg laptop mindent megcsinál lassan. Nem az hogy felkelek és benyomom a gépet, áá nem inkább odanyúlok az iPademért és megnézem hogy Béla meg Juli miket posztoltak nekem a fészbúkon a kutyám képe alá.
  Meg hát kicsit pózer burzsújság is, hogy ilyet veszek mert ez a menő, de aztán meg rinyálok, hogy ha mondjuk akarnék egész véletlenül valami mást csinálni rajta, csak amit alapból beleprogramoztak.
 • opeca
  #44
  Akkor te is beleesel abba a hibába, mint a többség. Az ágyból akarsz mindent megoldani. Na mindegy, ebbe én nem szólok bele, de szerintem ez nagyon egészségtelen, ráadásul összemossa a napi rutint.
 • opeca
  #43
  Honnan tudod, hogy nem fogsz? Szerinted én 16 éves koromban tudtam, hogy egy évre rá 3d studio max-ezni fogok? Nem. Haver megmutatta, teljesen megfogott a dolog és azóta is csinálom, hol munka szinten, hol hobbiból.

  Nem jobb a lehetőséget nyitva hagyni, főleg ha tényleg nem kerül többe? Szerintem ha ajánlanak egy Swiftet, meg egy R32-es mondjuk, ugyanazért az árért, ugyanolyan fogyasztással, fenntartási költséggel - elméleti példa:) - akkor nem egyértelmű, hogy az R32-est veszem meg, még ha nem is akarok mindenhol 250-el száguldozni?

  Jobb, nagyobb tudású, több lehetőséget rejt.
 • narumon
  #42
  Én soha nem vettem mp3 lejátszót, és nem is érzem, hogy itt ugyanaz történne.
 • narumon
  #41
  "Nem én mondom, sorolták. És az a felsorolás erősen túlzó is volt, mert a harmada olyan dolgokat tartalmazott, amire pl. kapásból jobb egy notebook. Pl. Filmnézés, játék, szövegszerkesztés, zenelejátszás stb. a többi részét meg ugyanúgy meg tudod tenni notebookon."

  Nem értek egyet. Nekem még nincs tableten most nézegetem őket, de pl nálam is azért került szóba, mert ilyenkor hazajövök és még nekiállok tanulni, meg egy csomó szerződést, információs brossúrát stb átnézni ami kell a munkámhoz. Ehhez most a netbookot használnom és bármilyen kicsi is, este 11kor az ágyban feküdve már rohadtul nem kényelmes, egy tablet határozottan jobb lenne. Ugyanezt el tudom mondani a zenehallgatásról is. (amit egyébként notebookon sem tennék meg soha)

  "Két előnyt látok a tabletben, a súly és az aksi. Az aksi relatív előny mert mint írtam, ott már baj van ha te 10 órán keresztül folyamatosan tabletezel."

  Nem biztos, hogy folyamatosan de könnyen lehet hogy ennyi ideig nem jutsz konnektor közelébe. Pár hónapja 16 órát repültem pl. Nagyon jól jött volna egy tablet oda is, főleg, hogy tudom, hogy 2 hónap múlva megint repülnöm kell egy ekkora távot...

  "A súly pedig olyan, hogy azért egy egészséges ember 2.5 kilt el kell, hogy bírjon. De ebből ugye a harmada az aksi, még pár év, és szerintem ez is drasztikusan csökkenni fog, legalább a felére."

  Évek óta nem esik a súlyuk, ráadásul a súly a kisebbik gond. A mérettel sokkal több probléma van. 12" a netbookom és néha még ez is problémát okoz a helyigényével.
 • opeca
  #40
  Erre egyébként a legjobb példa az mp3 lejátszók. Mekkora őrület volt már, és sajnos mgé én is belestem a hibába, hogy ennyire célorientált eszközt vettem aztán mi történt? Pár évre rá jöttek az mp3-lejátszós telefonok. Na azóta is ott porosodik a lejátszóm a sarokba.

  Védelmemre legyen mondva, hogy ha tudtam volna, hogy lesz mp3-as mobil, akkor nem vettem volna lejátszót. Itt adva van a notebook, úgyhogy aki tabletet vesz az hasonló őrültséget visz végbe.
 • narumon
  #39
  ár/teljesítmény csak akkor számít ha használod. Soha nem fogok notebookon CAD-ezni vagy bármi, így hiába tudná mondjuk a notebook 20e forinttal többé még ezt is, az a 20e Ft az pont kidobott pénz az ablakon.
 • opeca
  #38
  Irreleváns, akkor egy notebook árát is hasonlóan egyszerűen kiköhögik.

  Nem én mondom, sorolták. És az a felsorolás erősen túlzó is volt, mert a harmada olyan dolgokat tartalmazott, amire pl. kapásból jobb egy notebook. Pl. Filmnézés, játék, szövegszerkesztés, zenelejátszás stb. a többi részét meg ugyanúgy meg tudod tenni notebookon.

  Két előnyt látok a tabletben, a súly és az aksi. Az aksi relatív előny mert mint írtam, ott már baj van ha te 10 órán keresztül folyamatosan tabletezel.

  A súly pedig olyan, hogy azért egy egészséges ember 2.5 kilt el kell, hogy bírjon. De ebből ugye a harmada az aksi, még pár év, és szerintem ez is drasztikusan csökkenni fog, legalább a felére.
 • opeca
  #37
  Mert ár / teljesítmény arányban sokkal jobban megéri. Sokkal nagyobb tudást rejt magában mint az azonos árú tablet. Hátránya meg vele szemben nem sok van, előnye viszont annál több.

  Ha van x forintom és ajánlanak nekem egy kütyüt, amivel fele annyi dolgot tudok megcsinálni, mint a másik kütyüvel, akkor már csak alaptermészetből és logikából is a többet tudót veszem meg. Azzal nem ártok magamnak ha a nagyobb tudású gépet veszem meg, azzal én csak nyerek. De mondom, ha okosan választok, akkor akár egy asztali pécét egy kindle-t meg egy tablet-et ki tudok váltani egy jó notebook-al.

  Az más kérdés, hogy én tényleg kihasználom az erős asztali pécét és nekem már nem mindegy, hogy amit 150.000-ből ki tudok hozni egy PC-nél, az notebookban integráltan lenne 250.000, de ez más téma.

  Még ha casual lennék akkor is választanám a multi-funckionálisabb eszközt, főleg, ha ugyanabban vagy közel ugyanabban az árban van.
 • narumon
  #36
  "Komolyan fényképek nézegetésére, meg chatelésre vennél egy 100.000 forintos kütyüt?"

  Nézzük csak hol keletkeznek az eladások? USA-ban és nyugat európában. Mennyi is ez az összeg? Hmm 3-4 napi munka.... nekem nem tűnik olyan soknak, ráadásul meg ne mondd már, hogy csak erre lehet egy tabletet használni.
 • opeca
  #35
  Nem a saját igényeimhez próbálom igazítani. HA bolti eladó lenék és bejönne egy tök casual felhasználó és kérdezné, hogy ugyan mit vegyen, notebookot vagy tabletet, azt mondanám, hogy notebook-ot. Mert még ha csak szöveget kell szerkesztenie, már az is könnyebb rajta, meg a lényeg, hogy ha fejlődik a felhasználó és az igényei is magasabbak, akkor a notebookot még ugyanúgy tudja használni.

  Érdekes ez a világ, eddig minden inkább az egy kézben való tartásról szólt. Legalábbis véleményem szerint az az ideális ha olyan eszközöd van, amivel a lehető legtöbb dolgot tudod elvégezni függetlenül attól, hogy kell-e neked vagy sem. Most meg a piac oltárán feláldozzák ezt és inkább szétszedik a dolgokat. Legyen kindle, meg tablet pc, meg okostelefon. Ez eddig három mind külön céllal hirdeti magát.

  Persze a gyártókat is megértem, az ő céljuk, hogy széthúzzák a piacot. Az én célom, és valszeg minden normális emberé viszont az, hogy egy kütyüvel minnél több dolgot tudjak csinálni.

  És ezért mondanám, hogy notebookot vegyen a vásárló, mert azzal lehet e-bookozni, de ha lesz szép nagy tévéje és full hd-s tartalma, akkor vegyen hozzá dokkolót és gyönyörű minőségben tud tévézni is, példának okáért.
 • narumon
  #34
  "Én kb. a notebook-ig látom az értelmet. Azok között még van szép erős,HD tartalom lejátszására vagy komolyabb programok lefuttatására alkalmas, dokkolóval + szép nagy monitorral kifejezetten előnyös model is."

  Akkor leírom pl, hogy nekem ilyen notebook nem kéne. Ezt ugyanis meg tudom csinálni az asztali gépen is, a fenti notebook meg nem lenne elég mobil ahhoz, hogy normálisan tudjam használni. Akkor már inkább egy netbook. Az kb elég arra ami a hordozhatósághoz kell, viszont egy normálisat nem adnak olcsóbban mint egy tabletet. Akkor meg már miért ne legyen tablet? Előttem leírták egy csomó felhasználási lehetőségét. Nem fotelnet és 6 éves gyerek létezik a világon pl. Én szívem szerint ezt vezetném be pl iskolákba. Egy alig 1kg-os kütyüt kéne szegény gyereknek becipelnie, nem egy rakás könyvet meg füzetet, de ha most lennék egyetemista akkor is megfontolnám (mint ahogy látok is jópár egyetemistánál), tökéletesen jól tudnám használni mindenre amire egy egyetemistának szüksége lehet.

  "Netbook már gáz, az már a noob-oknak való, aki már csak annyit vág a számítógépből, hogy kerreg néha. De mindegy, kell a nőknek is valami."

  Én világ életemben imádtam az ilyen embereket, akik kitalálnak valamit és szerintük mindenkinek csak ugyanaz lehet az igénye, aki bármiről mást gondol, az vagy hülye, vagy noob, vagy buzi vagy kocka... kissé elvakult és sekélyes látásmód.
 • narumon
  #33
  Opeca: Ha te nem tudod mire használni az a te dolgod és gondod. Más meg pont azt írja, hogy amire nekem kell tökéletes. Erre minek vegyek egy notebookot?
 • endale
  #32
  Felesleges azon túráztatni magunkat, hogy kell-e a tablet. Van megveszik és pont. Az iPhone tulaj ismerősöm is minden második napon talál valami app-ot ami szenzációs és utánozhatatlan, ami nélkül sivár lenne az élete, és nem is érti, hogy lehet meglenni nélküle. Persze egy hét múlva már nem indítja el többet. Ez van az iPad-del is. Nem tudod megmagyarázni, hogy nem valódi igényt elégít ki, hanem egy kis piaci rést tudott a hype naggyá tenni és most kihasználják a helyzetet és kaszálnak. Igazuk van, vegyenek le minél több embert mert legalább valami kis fejlődést generálnak ezzel.
 • passatgt
  #31
  A saját igényeidet próbálod a másokéval egyenlővé tenni, holott szerinted a notebook vagy netbook használók hány százaléka CG-zik meg programozik? 0,01...
  Átlag felhasználónak, internetezni, videót nézni, emailezni tökéletesen elég egy tablet hordozható gépnek, természetesen nem kiváltva egy asztali számítógép értékeit, de notebook vagy netbook helyett célszerűbb.
 • opeca
  #30
  Én látom azt a hátrányt amit a plusz súly jelent azzal szemben, hogy mennyivel több mindenre használható egy notebook.

  Egyet nem tagadok. A hypeimádó, teljesen casual felhasználónak, - akinek az, hogy processzor, vagy hatékony szövegszerkesztés, esetleg más programok használata nem mond semmit, aki nem sajnálja rá a pénzt, lehet, hogy úgy érzi, jó. De ezeket az embereket én szánom, mert fogalmuk sincs a lehetőségekről.
 • opeca
  #29
  De miért akarsz mindenhol állandóan online lenni meg kütyüzni, akár fél kézzel is? Az nem igaz, hogy egy normális embernek teher egy 2,5 kilós notebook. Akkor vagy gyúrni kéne, vagy pedig újragondolni az életét.
 • Teperinke
  #28
  Azt nem érted meg, hogy NEM ugyanaz mindez, mint egy 2,5 kilós notebookkal
 • maxy182
  #27
  Még egy év távlatából sem világos, hogy miért vesz valaki tábla pc-t...
 • opeca
  #26
  Az a fő probléma, hogy az emberek már szarás közben is szörfölni akarnak. És ez most durván hangzik, de ez az igazság. Ezért kicsit lenézem a technokrata nemzeteket pl. Japánok, mert egyszerűen ezek már egész nap online vannak, képtelenek meglenni a sok kütyü meg internet nélkül.

  Egy ideig a céges lapotommal én is szórakoztam, hogy hétvégén ágyban netezgettem, aztán kitaláltam, hogy programozgatok, na az már vicc volt, hogy milyen szerencsétlenül tornáztam, hogy egy sornyi kódot le tudjak írni. És akkor elhatároztam, hogy igenis szépen felkelek, rendbehozom magamat, fel a melegítőt, csinálni egy jó forró kávét és majd az asztali gép elé leülök, ne legyünk már annyira igénytelenek, hogy már mindenhol, állandóan csak gépezni akarunk, meg kényelmeskedni.
 • opeca
  #25
  Nem akarlak megsérteni de amiket felsoroltál, azokat tipikusan megcsinálod egy notebook-al is. Igen, ott az üzemidő kevesebb, de komolyan annyit számít? KI az, aki 10 órán keresztül folyamatosan tabletezni akar? Manapság egy jobb notebook akuja simán hozza optimalizáltan a 6-7 órát.

  Filmnézés, ez is olyan, hogy igénytelenednek az emberek. Ki akar tableten filmet nézni, amikor 1080i hd-ben is tudom nézni a 102 centis full hd-s tévémen? A többi pedig a szörfölés kategóriába tartozik, kiv. a játékok, de hát ez is olyan, hogy sokat nem játszhatsz ha azt gondolod, hogy egér, gamepad, vagy billentyűzet nélkül is jó játszani.

  Az e-book pedig egy jó és környezetbarát dolog, viszont nálam még mindig ég és föld a különbség aközött, hogy ha egy könyvet valóban lapozok, meg ha e-bookon olvasok valamit, de még a szememnek is károsabb a képernyőn való olvasás.

  Egy szó mint száz, amiket felsoroltál, azokat mind megcsinálod egy notebook-on, netbookon.

  Komolyan fényképek nézegetésére, meg chatelésre vennél egy 100.000 forintos kütyüt?
 • Teperinke
  #24
  Az alábbi dolgokra mondjuk mind tökéletes az ipad, mégpedig a mérete, a súlya, akku kapacitása, a multitouch, a frankó képernyő, és a gyors oprendszer miatt:
  -ebook olvasás
  -PDF-es újságok, magazinok
  -képregények olvasása
  -böngészés, fórumozás, online rádiók, tv-k
  -távoli aztal, logmein, vnc
  -RSS olvasók(a látványostól a praktikusig van sokféle)
  -youtube
  -film nézés (offline is, vagy airvideoval az asztali gépen lévő összes film elérhető)
  -fényképek nézése camera conn. kittel(a laptopok 95%-a a tn+film panellal mehet a sunyiba)
  -e-mailezés
  -chatelés (msn messenger, gtalk, skype)
  -erősítőre + hangrendszerre kötve zenelejátszás, djpult
  -térkép
  -jegyzetelés, rajzolás, diktafon
  -twitter
  -naptár, névjegyek
  -szövegszerk., táblázatok (visszafogottan)
  -játékok (nem csak alkalmi játékosoknak)
  -plusz még egy csomó praktikus alkalmazás (időjárásos, rajzolós, csillagászos, forma1-es, motogp-s, receptes, zongorázós, gps-es, repülőgépszimulátoros, stb.)
 • opeca
  #23
  Én kb. a notebook-ig látom az értelmet. Azok között még van szép erős,HD tartalom lejátszására vagy komolyabb programok lefuttatására alkalmas, dokkolóval + szép nagy monitorral kifejezetten előnyös model is.

  Netbook már gáz, az már a noob-oknak való, aki már csak annyit vág a számítógépből, hogy kerreg néha. De mindegy, kell a nőknek is valami.

  PDA az GPS szempontjából jó, viszont rettenetesen beszűkül a használhatósága, ezért inkább egy jobb okostelefonra szavazok. És kb. ennyi.
 • opeca
  #22
  Hát más értelmét olyan áron, amennyiért kínálják, nem látom. Erős lesz? Nem, szép nagy kijelzője lesz? Nem. Kis helyen el fog férni? Nem.

  Akkor meg?

  Amúgy nem az én fantáziám, de eddig ilyen magyarázatokat adtak nekem. Fotelből szörfölés meg gyereknek jó lesz. Komolyan, nem én találtam ki, az én fantáziám ennél jóval szegényesebb mert én még ezeket sem tudtam volna felsorolni.
 • Teperinke
  #21
  "fotelból akarnak a tabletesek szörfölni"- elég szegényes a fantáziád, hogy csak ezt az egy felh. területet bírod kitalálni.