Megkezdődött az iPad2 sorozatgyártása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ugyanígy nem értem meg azokat akik PC-n játszanak és éves szinten nem kevés pénzt dobnak ki azért, hogy fusson a legújabb játék.
Azokat sem értem akik 20 milliós hitelre járgánnyal járják a várost.
Ettõl függetlenül ELFOGADOM, HOGY EZ AZ Õ DÖNTÉSÜK, és tudomásul veszem h azért teszik ezeket mert erre van igényük. Olyan igényük ami nekem nincs, de nekik meg van.
Az összes példád sántít amúgy.
Az autós kb úgy hangzana h traktort veszel amivel aztán kb bármit megcsinálhatsz vagy személyautót amivel utazol, de azt kényelmesen.
A netbook pedig ott vesztette el értelmét h nem fillérekért adott olcsó de bazihordozható gépek, hanem majdhogynem (sõt) notebook árban vannak.
A notik pedig tényleg jó dolgok, de ne versenyeztessük már a tabletekkel. Mintha közölném h villamossal utazni nyomiság, mert a vonat a tuti. Attól még h sineken gurulnak és mindkettõ eljuttat Aból B-be nem pont ugyanaz a céljuk.
Starcraft + Diablo III - esemve
majd jön az ipad 3 és az megváltja a világot
Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nem akarom leírni a különbségeket, megtettem már, csak vissza kell olvasnod. Itt nem az a kérdés, hogy melyik a jobb, hanem, hogy az elõnyöket hol kell kezelni.
De mindegy, másképpen szemléljük a dolgokat.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az nem természetes, hogy 8-ra jársz be dolgozni és este 6-7 fele érsz haza. Én ezt csináltam pár hónapig egy cégnél, de nagyon éreztem a káros hatásait - az embernek egyszerûen kell szabadidõ, és kell az, hogy még munka mellett se úgy érjen haza, hogy húzza az ágy, mert akkor az egésznek már semmi értelme sincs. Sajnos sokan nem tehetik meg, hogy más lehetõségekben gondolkozzanak, de akik megtehetik és nem teszik azzal már én se nem tudok se nem akarok mit kezdeni.
Én otthon csak akkor foglalkozok munkával, ha kedvem van. A hobbijaimmal is akkor foglalkozok ha kedvem van, ha fáradt vagyok akkor irány az ágy és alszok. Majd olvasgatok meg hülyéskedek máskor.
De tényleg ne vigyük el ilyen életmód fele, bár minden bizonnyal érdekes lenne tovább tárgyalni, hogy az ilyen kütyük mennyire befolyásolják az emberek életvitelét.
Amúgy ugyanezen okból nem támogatom a home office-t sem. Pedig sokan mondják, mennyivel jobb lenne, hát szerintem meg az emberek nagy része becsavarodna ha állandóan otthonról kéne dolgoznia és a határok is elmosódnak, egyszer próbáltam, a vége az lett, hogy este tízkor még nagyban VPN-eztem. Igenis fel kell öltözni meg rendbe hoznod magadat, meg bemenni a munkahelyre. Aztán igenis le kell tenni a tollat, hazamenni és a szabadidõdnek élni. Bármelyik ilyen lakatlan szigetes filmet megnézel, mindegyikbe elõbb utóbb rájön Robinson, hogy kell egy napi rutin, mert az ember ilyen.
Persze, hogy az lesz, hogy majd idõvel rájön a delikvens, hogy jó jó, de ezt nem tudom megcsinálni, meg az kényelmesebb, de hát végülis szabad országban élünk, mindenki azt vesz amit akar...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Én max szeretnék, de a valóság az az, hogy reggel 8kor már bent vagyok a cégnél intézem a napi dolgokat, utána lehet hogy egy csomót uton vagyok. Átlagban 18-19 körül érek haza, akkor foglalkozom kicsit a családdal, majd még odaülök a gép elé (mint most is), és megnézem a neten a híreket, chatelek egy kicsit, hobbizok, stb. Majd elõveszem a tanulnivalót (most éppen olasz nyelv, mert nyelvbõl soha nem elég), és nekiülök. Amikor meguntam (na jó néha közben is) akkor még nyomkodom egy kicsit a gépet. Ezután elõveszem a netbookot és átnézem mai napon átnézendõ szerzõdéseket, válaszolok a késõn befutó céges emailekre, eddigre általában már 22-23 óra körül van. A család lassan ágyba bújik, én is lefekszem a feleségem mellé, de sajnos a netbook még mindig a kezem ügyében van. Ha még van erõm akkor esetleg elkezdek egy olyan pdf-et, ebookot olvasni ami az érdeklõdési körömnek megfelelõ azaz nevezzük hobbinak ezt is, bár sokat lehet belõle kamatoztatni a való életben is, kb 1 fél kettõkor szoktam villanyt kapcsolni és horpasztani. Szerencsére azonban nem mókuskerékben dolgozom így ettõl eltérhetek (és el is szoktam), de elõbb utóbb meg kell, hogy nézzem a felhalmozott olvasnivalókat, ráadásul még szeretem is csinálni. Azt hogy este 22 után már az ágyból szeretnék néhány dolgot intézni teljesen természetes. Netbookot használok erre, de már keresem a táblát amivel ki tudom váltani. Persze most jöhetsz avval, hogy az ágyból intézem az életem, hát istenem ilyen vagyok. Mikor 18-25 voltam akkor hajnalig ültem az asztali gép elõtt, de most ezt már nem találom megfelelõnek.
A példát ott sántít, hogy azonos áron azonos fenntartással mondod ugyanazzal a tudással mondod, de amirõl beszélünk az nem az. A te példádat átalakítva; van egy 5 személyes családi autó, meg van egy pickup amibe egyébként beleférnek négyen, de nem fogok csak azért pickupot venni, mert lehet, hogy egyszer jó jön, hogy telepakoljam. Remélem érted a lényeget!
Alapvetõen a jóval nagyobb kényelem, egyszerûség, és mobilizálhatóság amirõl ezek a gépek szólnak, és semmi értelme azzal érvelni, hogy a notebookod mennyivel tud többet.
Meg hát kicsit pózer burzsújság is, hogy ilyet veszek mert ez a menõ, de aztán meg rinyálok, hogy ha mondjuk akarnék egész véletlenül valami mást csinálni rajta, csak amit alapból beleprogramoztak.
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
Nem jobb a lehetõséget nyitva hagyni, fõleg ha tényleg nem kerül többe? Szerintem ha ajánlanak egy Swiftet, meg egy R32-es mondjuk, ugyanazért az árért, ugyanolyan fogyasztással, fenntartási költséggel - elméleti példa😊 - akkor nem egyértelmû, hogy az R32-est veszem meg, még ha nem is akarok mindenhol 250-el száguldozni?
Jobb, nagyobb tudású, több lehetõséget rejt.
Nem értek egyet. Nekem még nincs tableten most nézegetem õket, de pl nálam is azért került szóba, mert ilyenkor hazajövök és még nekiállok tanulni, meg egy csomó szerzõdést, információs brossúrát stb átnézni ami kell a munkámhoz. Ehhez most a netbookot használnom és bármilyen kicsi is, este 11kor az ágyban feküdve már rohadtul nem kényelmes, egy tablet határozottan jobb lenne. Ugyanezt el tudom mondani a zenehallgatásról is. (amit egyébként notebookon sem tennék meg soha)
"Két elõnyt látok a tabletben, a súly és az aksi. Az aksi relatív elõny mert mint írtam, ott már baj van ha te 10 órán keresztül folyamatosan tabletezel."
Nem biztos, hogy folyamatosan de könnyen lehet hogy ennyi ideig nem jutsz konnektor közelébe. Pár hónapja 16 órát repültem pl. Nagyon jól jött volna egy tablet oda is, fõleg, hogy tudom, hogy 2 hónap múlva megint repülnöm kell egy ekkora távot...
"A súly pedig olyan, hogy azért egy egészséges ember 2.5 kilt el kell, hogy bírjon. De ebbõl ugye a harmada az aksi, még pár év, és szerintem ez is drasztikusan csökkenni fog, legalább a felére."
Évek óta nem esik a súlyuk, ráadásul a súly a kisebbik gond. A mérettel sokkal több probléma van. 12" a netbookom és néha még ez is problémát okoz a helyigényével.
Védelmemre legyen mondva, hogy ha tudtam volna, hogy lesz mp3-as mobil, akkor nem vettem volna lejátszót. Itt adva van a notebook, úgyhogy aki tabletet vesz az hasonló õrültséget visz végbe.
Nem én mondom, sorolták. És az a felsorolás erõsen túlzó is volt, mert a harmada olyan dolgokat tartalmazott, amire pl. kapásból jobb egy notebook. Pl. Filmnézés, játék, szövegszerkesztés, zenelejátszás stb. a többi részét meg ugyanúgy meg tudod tenni notebookon.
Két elõnyt látok a tabletben, a súly és az aksi. Az aksi relatív elõny mert mint írtam, ott már baj van ha te 10 órán keresztül folyamatosan tabletezel.
A súly pedig olyan, hogy azért egy egészséges ember 2.5 kilt el kell, hogy bírjon. De ebbõl ugye a harmada az aksi, még pár év, és szerintem ez is drasztikusan csökkenni fog, legalább a felére.
Ha van x forintom és ajánlanak nekem egy kütyüt, amivel fele annyi dolgot tudok megcsinálni, mint a másik kütyüvel, akkor már csak alaptermészetbõl és logikából is a többet tudót veszem meg. Azzal nem ártok magamnak ha a nagyobb tudású gépet veszem meg, azzal én csak nyerek. De mondom, ha okosan választok, akkor akár egy asztali pécét egy kindle-t meg egy tablet-et ki tudok váltani egy jó notebook-al.
Az más kérdés, hogy én tényleg kihasználom az erõs asztali pécét és nekem már nem mindegy, hogy amit 150.000-bõl ki tudok hozni egy PC-nél, az notebookban integráltan lenne 250.000, de ez más téma.
Még ha casual lennék akkor is választanám a multi-funckionálisabb eszközt, fõleg, ha ugyanabban vagy közel ugyanabban az árban van.
Nézzük csak hol keletkeznek az eladások? USA-ban és nyugat európában. Mennyi is ez az összeg? Hmm 3-4 napi munka.... nekem nem tûnik olyan soknak, ráadásul meg ne mondd már, hogy csak erre lehet egy tabletet használni.
Érdekes ez a világ, eddig minden inkább az egy kézben való tartásról szólt. Legalábbis véleményem szerint az az ideális ha olyan eszközöd van, amivel a lehetõ legtöbb dolgot tudod elvégezni függetlenül attól, hogy kell-e neked vagy sem. Most meg a piac oltárán feláldozzák ezt és inkább szétszedik a dolgokat. Legyen kindle, meg tablet pc, meg okostelefon. Ez eddig három mind külön céllal hirdeti magát.
Persze a gyártókat is megértem, az õ céljuk, hogy széthúzzák a piacot. Az én célom, és valszeg minden normális emberé viszont az, hogy egy kütyüvel minnél több dolgot tudjak csinálni.
És ezért mondanám, hogy notebookot vegyen a vásárló, mert azzal lehet e-bookozni, de ha lesz szép nagy tévéje és full hd-s tartalma, akkor vegyen hozzá dokkolót és gyönyörû minõségben tud tévézni is, példának okáért.
Akkor leírom pl, hogy nekem ilyen notebook nem kéne. Ezt ugyanis meg tudom csinálni az asztali gépen is, a fenti notebook meg nem lenne elég mobil ahhoz, hogy normálisan tudjam használni. Akkor már inkább egy netbook. Az kb elég arra ami a hordozhatósághoz kell, viszont egy normálisat nem adnak olcsóbban mint egy tabletet. Akkor meg már miért ne legyen tablet? Elõttem leírták egy csomó felhasználási lehetõségét. Nem fotelnet és 6 éves gyerek létezik a világon pl. Én szívem szerint ezt vezetném be pl iskolákba. Egy alig 1kg-os kütyüt kéne szegény gyereknek becipelnie, nem egy rakás könyvet meg füzetet, de ha most lennék egyetemista akkor is megfontolnám (mint ahogy látok is jópár egyetemistánál), tökéletesen jól tudnám használni mindenre amire egy egyetemistának szüksége lehet.
"Netbook már gáz, az már a noob-oknak való, aki már csak annyit vág a számítógépbõl, hogy kerreg néha. De mindegy, kell a nõknek is valami."
Én világ életemben imádtam az ilyen embereket, akik kitalálnak valamit és szerintük mindenkinek csak ugyanaz lehet az igénye, aki bármirõl mást gondol, az vagy hülye, vagy noob, vagy buzi vagy kocka... kissé elvakult és sekélyes látásmód.
Átlag felhasználónak, internetezni, videót nézni, emailezni tökéletesen elég egy tablet hordozható gépnek, természetesen nem kiváltva egy asztali számítógép értékeit, de notebook vagy netbook helyett célszerûbb.
Egyet nem tagadok. A hypeimádó, teljesen casual felhasználónak, - akinek az, hogy processzor, vagy hatékony szövegszerkesztés, esetleg más programok használata nem mond semmit, aki nem sajnálja rá a pénzt, lehet, hogy úgy érzi, jó. De ezeket az embereket én szánom, mert fogalmuk sincs a lehetõségekrõl.
Egy ideig a céges lapotommal én is szórakoztam, hogy hétvégén ágyban netezgettem, aztán kitaláltam, hogy programozgatok, na az már vicc volt, hogy milyen szerencsétlenül tornáztam, hogy egy sornyi kódot le tudjak írni. És akkor elhatároztam, hogy igenis szépen felkelek, rendbehozom magamat, fel a melegítõt, csinálni egy jó forró kávét és majd az asztali gép elé leülök, ne legyünk már annyira igénytelenek, hogy már mindenhol, állandóan csak gépezni akarunk, meg kényelmeskedni.
Filmnézés, ez is olyan, hogy igénytelenednek az emberek. Ki akar tableten filmet nézni, amikor 1080i hd-ben is tudom nézni a 102 centis full hd-s tévémen? A többi pedig a szörfölés kategóriába tartozik, kiv. a játékok, de hát ez is olyan, hogy sokat nem játszhatsz ha azt gondolod, hogy egér, gamepad, vagy billentyûzet nélkül is jó játszani.
Az e-book pedig egy jó és környezetbarát dolog, viszont nálam még mindig ég és föld a különbség aközött, hogy ha egy könyvet valóban lapozok, meg ha e-bookon olvasok valamit, de még a szememnek is károsabb a képernyõn való olvasás.
Egy szó mint száz, amiket felsoroltál, azokat mind megcsinálod egy notebook-on, netbookon.
Komolyan fényképek nézegetésére, meg chatelésre vennél egy 100.000 forintos kütyüt?
-ebook olvasás
-PDF-es újságok, magazinok
-képregények olvasása
-böngészés, fórumozás, online rádiók, tv-k
-távoli aztal, logmein, vnc
-RSS olvasók(a látványostól a praktikusig van sokféle)
-youtube
-film nézés (offline is, vagy airvideoval az asztali gépen lévõ összes film elérhetõ)
-fényképek nézése camera conn. kittel(a laptopok 95%-a a tn+film panellal mehet a sunyiba)
-e-mailezés
-chatelés (msn messenger, gtalk, skype)
-erõsítõre + hangrendszerre kötve zenelejátszás, djpult
-térkép
-jegyzetelés, rajzolás, diktafon
-naptár, névjegyek
-szövegszerk., táblázatok (visszafogottan)
-játékok (nem csak alkalmi játékosoknak)
-plusz még egy csomó praktikus alkalmazás (idõjárásos, rajzolós, csillagászos, forma1-es, motogp-s, receptes, zongorázós, gps-es, repülõgépszimulátoros, stb.)
Netbook már gáz, az már a noob-oknak való, aki már csak annyit vág a számítógépbõl, hogy kerreg néha. De mindegy, kell a nõknek is valami.
PDA az GPS szempontjából jó, viszont rettenetesen beszûkül a használhatósága, ezért inkább egy jobb okostelefonra szavazok. És kb. ennyi.
Akkor meg?
Amúgy nem az én fantáziám, de eddig ilyen magyarázatokat adtak nekem. Fotelbõl szörfölés meg gyereknek jó lesz. Komolyan, nem én találtam ki, az én fantáziám ennél jóval szegényesebb mert én még ezeket sem tudtam volna felsorolni.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Amúgy nem görnyedek. Normálisan számítógépet kezelni kanapéról nem is lehet. Van egy jó kis forgószékem, kényelmes, jót tesz a hátnak.
Miféle terület volt elhanyagolva? Voltak már akkor okostelefonok, PDA-k, netbook-ok, notebook-ok. Az egyetlen egy dolog, ami más, hogy a tabletek az érintõképernyõre gyúrnak, de azt sem lehet úgy kezelni mint egy normális billentyûzetet. Én már a notebook egerektõl a falnak megyek, annyira szenvedés használni.
Egyébként jó görnyedést az asztali géped elõtt.
Látsz fantáziát? No, melyik a kettõ közül? A fotelból szörfölés vagy a 6 éves gyereknek való játék?
Ezt hívják marketingnek és kb minden gyártó igyekszik eladni a termékét. Ez még nem kötelez arra, hogy megvedd. Ha elég sokan nem veszik meg, eltûnik a süllyesztõben, ha pedig fennmarad, akkor mégiscsak használható valamire. Én például látok fantáziát egy tabletben, de egyelõre nem prioritás.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Tehát nem elõször a szükséglet tûnik fel és utána kezdik tervezni a mérnökök, hogy akkor hogyan is lehetne kivitelezni hanem elõször kitalálják utána pedig mindenhol azt harsogják, hogy neked márpedig ez kelleni fog.
Még az okostelefonokkal is hadilábon állok, mert én elég konzervatív vagyok ezen a téren, mármint nem akarok 320x480-as pixelméretben leveleket olvasgatni meg internetezni, játszani meg aztán fõleg nem, de a vuvuzelázás sem az az élmény amiért kiadnék 100.000 forintot, de arra még azt mondom szódával elmegy, elgalább ha GPS van benne, akkor már van valami elõnye. Meg méretben elfér egy normál zsebben...
Komolyan, hát kik ezek? Ki az az ordas paraszt amelyik vesz egy ilyen teljesen felesleges divatkütyüt csak azért, hogy a 6 éves gyereke ezzel játsszon? Vagy, hogy õ maga a fotelben szörfözgessen. Gondolom rohadtul elfáradt a téglagyárban vagy arra már sajnálja a pénzt, hogy egy normális irodai fotelt vegyen a számítógépasztalához, esetleg tényleg életében még csak képen látott számítógépet, és azt hiszi, hogy egy ilyen tablet hype baromság a közelébe érhet valaha is.