Szekeres Viktor

Kiderült, hogy Stephen King szerint melyik az elmúlt 20 év legjobb horrorja

Meglepő, de Stephen King szerint egy feldolgozásfilm volt az elmúlt 20 év legjobb amerikai horrorja. Igaz, a legtöbb filmkritikus is úgy tartja, hogy a Let Me In az év legprímább filmjei közül való.

"A legjobb amerikai horrorfilm az elmúlt húsz esztendőben" - idézik a horror mesterének tartott Stephen Kinget a Let Me In című film DVD-jének borítóján. Ezúttal a közhelyesnek tűnő kijelentésnek lehet igazságtartalma, hiszen a RottenTomatoes elnevezésű, hivatalos amerikai kritikákat összesítő honlap szerint a kritikusok körében is remek volt a Let Me In fogadtatása. A 183 sajtóvéleményből 162 volt pozitív és mindössze 21 negatív, ami 89%-os eredményt jelent, s ez nem csak a horrornak, hanem minden műfajnak becsületére várna.


Ha azt nézzük, hogy a film alapjába véve az Engedj be című svéd horror feldolgozása, amit szinte mindenhol az év horrorjának választottak, akkor nem is csoda a jó fogadtatás, bár a Cloverfieldet is rendező Matt Reeves is jól dolgozhatott, hiszen számtalan elrontott remake-et ismerünk. Az extrákkal teli DVD és Blu-ray Amerikában február elsején jelenik meg, s a kiadóra ráférne a bevétel, hiszen hiába lett remek film a Let Me In, az anyagi siker elkerülte, hiszen Amerikában 12, a világ többi országában pedig csak 5 milliós bevételt regisztráltak.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DrTre #13
    Persze az írót dicséri, de előbb a svédek megcsinálták elég jóra, aztán látva azt, lekoppintotta HW és "kikiáltják" az elmúlt 20 év legjobb horrorjának.
  • DrTre #12
    Kezdem azt hinni, hogy hülye vagyok. Tényleg nem látjátok benne az iróniát? Amerika legjobb horrorfilmje valójában nem az ő művük, hanem egy 1 évvel korábbi film remake-je. Ha még a saját filmjük remake-je lenne, de ez egy svéd író regénye alapján készült svéd filmnek a koppintása. Biztosan nagyon jó film, de ha 20 év alatt nem sikerült ennél jobb horrort készíteniük, az gáz. Ennél jobban nem tudom elmagyarázni.

    "magasan amerikai szállította eddig a legtöbb eredeti horrorfilmet."

    Ez igaz, de sokszor az európai, és főleg a japán horrorok messze lekörözik őket, pedig nem gyártják akkor számban őket.

    Arra próbálok rávilágítani, hogy attól, hogy ez egy nagyon jó horror és tegyük fel, sokkal jobb, mint 20 év alatt bármelyik az USA-ban, akkor sem az övék az ötlet. Csak egy másolat, tehát az ő ötleteik és/vagy megvalósításaik nem érik el azt a szintet. Hollywood egy kicsit régebb óta létezik, mint a svéd filmipar, és ennyi idő alatt el kellett volna jutniuk oda, hogy ne egy koppintás legyen a legjobb filmjük 20 éven belül. Ha vki forgatókönyv-író akar lenni, hova megy? Ha vki rendező akar lenni, hova megy? Rengetegen dolgoznak ott filmeken, mégsem jutnak el odáig, hogy egy akármilyen nemzetiségű író regénye, vagy egy szimplán saját ötlet alapján egy jó horrort készítsenek. Ez a gáz.
  • Chocho #11
    Miért lenne butaság és túlzás? Értem én, hogy mit akarsz mondani, és én sem hiszem, hogy King véleménye most releváns lenne (különben sem tudjuk, hány horrort látott), de el kell fogadni, hogy az eredetiség ez esetben az írót és nem a filmet dicséri. Annak ellenére is, hogy utóbbi egyszerűen durva jó volt. :)
  • winnie #10
    "Pont ezért gáz. Mert Hollywoodban senkinek nincs olyan ötlete, elképzelése egy jó horrorról, vagy megvalósítani nem tudják"

    épp ezért nem gáz. attól, hogy ez a legjobb, még lehetnek nagyon jó horrorok hollywoodban. (nem mondom, hogy vannak, azt sem, hogy nincsenek.) de ha egyszer ez nagyon, nagyon jó, akkor a nagyon jó horrorokat lepipálja.

    " A legjobb horrorfilmjük is egy koppintás"

    magasan amerikai szállította eddig a legtöbb eredeti horrorfilmet.
  • DrTre #9
    Azt te is érzed, hogy ez már túlzás. Ha csak szőrszálhasogatni akarsz, akkor ne tedd. Én is tudok ilyen butaságokat mondani.
  • Chocho #8
    Az eredeti film is egy regény alapján készült, szóval ennyi erővel az sem eredeti.

    opeca: Nézd inkább a Tranformers 2-t, az neked való.
  • DrTre #7
    Pont ezért gáz. Mert Hollywoodban senkinek nincs olyan ötlete, elképzelése egy jó horrorról, vagy megvalósítani nem tudják. Azért gáz, mert a legjobb AMERIKAI horronak titulálják, ami igaz is, mert ott készítették, de az egész film egy koppintás. Ez az egész úgy, ahogy van minősíti Hollywood-ot. A legjobb horrorfilmjük is egy koppintás. Nem a filmre értem, hogy gáz, az amerikai változatot nem láttam, lehet, hogy nagyon jó film, de csak azért, mert volt honnan másolniuk.
  • winnie #6
    "
    De azért ez sztem nagyon gáz, hogy az elmúlt 20 év legjobb amerikai horrorja egy "copy-paste" film."

    mi benne a gáz?

    adott egy nagyon jó film, amit nyilván meg lehet még egyszer csinálni nagyon jól. és sikerült megcsinálni nagyon jól. ergó még szép, hogy veri a legtöbb amerikai horrort. mert a legtöbb amerikai horror nem olyan jó, mint az engedj be.
  • DrTre #5
    Nem szarok, nem baromság egyik se, csak neked nem tetszik, nagy különbség.

    De azért ez sztem nagyon gáz, hogy az elmúlt 20 év legjobb amerikai horrorja egy "copy-paste" film. Hollywood már nem is nagyon süllyedhetne lejjebb.
  • opeca #4
    Most ez valami fogadás, hogy hány svéd filmet tudnak "copy-paste"-elni?

    Én is a Let the Right One In-t láttam de inkább valami pedoszoftpornó meg agyonnyúzott vámpírtörténet szürreális keveréke volt. Egyszóval: egy baromság.

    Nem jönnek be ezek az állítólagos nagyon sikeres svéd szarok. Az a tetovált lány, az is egy sablonhülyeség. Persze azt is le kellett majmolniuk, mert bizony nincs ötlet, de miért nincs ötlet?