Gyurkity Péter

Dell Streak - az iPad ellenében

Képek és néhány érdekes részlet jelent meg a Dell eddig nem sokat reklámozott sorozatáról, amelynek feladata, hogy az iPad vitorlájából kifogja a vásárlói szelet - több más vetélytárs mellett.

Az Apple iPad már tavaly ősszel arra indította a rivális gyártókat, hogy saját megoldásokkal, illetve egyelőre koncepciókkal álljanak elő. Ezek sorra fel is bukkantak a világhálón, így volt mit találgatniuk az érdeklődőknek azok hitelességét, a források megbízhatóságát illetően. Elsőként a Microsoft Courier jelent meg képeken, ezután pedig a Google és az Amazon valószínű versenyzőjét ismerhettük meg a Chromium fejlesztői projektek oldalán.


A Dell készülékeiről eddig nem sok szó esett, most azonban képek és néhány részlet is napvilágot látott, amelyből megtudhattuk, hogy rögtön egy új sorozat érkezéséről lesz szó. Ez Streak néven jelenik meg, felbukkanása pedig nyilván nem kis érdeklődést vált majd ki a tengerentúlon, tekintettel arra, hogy a cég jelenleg a harmadik helyen áll az Egyesült Államokban a PC-gyártók rangsorában, lesz tehát kire támaszkodni a piaci megjelenést illetően.

A Streak 5 egy 5 hüvelykes megoldás, amely júniusban debütál az AT&T hálózatán, a cég Aero névre keresztelt okostelefonjával együtt. A Streak 7 még idén, ám valamikor később jelenik meg, a Streak 10 (egyelőre a család legnagyobb tagja) 2011 elején várható. A képek alapján vékony, tetszetős, nagyon is az iPad-re hajazó masinákra számíthatunk, különbség szinte csak a gombok számában és elrendezésében fedezhető fel (a Streak család esetében nem egy, hanem rögtön három vezérlő gombot találunk majd a készülékek elején).

A Dell később annyit fűzött a hír megjelenéséhez, hogy folyamatosan készülnek új megoldásokkal, ám pletykákkal nem hajlandók foglalkozni, így ezúttal sem erősítették meg az értesülést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #8
    Nem, mert az Apple alkotta meg az elektromos szappantartó koncepcióját, a Dell csak ezt nagyította fel (ahogy aztán az ipad is ilyen lett)
  • 5c0rp330n #7
    errol a cuccrol legalabb honapokkal azelott voltak kepek, mielott az ipad letezeserol egyaltalan tudni lehetett. szoval ha masolasrol van szo, akkor az ipad masolt errol. fail.
  • RoyalPredator #6
    Még egy másolat, omg.
    És igen, másolat, nézzetek rá.
    Egyéb stílusban nem mondanám kópiának.
  • pixx #5
    Haszna biztos lesz, egyszer majd...előbb-utóbb meg lesz a felhasználó bázisa...
  • bumbi0 #4
    Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy vedd meg!
  • Glutamin #3
    Nem kötelező mobilt sem használnod. Ja, hogy egyébként kurva hasznos. Ezek a táblagépek is lassan de biztosan el fognak terjedni.
  • MsUser #2
    Előbb utóbb elterjesztik ezt a felesleges eszközt, ha már belefektetnek ennyi pénzt és energiát megoldják hogy ilyen is legyen a konyhában vagy a WC-ben vagy ha billeg a laptop ki lehet vele támasztani, olyan mint a MOBIL megvoltunk nélküle is de most már! Várom már a HD minőségű 3D-s kontaktlencséket és az agy implantátumokat, akkor milyen jó lesz :)
  • pasi29uk #1
    Iskolában ezen túl megjelenik a szabványos palatábla 2.0
    "Dédapáitok is ezt használták!"