MTI

Twitter-díjat kapott a haiti rádiós műsorvezető

Twitter-díjat kapott egy haiti rádiós műsorvezető, aki a mikroblogot használva tájékoztatta a világot a karibi országban történt természeti katasztrófáról.

"Hazámnak, Haitinak ajánlom ezt a díjat" - mondta Carel Pede szerdán, a második éve adományozott Shorty Awards elnevezésű díjak New York-i átadásán. A díjat azok számára alapították, akik valami rendkívülit nyújtottak a mikrobloghálózat felhasználójaként. A haiti műsorvezető humanitárius díjban részesült. A Twitter szófukar jellegéhez idomulva minden kitüntetett 140 karakterben fejezhette ki háláját.

A számos kategóriában kiosztott díjakról a Twitter-közösség és a "Rövid formában megjelenő Művészetek és Tudományok Valósidős Akadémiájának" tagjai szavaztak. Utóbbiak tevékenysége látszólag a díjazottak kiválasztására korlátozódik. A kormányzati kategóriát Cory Booker, Newark polgármestere kapta, aki @CoryBooker néven csivitel a Twitterverzumban.

A brand kategória győztese a @WholeFoods és a @SesameStreet lett. Az egészség mezőnyből Rachel Dunlop (@drarchie) ausztrál sejtbiológus emelkedett ki, míg a humor terén a @27bslash6 cím mögött megbúvó David Thorne-t és a @MrsStephenFry címen csiripelőt jutalmazták. Az újságírók sem távoztak üres kézzel: Rachel Maddow, az MSNBC műsorvezetője és William Bonner brazil zsurnaliszta vívta ki magának az elismerést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!