SG.hu

A Twittert használja fel egy új kártevő

Többek között a Twitter népszerűségét használja fel egy új kártevő: a Panda Security jelentése szerint a kémprogram a szociális hálózatok álcája alól fertőz.

A Panda Security szakemberei újabb, az ún. social networkök népszerűségét kihasználó kártevőt fedeztek fel. A Spybot.AKB e-mailen és P2P-hálózatokon terjed, és az előbbi esetben egy állítólagos Twitter- vagy Hi5-meghívóval próbálja átverni a felhasználót.

"Az ilyen típusú fenyegetések elsősorban a gyerekekre nézve veszélyesek" - magyarázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. "Ha egy felnőtt kap ilyet, akkor nagyobb százalékban legyint, mondván: Á, én úgysem várok semmi ilyesmit, ez valami tévedés vagy átverés lesz." A gyerekekben azonban sokkal nagyobb a kíváncsiság, és rákattintanak egy ilyen meghívóra, hiszen manapság a közösségbe tartozás a fiataloknál elsődleges.

A kártevő, ha már települt, engedélyezi saját használatát a Windows tűzfal-beállításaiban, kikapcsolja a Vistában és a Windows 7-ben jelenlévő User Access Control-t (UAC).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!