Szekeres Viktor

Elkapták a Wolverine-film szivárgásának felelősét

Az FBI bejelentette, hogy letartóztatta azt az egyént, akinek köszönhetően a tavalyi X-Men kezdetek: Farkas című film angol nyelvű munkakópiája egy hónappal a premier előtt felkerült a netre.

Az FBI tájékoztatása szerint ma reggel otthonában, New York-ban (közelebbről Bronxban) őrizetbe vették Gilberto Sanchezt, akit még a mai napon bíróság elé állítanak a szövetségi szerzői jogi törvények megsértésének bűnével. A tájékoztatás szerint a 47 éves férfi ellen a Los Angeles-i szövetségi bíróság emelt vádat, mivel a férfi állítólag álnéven feltöltötte a filmet a Megaupload.com filecserélő helyre.

Arról a hatóságok egyelőre nem szolgáltattak információt, hogy miképp jutott a vádlott magához a munkakópiához. Sanchezt tettéért akár 3 év börtönre is ítélhetik, s 250 ezer dolláros bírság megfizetésére kötelezhetik, habár az sosem fog kiderülni, hogy a csalódást okozó, majd 375 millió dolláros világbevételt hozó film gyártó mekkora összegtől estek el a szivárogtatásnak köszönhetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Beepitettember #31
    "Nálunk is ezt kéne csinálni a sok camverziót feltöltögető ratyival."

    Egyetértek!

  • cateran #30
    Szerintem meg a hozzad hasonlo agyatlan hulyekkel....egesz pontosan hol is faj neked,hogy feltolt vki 1 cam verziot valamibol? Kotelezo letoltened es megnezned vagy mi?

    Amugy merhetetlen es kiszamithatatlan hogy mekkora kart okozott a kikerult kopia (ha okozott egyaltalan hisz lehet,hogy vki pont az miatt nezte meg moziban is..vagy vette meg dvd-n,bd-n)Epp ezert az autos hasonlat (es barmilyen mas targyi hasonlat)ertelmetlen,mert azoknak meghatarozhato erteke van..(kimondhato,hogy pontosan mekkora kar erte a karosultat)
  • skiryo #29
    Nálunk is ezt kéne csinálni a sok camverziót feltöltögető ratyival.
  • Healbacsi #28
    Emile zola: A ferrarit szandekosan irtam, mert Darth Sith a nagyon jo filmekkel ervelt, igy mivel en autos peldaval ellenerveltem, igy kelett irnom egy olyan autot, amibe senki se kot bele. Mivel filmekrol beszelunk, igy nehez olyan kiemelkedo filmet mondani, amely melett mindenki, de tenyleg mindenki kiall 100% -ig.
    Szerinted a kiado igy is eleg bevetelt szerzett. Hat en erre azt tudom mondani, hogy akkor menjunk be egy hipermarketbe, zabaljuk tele magunkat, merta nagy ceg ugyis eleg hasznot termel, es mi az neki amit megeszunk alkalmankent. A demagogia rad is igaz sajnos...
    Az mas kerdes, hogy keresztre akarjak fesziteni, de sajnalni nem kell az ipset, tudta mit csinalt, rabasarintott, a 3 ev meg csak a maximalisan kiszabhato buntetes, amit akkor kaphat amikor minden vadpontban 100%ban bunosnek talaljak, nem bunbano stb stb.
  • winnie #27
    az a baj, hogy tök jól lehetne a warez mellett is érvelni, csakhogy mindig akad pár süsü, akik a demagógiával, bizonyos kommentjekkel simán lesüllyednek az asva ás tsai által belőtt szint alá.

    és itt úszik el az értelmes védekezés lehetősége, mert a legtöbb emberhez, esetleg a médiába csak ezek a vélemények jutnak el az egyik oldalról... (közvetve ráadásul ezek ártanak legjobban a warez mellett érvelőknek.)
  • kkwx #26
    "egy ferrarit ne hasonlíts egy kópiához, ha vmi demagógia, hát ez az, mert a kiadó elég jól keresett még mindig, max egy kicsit kevesebbet mint amennyit akart"

    ez mekkora egy baromság... legalább annyi bevételkiesés volt, amiből vehettek volna egy Ferrárit, szal kb hasonló kaliberű az ügy, sőt, ez kb olyan mintha azt mondanád, hogy ha valakinek ellopják a Ferráriját akkor azzal nem kell foglalkozni, mer ha Ferrárt tudott venni akkor úgyis van elég pénze és ne rinyáljon, nevetséges... Mellesleg a 3 évet én is soknak tartom kicsit bár ennyi bevételkiesés miatt, és nem csak arra kell gondolni, hogy hú "a stúdió úgyis sokat keres", hanem arra, hogy az a pénz nem csak 1 emberhez kerül... és ez az eset nem egyenlő a sima warezzel, szal nem álszentség szerintem a dolog...
  • tomcsa4 #25
    Persze büntesék meg. De a 3 év az túlzás.

    A film nekem nagyon tetszett, szerintem klassz. A kilopott kópiát nem láttam, nem is érdekelt, csak a véglegest a moziban.
  • lAngelus #24
    Szerintem max. 15 milliótól.
  • emile zola #23
    a lényeg az, h a mi kis barátunk nem tett semmi olyan vétséget, amit én és sokan mások ne tolerálnánk:D
    és egy ferrarit ne hasonlíts egy kópiához, ha vmi demagógia, hát ez az, mert a kiadó elég jól keresett még mindig, max egy kicsit kevesebbet mint amennyit akart
  • Healbacsi #22
    Darth Sith: ez borzasztoan demagog hozzaallas... tehat ha jol ertelmezem, akkor ha ellopjak az autodat, akkor a rendorok szarjanak ra, mert nem ferrarid volt, mert a ferrari az auto, amit meg elloptak toled az taliga, es nem eri meg a faradtsagot.