Ötvös Tibor

Újabb hamisítók buktak le

Újból csökkent a filmkalóz-csoportok száma. A tegnapi nap folyamán ugyanis az FBI lecsapott egy 1999 óta működő alakulatra, akik világszerte DVD-n árulták kézikamerás felvételeiket.

A New York-i csoport 13 főt számlált. A hatóság egy razzia folyamán csapott le a csapatra, akik közel 19 dolláros áron árulták illegális másolataikat. Érdekesség, hogy egyes híresztelések szerint komoly ismerettségi körrel rendelkeztek a filmforgalmazók berkein belül. Erre utal a tény, hogy a Superman visszatér sajtóvetítésére is bejuttattak egy embert.

"A tolvajok fájlmegosztó programokon keresztül nemzetközileg is terjesztették a kamerával felvett filmeket" - mondta el Michael Robinson, a Motion Picture Association of America kalózkodással foglalkozó tisztségviselője.

A módszerük a "szokásos" volt: egyikük beült egy kamerával a vetítésre, míg a többiek biztosították a terepet. Ezután borítót gyártottak a DVD-re, majd így árulták. A tettesek akár öt éves letöltendő börtönbüntetésre is számíthatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • spR #4
    Ja, az a hulye, aki kepes lovet kiadni ilyen szar minusegu cuccokert.
  • Morden23 #3
    Mindig imádom, amikor a CAM-osokat hajkurászó komák valami hihetetlen fegyvertényként észlelik pár ilyen madár elfogását.

    Persze csúna-csúnya dolog moziban felvenni, de a kamerás release-eknek kb. akkora hatása van a globális illetve lokális mozibevételekre, mint az én (általában több, mint kiváló) ötleteim a világpolitika állására.
    Aki ->letölti<- a CAM-os verziót, már alapban felejthető kuncsaft a mozik/dvd-k számára: még a legigényesebb felvétel sem üti meg azt a bizonyos minőségi mércét. CAM-os fulmet nézni olyan, mint kapkodva k*félni. Mindig félsz, hogy valami megzavar, valaki rádnyit.

    Most nem tiszta nekem, hogy interneten terjesztették, vagy dvd-re rakták borítóval, és úgy? Na de mindegy is.
    Ha meg PÉNZT kértek "dobozolt" CAM-os dvdkért, akkor ezeket az embereket kitüntetni kéne, a kuncsaftjaikat meg fejbe lőni (az kaphat csak kegyelmet, aki bizonyítani tudja, hogy a "remek" üzletkötés után legalább 1x megpróbált visszamenni a komákhoz, és visszakövetelni a pénzét). Ha ilyen szarból pénzt csináltak, akkor nem börtönt érdemelnek, hanem egy-egy állást nívósabb pénzügyi és kereskedelmi egyetemeken/főiskolákon. A "beszopatott" kuncsaftok pedig kiállításra kerülnek a Central Parkban, ingó és ingatlan vagyonuk elkoboztatik, és 3 hét közszemle után étlen-szomjan kirakattatnak Hollywood kopár dombjain.
  • dxtr #2
    szvsz már be is töltötték a helyüket a piacon
  • avman #1
    "A tolvajok fájlmegosztó programokon keresztül nemzetközileg is terjesztették a kamerával felvett filmeket"
    hát persze. hiszen ez érdekükben állt, hiszen profitorientált hamisítók voltak és mint tudjuk a seedelésben, megosztásban óriási pénzek vannak.
    imádom a demagógiát. de tényleg.