Ötvös Tibor

Lopott történetből készült a Karib-tenger kalózai?

Bár A Karib-tenger kalózai folytatása filmtörténelmet ír az amerikai mozikban, a Disney mégsem lehet felhőtlenül boldog. Egy forgatókönyvíró, Royce Mathew ugyanis azt állítja, hogy az ő '80-as években levédett történetét lopta el az egeres cég és ezért perel.

Mathew állítása szerint még anno a '80-as években kidolgozta a kalózhajó történetét és mind a forgatókönyvet, mind a hozzá tartozó vázlatot levédette az Államok szerzői jogi hivatalában. Ezután elkezdett Hollywoodban házalni a projekttel, de nem járt sikerrel.

A producer, Jerry Bruckheimer - akinek neve szintén szerepel a vádlottak listáján - több helyen is hangoztatta, hogy a film ötlete egy Disneyland-i látványosság alapján készült. Továbbá kijelentette, hogy a vádak teljességgel alaptalanok.

A többnyire B-kategóriás filmjeiről elhíresült Mathew azonban továbbra is kitart álláspontja mellett. Mindenesetre figyelemre méltó, hogy nem az első rész bemutatója után jelentkezett az író, így elég érdekesen veszi ki magát az ügy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andris #5
    A per sikeressége nem azon múlik, hogy mikor "jut eszébe". Viszont siker esetén így sokkal nagyobbat tud kaszálni, mivel már 2x csináltak hasznot az ötletéből.
  • HJPOWER #4
    Gyökérség! Talán, ha még az első résznél óbégatott volna... Áhhh.. Hülyék az emberek!
  • Tetsuo #3
    Ma már minden amcsi film plágium. Nagy cucc.
  • bertino #2
    nah hát őket egyáltalán nem kell sajnálni... :)
  • winters123 #1
    " Mindenesetre figyelemre méltó, hogy nem az első rész bemutatója után jelentkezett az író, így elég érdekesen veszi ki magát az ügy. "

    hát jah. de nem baj kell valamiből élniük az ügyvédeknek