31
  • Beepitettember
    #31
    "Nálunk is ezt kéne csinálni a sok camverziót feltöltögető ratyival."

    Egyetértek!

  • cateran
    #30
    Szerintem meg a hozzad hasonlo agyatlan hulyekkel....egesz pontosan hol is faj neked,hogy feltolt vki 1 cam verziot valamibol? Kotelezo letoltened es megnezned vagy mi?

    Amugy merhetetlen es kiszamithatatlan hogy mekkora kart okozott a kikerult kopia (ha okozott egyaltalan hisz lehet,hogy vki pont az miatt nezte meg moziban is..vagy vette meg dvd-n,bd-n)Epp ezert az autos hasonlat (es barmilyen mas targyi hasonlat)ertelmetlen,mert azoknak meghatarozhato erteke van..(kimondhato,hogy pontosan mekkora kar erte a karosultat)
  • skiryo
    #29
    Nálunk is ezt kéne csinálni a sok camverziót feltöltögető ratyival.
  • Healbacsi
    #28
    Emile zola: A ferrarit szandekosan irtam, mert Darth Sith a nagyon jo filmekkel ervelt, igy mivel en autos peldaval ellenerveltem, igy kelett irnom egy olyan autot, amibe senki se kot bele. Mivel filmekrol beszelunk, igy nehez olyan kiemelkedo filmet mondani, amely melett mindenki, de tenyleg mindenki kiall 100% -ig.
    Szerinted a kiado igy is eleg bevetelt szerzett. Hat en erre azt tudom mondani, hogy akkor menjunk be egy hipermarketbe, zabaljuk tele magunkat, merta nagy ceg ugyis eleg hasznot termel, es mi az neki amit megeszunk alkalmankent. A demagogia rad is igaz sajnos...
    Az mas kerdes, hogy keresztre akarjak fesziteni, de sajnalni nem kell az ipset, tudta mit csinalt, rabasarintott, a 3 ev meg csak a maximalisan kiszabhato buntetes, amit akkor kaphat amikor minden vadpontban 100%ban bunosnek talaljak, nem bunbano stb stb.
  • winnie
    #27
    az a baj, hogy tök jól lehetne a warez mellett is érvelni, csakhogy mindig akad pár süsü, akik a demagógiával, bizonyos kommentjekkel simán lesüllyednek az asva ás tsai által belőtt szint alá.

    és itt úszik el az értelmes védekezés lehetősége, mert a legtöbb emberhez, esetleg a médiába csak ezek a vélemények jutnak el az egyik oldalról... (közvetve ráadásul ezek ártanak legjobban a warez mellett érvelőknek.)
  • kkwx
    #26
    "egy ferrarit ne hasonlíts egy kópiához, ha vmi demagógia, hát ez az, mert a kiadó elég jól keresett még mindig, max egy kicsit kevesebbet mint amennyit akart"

    ez mekkora egy baromság... legalább annyi bevételkiesés volt, amiből vehettek volna egy Ferrárit, szal kb hasonló kaliberű az ügy, sőt, ez kb olyan mintha azt mondanád, hogy ha valakinek ellopják a Ferráriját akkor azzal nem kell foglalkozni, mer ha Ferrárt tudott venni akkor úgyis van elég pénze és ne rinyáljon, nevetséges... Mellesleg a 3 évet én is soknak tartom kicsit bár ennyi bevételkiesés miatt, és nem csak arra kell gondolni, hogy hú "a stúdió úgyis sokat keres", hanem arra, hogy az a pénz nem csak 1 emberhez kerül... és ez az eset nem egyenlő a sima warezzel, szal nem álszentség szerintem a dolog...
  • tomcsa4
    #25
    Persze büntesék meg. De a 3 év az túlzás.

    A film nekem nagyon tetszett, szerintem klassz. A kilopott kópiát nem láttam, nem is érdekelt, csak a véglegest a moziban.
  • lAngelus
    #24
    Szerintem max. 15 milliótól.
  • emile zola
    #23
    a lényeg az, h a mi kis barátunk nem tett semmi olyan vétséget, amit én és sokan mások ne tolerálnánk:D
    és egy ferrarit ne hasonlíts egy kópiához, ha vmi demagógia, hát ez az, mert a kiadó elég jól keresett még mindig, max egy kicsit kevesebbet mint amennyit akart
  • Healbacsi
    #22
    Darth Sith: ez borzasztoan demagog hozzaallas... tehat ha jol ertelmezem, akkor ha ellopjak az autodat, akkor a rendorok szarjanak ra, mert nem ferrarid volt, mert a ferrari az auto, amit meg elloptak toled az taliga, es nem eri meg a faradtsagot.
  • Darth Sith
    #21
    max azért bevétel kiesés, mert nem tudtak egy normális filmet összehozni. Mivel hamarabb látták sokan, és rájöttek, hogy elég gyenge, így nem mentek el moziba. Ha jó filmet hoznak össze, akkor valszeg az emberek nagyrésze akik látták a félkész verziót, és tudják, hogy egy jó film lesz, akkor hajlandóak kiadni érte pénzt, hogy a kész, jó minőségű verziót láthassák. De így...
  • Chris05
    #20
    Én is warezolok, szóval nem akarok álszentnek tűnni, de nem kellene elbagatellizálni a történetet szerintem. A srác miatt (47 éves, szóval már nem is olyan fiatal) több tízezer ember hamarabb láthatta a workprint verziót, ami egyértelmű veszteség. Warez van, volt, lesz, de ez akkor is durva bevételkiesés a kiadónak (Eltekintve attól, hogy szar a film, vagy nem).
  • Balogh G
    #19
    Háááá, leüli a wétén...
  • winnie
    #18
    premier előtt szinte alig van megjelenés, nézd vissza az elmúlt 2 évet. ami előtte van, az általában workprint, vagyis arra szinte mindre igaz, hogy a készítés valamelyik státuszáig teljes. (van, hogy teljes, de az általában premier utáni workprint) érdekes egyébként, hogy ennyire kevés a workprint, a premier előtti megjelenés, mert az ember azt hinné, ha egy van, akkor több is lehetne, de mégsem, ergó valaki ilyenkor valamit nagyon elszúr, hogy kijöhet. arról viszont nem hallani, hogy a foxnál kiket vontak a WP kikerülése miatt felelősségre.

    viszont azt belekeverni, hogy most finom-e vagy sem a premier előtt kikerült kaja, hiba, hiszen mindenkinek más az ízlése.
  • Healbacsi
    #17
    Premier elotti filmletoltesekrol mar hallottunk korabban, de az a premiert elott 1-5 nap volt max, a kesz verziot toltottek fel, ill sajtobemutaton keszul kameras verziok stbstb.
    De ebben az esetben messze a premiert elott lett elcsorva a film, meg kesz se volt, az utomunkak se voltak meg rajta, igy kicsit maskepp latszik a huu feltoltott vki vmit a netre dolog.
    Darth Sith irt a marketing hadjaratrol, no itt azert meg kell tekinteni, hogy a termek jo-e vagy sem, hanem beleolnek x millio dollart a reklamokba, de mielott le adnak a reklamokat mar kikerul a termek, ez netto veszteseg. Mert ha a perier eloadas kornyeken teszik fel a filmet a netre, na bumm, a parasztvakitas megvolt, kerdes mennyi sikere volt, es a kaloz peldanyok meg lehet lenditenek az ugyon ha jo filmrol van szo. De itt a reklamra forditott penz ablakon kidobott koltseg, igy a kiado jogosan sipakol az elmaradt jegybevetelek, es a kieso haszontalan marketing koltsegek miatt.
  • Darth Sith
    #16
    Mér sokat mondtam? :)
  • winnie
    #15
    "Ha nemi erőszak, gyilkosság lett volna, szép kényelmesen pár hónap alatt lezajlanak a tárgyalások, majd elítélik 2 évre, jó magaviselettel 1,5."

    látom felületesen követed a híreket:)
  • Darth Sith
    #14
    "őrizetbe vették Gilberto Sanchezt, akit még a mai napon bíróság elé állítanak a szövetségi szerzői jogi törvények megsértésének bűnével."
    Ha nemi erőszak, gyilkosság lett volna, szép kényelmesen pár hónap alatt lezajlanak a tárgyalások, majd elítélik 2 évre, jó magaviselettel 1,5.. De az, hogy kilopott egy filmet, azonnali tárgyalás, életfogytiglan sötét magánzárka, netán kivégzés... Hiszen az emberélet nem számít, de az, hogy kárt okozott a kiadóknak, hujjajj!!!!!

    Btw nem csoda, hogy kivannak akadva a kiadónál, ment a marketing hadjárat, hogy ilyen meg olyan jó lesz, erre már a premier előtt kiderült a kalóz-verzióból, hogy egy közepes-gyerek film lett belőle és nem az aminek beharangozták és talán így elestek pár dollártól....
  • caprine #13
    Azért nem volt olyan rossz film, a Transzformersz 2 egy dekával sem jobb.

    Ez a csóka meg lehet hogy takaritó, így mindenhova bejárása volt, minden helységhez volt kulcsa, és mivel este dolgozott amikor már senki más már nem simán ellophatta az anyagot.

    Azt röhögtem volna ha újravágja az anyagot, lehet hogy jobb lett volna az eredmény.
  • Karez
    #12
    Most nem azért de a kiadó mégis mit pampog, mikor a film így is - úgy is visszahozta a dupláját a költségeknek?

    A teteljébe maga a film tényleg sz*r lett. Sokan már eme kópia alapján megmondták, de mondom biztos filmbúzák ezek, de tévedtem. Azóta is sajnálom hogy egy ezrest kicsengettem érte.
  • cateran
    #11
    Hat nem tudom..marmint persze,nyomozgasson a warezosztag,de azert erdekelne vajon mekkora osszegnek vertek a seggere a nyomozas alatt,hogy elkapjanak valakit 1 olan bunert,ami mara mar a loteri doglott kutyat sem erdekli..(mikor is jott ki ez a verzio? hany honapja? Mar a HD is regesreg kikerult)
    Persze ertem en hogy nincs elevules(vagy hogy evek alatt evul csak el),de valahogy penzkidobasnak erzem az ilyesmit...azert ez megsem olyan mint 1 sorozatgyilkos vagy ilyesmi...
    Csinaljon a t. ceg 1 belso nyomozast es az illetekest rugja ki...de hogy az FBI 1 ilyen ugyben...hmmmm
  • CaptainRumi
    #10
    hát az akár 3 év börtönre ítélhetik az kb 2 hónap kényszermunka Amerikában :D
    Bár ahogy elnézem a nevét, Gilberto Sanchez, ő még többet is kaphat abból kiindulva, hogy két amcsi srácot felmentettek, miután halálra vertek egy mexico-it és csak hónapok múlva döbbent rá a bíróság, hogy ezt talán mégsem kellene ennyiben hagyni.
  • Zirowe
    #9
    Egyből villamosszékbe az ilyen nyomorult,korrupt lelkű bünözővel!
    Nevetséges..
  • LestatVenom
    #8
    De azért nem semmi, ha megölsz egy embert lehet nem kapsz ennyit:D Kicsit durva, h egy film "ellopásáért" ennyit kapni. Mert az oké, h elakarják rettenteni a jó népet de azért túlzás.
  • winnie
    #7
    né' má' a demagógot! őket is üldözik, elhiheted, de ez nem úgy működik, hogy kis bűn nem bűn. ellopják a pénztárcádat, bejelented és azt mondják, hogy nem érnek rá, mert ők terroristákat üldöznek? a warezosztag hadd foglalkozzon velük, a többiek a többiekkel.
  • emile zola
    #6
    egyre több a nyomoronc, komolyan inkább üldözzenek teroristákat hamár annyira divatba hozták, de ez...
  • Narxis
    #5
    Csodálom, hogy nem kötelet kapott azonnal.

    FBI? Nincs jobb dolguk?

    köcsögök
  • CaptainRumi
    #4
    Így járt! Ha már 3 évre bekasztlizzák, akkor legalább olyat tett volna, amiért valamennyire meg is érte ( ha lehet ilyet mondani)Pl. rabolt volna 1 misit aztán dőzsölt volna amíg el nem kapják, de így:
    - Há te mé ülsz?
    - Hát én voltam az, aki feltöltötte a Wolverine félkész kópiáját a netre.

    Tuti ő lesz a kedvenc köcsögje mindenkinek, főleg a warezosoknak :D

  • silentb
    #3
    "férfi állítólag álnéven feltöltötte a filmet a Megaupload.com filecserélő helyre. "

    Ez jópofa a Megaupload mint filecserélő....hmmm
  • Solten
    #2
    FBI?? Hogyne, azota mar megjarta a villamosszeket is...
  • kiskelgyo
    #1
    valószínűleg nem soktól. ha valaki így félkész állapotban megnézte és tetszett neki, szerintem megnézte volna teljesen készen akár moziban is, hisz így már tudja, hogy jó filmet fog látni. de nem hinném a bukta csak a munkakópia miatt volt. szimplán sokaknak nem jött be a film. szerintem. amúgy normális, hogy letartoztatják és már aznap bíróság elé is állítják? (nem vagyok usa-jogban jártas, azért kérdem)