SG.hu

Az Avaya megveszi a Nortel nagyvállalati részlegét

Az Avaya bejelentette, hogy megállapodásokat írt alá, amelyek értelmében megvásárolja Nortel Enterprise Solution-t, a Nortel nagyvállalati megoldások részlegét 475 millió dollárért.

Az Avaya meg van győződve arról, hogy a szerződések aláírásával fontos lépést tett az üzleti kommunikációban betöltött vezető szerepe megerősítésének irányába, valamint azon cél felé, hogy piacági vezető kommunikációs megoldások szállítójaként pozícionálja a vállalatot világszerte.

Kevin Kennedy, az Avaya elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: "a Nortel Enterprise Solution-nal kiegészítve az Avaya növeli globális termékskáláját, bővíti a partneri hálózatát és megerősíti világszínvonalú termék és szolgáltatás portfólióját. Stratégiai lehetőségről van szó, hogy tehetség és hasznos vagyonelemek felvásárlásával az egyesített vállalatot növekedésre és sikerre pozícionáljuk. El vagyunk szánva arra, hogy megőrizzük a két cég ügyfelei kommunikációs befektetéseinek értékét, és hogy sikeresen végrehajtsuk a cégek egyesülését."

A tervezett akvizíció magába foglalja a Nortel Enterprise Solutions hang és adatszolgáltatási megoldásait, valamint a kormányzati rendszer üzletét. A tranzakció létrejöttének feltétele, hogy az Egyesült Államok delaware-i csődbírósága (United States Bankruptcy Court for the District of Delaware) és az illetékes kanadai bíróság (Ontario Superior Court of Justice) ellenőrizze az ajánlattételt. Az Avaya arra számít, hogy a két bíróság előtt a következő hetekben lezajlanak az ajánlattételt vizsgáló meghallgatások, amelyeket követően egy meghallgatásos aukciót tartanak a végső értékesítést engedélyezendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bhalage #1
    AVAYA fan vagyok, szal - hurrá!