Gyurkity Péter

Októbertől indul a Google és a Yahoo partnersége

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója elárulta, hogy a két hirdetési rendszer bizonyos részeit összefogó megállapodás októberben lép életbe - eddig nem jutott el hozzájuk komoly trösztellenes kifogás.

A Bloombergnek adott nyilatkozatában Schmidt kijelentette, hogy a keresőcég a korábbi tervnek megfelelően halad a megállapodás életbe léptetése felé. Bár a konkrét szerződést már júniusban tető alá hozták, a két újdonsült partner akkor 3,5 hónapot adott magának az egyes pontok kivitelezésére, illetve saját hálózataik felkészítésére. A határidő októberben jár le, így indulhat az online reklámok megjelenítésének vegyítése.

Mivel a keresőpiac két legerősebb szereplőjének szoros együttműködéséről van itt szó, sokan azonnal kifogásukat jelezték a megállapodás ellen. Ebben különösen a Microsoft járt elől, amely harmadikként épp a két érintett cég mögött lohol és úgy érzi, hogy az online hirdetési piacon így minden eddiginél nehezebb helyzetbe kerül. Eddig ugyanis jobb esélyekkel indulhatott az egymással is rivalizáló konkurensekkel szemben, a jövőben azonban a Google és a Yahoo hirdetési találatai egymás rendszerében is megjelenhetnek - első körben ebből a Yahoo szeretne profitálni, amely nem volt elégedett saját platformjának teljesítményével.

Utóbbi szeretné, ha a szerződés eredményeként komoly javulás érződne pénzügyi mutatóiban is. Saját számításaik szerint az első évben akár 800 millió dolláros bevételre is szert tehetnek a Google segítségével, aminek nyilván már meg is van a helye, tekintettel arra, hogy a cég éppen csak elkerülte a felvásárlást. Ami a Google reményeit illeti, Schmidt elmondása szerint mindig aggódnak egy kicsit a kormányzati ellenállás, az illetékes hatóságok vétója miatt, ám eddig semmilyen komoly kifogás nem érkezett hozzájuk.

Októbertől tehát nem kell meglepődnünk, ha a Yahoo hirdetési rendszerében a Google találatai is megjelennek - ez nyilván nem okoz majd traumát a legtöbb felhasználóban, ám a cég számára nagyon is jól jöhet majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #5
    Ember összetévesztesz valakivel én sehol nem írtam olyat, hogy a MS jó Google szar... Csak éppen arra akarok rávilágítani, hogy amikor a MS - Yahoo szövetségről volt szó, akkor egyből jöttek a kifogások, ellenérvek, most viszont mindenki happy. Érdekes nemde?
  • ppista #4
  • Griphons #3
    Szegény M$! A két veszekedő konkurense már nem veszekszik... mi lesz most vele? Lehet, hogy meg is kell dolgoznia az eredményeiért?
  • Narxis #2
    Megint hülye vagy.

    1. Miért kell flamelni?
    2. Senki nem mondott ilyet, még a korábbi híreknél se.
    3. Minden ilyen hírnél csak égeted magad azzal, hogy egy kurva érved sincs. Mindig csak benyögsz egy: MS jó, Google szar dumát és amikor megkérünk téged, hogy fejtsd ki semmit nem írsz. Direkt csinálod?
  • DjDano #1
    "Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója elárulta, hogy a két hirdetési rendszer bizonyos részeit összefogó megállapodás októberben lép életbe - eddig nem jutott el hozzájuk komoly trösztellenes kifogás."

    Bezzeg ha a MS - Yahoo szövetségről lenne szó akkor százával érkeznének a kifogások... Hiába na Google a megtestesült jóság, a MS meg a gonosz