Berta Sándor

230 millió dolláros pénzbüntetést kapott két spammer

Mohóságuk és makacsságuk buktatta le azt a két kéretlen elektronikus reklámküldőt, akik ellen a Myspace nyert pert. A spammereknek összesen 230 millió dolláros kártérítést kell fizetniük.

A közösségi portál azt unta meg, hogy a szakmai berkekben csak spamkirályként emlegetett két férfi, Sanford Wallace és Walter Rines rendszeresen kéretlen reklámleveleket küldözgetett regisztrált tagjainak. A Myspace pert indított és a bíróság neki adott igazat. Spamügyekben még soha nem szabtak ki ekkora pénzbüntetést, ugyanakkor a News Corp.-hoz tartozó honlapnak nagyon nehéz lesz a pénzhez hozzájutnia. A Myspace vezetői ennek ellenére örülnek az ítéletnek.

"A nulla tolerancia elvet valljuk azokkal szemben, akik megpróbálnak az oldalainkon illegális tevékenységeket végezni. A döntés mérföldkövet jelent. Mi a jövőben is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megbüntessék azokat, akik megszegik a törvényeket és akik a tagjainknak ártanak" - szögezte le Hemanshu Nigam, a MySpace biztonsági vezetője. Sanford Wallace és Walter Rines összesen 735 925 kéretlen reklámlevéllel árasztotta el a Myspace-tagok postafiókjait. A vállalat a 2003-ban elfogadott CAN-SPAM törvény alapján minden egyes küldeményért 100 amerikai dollár kártérítést követelhetett.

Sanford Wallace és Walter Rines a bírósági tárgyaláson nem jelentek meg. Wallace okkal viseli a nem éppen hízelgő Spamford és a Spam King beceneveket, ugyanis még az 1990-es években cége egyetlen nap alatt 30 millió kéretlen elektronikus reklámlevelet küldött el a világ minden tájára. Walter Rines szintén nem ismeretlen a hatóságok előtt, hiszen 2005 októberében az amerikai Federal Trade Commission (Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) már megpróbálta kivonni cégét a forgalomból. Rinest és az Odysseus Marketinget azzal vádolta a szervezet, hogy gyanútlan felhasználókat vett rá olyan ingyenes programok letöltésére, amelyek hemzsegtek a kémszoftverektől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #13
    a spammereknek nem pénzbírság, hanem golyót kéne kapniuk, vagy életfogytig kényszermunkát pl egy szénbányában napi 12-16 órában! Néhány ilyen után, lehet, h megcsappanna a spamek mértéke..
  • ihateworkdays #12
    Inkább örökre eltiltani őket a számítógéphasználattól, és legközelebb is csak 20 méterrer közelíthesség meg az ilyen gépekkel felszerelt helyeket. Magyarán ki a pusztába velük.;)
  • rolika #11
    börtönbe velük, onnan talán nem tudnak spamolni
  • szarvasdinnye #10
    Legalabb pert nyertek az ilyen mocskok ellen. Le is csuknak oket jopar evre, na az lenne eredmeny.
  • Cat #9
    "Ki nem szarja le hogy ekkora pénzbírságot kaptak?"

    Ha nem érdekel, minek kattintasz rá ?
  • pasi29uk #8
    Mi lenne, ha vegre a reklamozot is jol megbuntetenk? Lehet valasztana valami mast.
  • Hawaii #7
    Nézd, ha elsőre ennyire nem megy, nem szégyen akár 2x-3x is elolvasni a szöveget, hátha ezúttal áttörést érsz el a helyes szövegértelmezésben. Drukkolok neked! :)
  • BB7 #6
    2emberre ráhúzni az egészet! ...
    Mert a neten csak 2spammer létezik? :O
  • tomcsa4 #5
    Ezt nem Berta Sándornak írtam, semmi baj a cikkével. Csak ez fog elvenni értékes oldalakat az újságokban. IT=bulvár?
  • tomcsa4 #4
    Jajj de most ők a sztárok, szegény emberek ennyi pénzre büntetni őket. Jajj hírnév.

    Mikor lesz már ennek vége? Ki nem szarja le hogy ekkora pénzbírságot kaptak? Pláne ha ki se tudják fizetni. Most ezen fognak csámcsogni fél évig, minden újságban benne lesznek, igazi sztárok, hjajj....de kibaszott unalmas!