SG.hu

Díjat kapott az Extreme Digital vezetője

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója vehette át a díjat az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") 2007 zártkörű díjátadó ünnepségen "A Merész újító" kategóriában.

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója az idei év "A Merész újító"-ja. Az elismerést az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") 2007 zártkörű díjátadón vehette át Várkonyi Balázs. Az üzletember a díjat sikeres üzleti karrierjének köszönheti. Az Extreme Digital-t 2001-ben, a műszaki termékek piacán lévő igényeket felismerve teljes egészében önerőből alapította. A vállalat rekordsebességgel bővült, jelenleg piacvezető a hazai internetes műszaki áruházak között.

"Óriási megtiszteltetés a számomra, hogy nekem ítélték ezt a díjat. Rengeteg sikeres vállalkozás és üzletember van hazánkban, ezért különösen megtisztelő ez az elismerés" - mondta Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója "A Merész újító" kategória díj átvételekor. "Az Extreme Digital története és ez a díj bizonyítja, hogy kreativitással, sok munkával, kitartással és a lehető legmagasabb színvonal elérésével bármi megvalósítható."


Az Extreme Digitalt Várkonyi Balázs üzlettársával, Kelemen Gyulával alapította 2001-ben, önerőből. Várkonyi ekkor mindössze 21 éves volt. Ma az Extreme Digital 35 százalékos piaci részesedésével piacvezető az internetes műszaki áruházak versenyében, s a teljes magyar internetes kereskedelemnek is előkelő hányadát, 15 százalékát adja.

A vállalat kezdetben kizárólag digitális fényképezőgépek online értékesítésével foglalkozott, majd egyre szélesebb választékot kínált, így úttörő szerepet vállalt a hazai internetes vásárlás elterjesztésében. Ügyfelei változó igényeire reagálva az Extreme Digital fénysebességgel bővült: 2004 és 2007 között hat szaküzletet nyitott Budapesten és vidéken, éves árbevételét 1,7 milliárd forintról mintegy 7 milliárd forintra növelte. Ez a fantasztikus organikus növekedés példa nélküli a hazai online, sőt a teljes műszakicikk-kereskedelemben.

Az Extreme Digital Várkonyi által kidolgozott üzleti stratégiája a kezdetek óta változatlan. A cég az intenzív forgalom fenntartásának érdekében kis fedezettel és alacsony árréssel dolgozik. Versenytársaival ellentétben nem egy-egy kedvező ajánlattal próbál a konkurencia fölé kerekedni, hanem folyamatos piacfigyeléssel igyekszik minden termékcsoportban alacsonyan tartani az árakat.


A vállalat teljesítményére külföldön is felfigyeltek. Szakítva eddigi gyakorlatával, a saját erőből és tőkéből való folyamatos építkezéssel, az Extreme Digital a közelmúltban úgy döntött, kisebbségi befektetőt von be regionális terjeszkedési tervei valóra váltásához. A svájci SoftCon Informatik AG a tervek szerint 25+1 százalékos tőkebefektetést kíván végezni a cégben az idei év során. Ezzel az Extreme Digital előtt megnyílik a külföldi terjeszkedés lehetősége, első két célpiacuk Románia és Bulgária.

Az Ernst & Young által 1986-ban alapított "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") díj az üzleti élet Oscar díja. Az üzleti díjat 40 országban ítélik oda, Magyarországon 2003 óta díjazzák a kiemelkedő eredményeket elért üzletembereket. A díj célja, hogy bemutassa a hazánkban elért kivételes teljesítményeket, ezáltal példát mutasson a hazai vállalkozások számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Boba Fett #11
    Azért én azt mondanám, hogy a külföldi szervízelés nem rossz dolog. Mi azért nem náluk vettük a fényképezőgépünket, mert egy másik boltban itthoni volt a garanciális szervíz. Miután két hét után megcsinálták a gépet a szervízben bekapcsolva adták oda, kipróbálatm és jó volt. Mire egy óra múlva otthon használni akartam, már semmi nem működött rajta és vihettem vissza. Na talán ez az, amiért a legöbb boltban külföldre küldik szerelni a cuccokat.
  • MrPrise #10
    Nekem az elromlott akkutöltőmet az itthoni garancia lejárta után (!) ingyen elküldték Németországba, ahol még volt rá 1 év garancia és kaptam helyette egy teljesen újat!
    Másik alkalommal a már 2x szervízt járt fényképezőgép helyett adtak egy újat (igaz másik típust, mert az enyémet akkor már nem forgalmazták).
    Az persze igaz, hogy sokat kell várni, mert kiküldik külföldre a dolgokat. Valamit valamiért.
  • Cleawer #9
    Csak nekem buzerálja a szemem hogy a cikk tele van szóismétléssel?

    Az ed-ról:Még nem rendeltem onnan,mert még sose talátam ott azt amit kerestem...
  • schumifun5mal #8
    Én is vásároltam tőlük webáruházon keresztül. Több boltjukban is volt alkalmam megfordulni. Gyors ügyintézést tapasztaltam.
    Garanciális ügyintézés tényleg nem a legemberségesebb. De ha a vevő a sarkára áll, nem tudják átvágni a palánkon.
  • snorbi #7
    Ezek szerint csak nem volt szerencsém, bár elgondolkodtatóan komoly arányban :(
    A webshop-juk tényleg remek, ill. az eladók is nagyjából rendben vannak.
  • Cat #6
    Edigital garanciáról több helyről is azt hallottam, hogy olyan nem is létezik. A cég a "szürkeimport" császára, olcsók, de ha bármi amit onnan veszel elromlik, várhatsz hónapokat a javításra, mert kiküldik külföldre. Nekem megér egy-két ezerrel többet egy normális garancia.
  • dmegyesi #5
    Ilyen szempontból érdekes...akárhányszor megyek, mindig 1-2 perc alatt kiszolgálnak, kifogástalan a garanciaügyintézés (már amikor véletlen szükség van rá), minden gyors, precíz, jó fejek, nem nézik hülyének a vásárlót, mint annyi más helyen. Na meg mindenféle ismerős is csak pozitívumokat mond róla. Webshopról is.

    Ja igen, mindig weben adom le a megrendelést, és az üzletben beugrok érte, jó dolog.
  • snorbi #4
    Akárhányszor megyek az üzletükbe, a kasszánál hosszú sor kígyózik. Egyszer számlát nem tudnak nyomtatni, máskor kártyás fizetés nem működik. Szal jó a gyorsan növekvő cég, de a részletekre is oda kéne kicsit figyelni.

    Egyébként persze gratulálok, meg minden, tényleg szép teljesítmény.
  • kicsizoz #3
    Gratulálok!
  • AranyKéz #2
    " A cég az intenzív forgalom fenntartásának érdekében kis fedezettel és alacsony árréssel dolgozik. "

    Némá! Rájöttek az árverseny fogalmára. Azta!