SG.hu

A szárítógép volt a Fekete Péntek meglepő slágere

A szokásos slágertermékek (okosmobil, konzol) mellett az idén a hőszivattyús szárítógép és egy ultra-HD televízió volt az akciós nap két rendkívül kedvelt terméke.

Az átlagosnál magasabb, 35 ezer forint feletti átlagos megrendelési értéknek köszönhetően negyedével múlta felül a tavalyi fekete péntek forgalmát a november 18-án reggel 5 órától éjfélig zajló Black Friday az Extreme Digitalnál. A pénteki eladási toplistájának első helyére az 500 gigabájtos háttértárral és Kinect mozgásérzékelő kamerával felszerelt, két játékot is tartalmazó Xbox One konzol található, a második helyezett a Lenovo P70-es okostelefon, míg a harmadik legnépszerűbb terméknek a Beko gyártmányú hőszivattyús szárítógép bizonyult.

A hőszivattyús szárítógép az idei fekete péntek egyik új sztárja, a legnépszerűbb a legtöbb eladást generáló tíz termék közé idén ugyanis három különböző márka (Beko, Whirlpool és Candy) szárítógépe is bekerült az idén. Egy másik rendkívül kelendő termék az ultra-HD felbontású televízió volt, a Samsung 40 és 50 colos okostévéi a negyedik és hetedik helyet szerezte meg. Egy másik érdekes trend, hogy az akciós oldal reggel 5 órai indulásától nagyjából 8 óráig a Black Friday akcióit tartalmazó oldalak látogatóinak nagyobb hányada mobil eszközről érkezett.

A mobil eszközről érkező látogatók közel 70%-a androidos, 24%-a iOS-es eszközről érkezett, a fennmaradó hányad pedig valamilyen egyéb platformot használt. A nap későbbi óráiban a számítógépről érkező látogatók vették át a vezetést, az érdeklődők 40 százaléka Budapestről böngészett, és döntő többségük Chrome böngészőt használt. Egy átlagos péntek forgalmához mérten a Black Friday napján jelentősen megnőtt a megrendelések átlagos értéke, amely 35 ezer forintot tett ki, és az online bankkártyás fizetést választók aránya is a szokásosnál jóval magasabb, 16%-os volt, ami azt jelzi, hogy a magyar felhasználók is egyre inkább megbíznak ebben a megoldásban. A vásárlók 62%-a a házhozszállítással kérte az akciós terméket, 38% viszont a bolti átvételt preferálta.

A Black Friday-es ajánlatokra kíváncsi látogatók 62%-a volt férfi és 38%-a nő, a korcsoportok közül pedig a 25-34 év, illetve a 35-44 év közötti volt a legerősebb, 30-35%-os aránnyal. A látogatók 72%-a új vásárló volt. A fekete pénteki aloldal reggel 8 órakor bonyolította a legnagyobb forgalmat: ekkor egy adott időpillanatban egyszerre több mint százezer érdeklődő kereste fel, a nap végéig pedig összesen 15 millió oldalletöltést szolgált ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mcganyol #3
    3 percig gondolkodtam mi a franc lehet az a hőszivattyús számítógép, hogy vizes blokkal?
    aztán leesett.. szárítógép....
    hogy ma már miket ki nem találnak. bámulatos.
  • ostoros #2
    Röhej. Múlt héten 6000 forint fölötti árú ruházatra ma az volt írva: 4500 forint, és fölötte áthúzva 26000 forint. Hahaha!
  • takysoft #1
    "A Black Friday-es ajánlatokra kíváncsi látogatók 62%-a volt férfi és 38%-a nő, a korcsoportok közül pedig a 25-34 év, illetve a 35-44 év közötti volt a legerősebb, 30-35%-os aránnyal. A látogatók 72%-a új vásárló volt."

    Ezt mégis miből szoptátok ki? :D

    Még ha vásároltam volna, akkor legalább regisztrál az ember, bár a korom ott se adom meg.
    De hogy a látogatók adatai?