Gyurkity Péter

Érkezőben a Google tárolószolgáltatása

Friss információk szerint a keresőcég már gőzerővel dolgozik saját online tárolószolgáltatásán, amely bármilyen tartalomnak megfelelő helyet kínálna, bizonyos korlátokon belül ingyen. A cég egyelőre hallgat.

A Google fejlesztésének irányáról ezúttal a Wall Street Journal számolt be saját forrásra hivatkozva, míg a keresőcég szóvivője nem volt hajlandó megerősíteni ezt az értesülést. Egészen pontosan arról van szó, hogy a Google egy online tárolószolgáltatáson dolgozik, amely egy meghatározott mennyiségen belül ingyen, azon túl pedig pénzért kínálna biztonságos és könnyen igénybe vehető internetes tárhelyet.

Erre a tárhelyre pedig a felhasználók gyakorlatilag bármilyen tartalmat feltölthetnének, ahogy az a Microsoft SkyDrive szolgáltatása esetében is történik. A keresőcégnek nyilván nem lenne nehéz megoldania egy ilyen új megoldás bevezetését, hiszen a Gmail levelező platform keretében már most is több gigabyte tárhelyet kínál az internetezőknek, egyéb online fejlesztései pedig szintén ilyen gyorsan és bárhonnan elérhető tárhelyet kívánnak meg. A nagy kérdés, hogy pontosan mikor és milyen feltételekkel rajtol el a szolgáltatás.

A hírek szerint egy meghatározott - remélhetőleg tekintélyes - kapacitáson belül maradva teljesen ingyenes lenne az ajánlat, mindössze ennek kibővítése esetén kerülne pénzbe az online tárolás. Ez nemcsak egyéb tartalmaink, hanem a Google saját webalapú szoftvereihez használt anyagok elmentésére is szolgálna, így az online munkavégzés szinte minden egyes szegmensét lefedné a cég. A Google egyelőre nem hajlandó beszélni a konkrét tervekről, szóvivőjük mindössze annyit jelentett ki a lap kérdésére, hogy az online tárolás fontos szempont a webalkalmazások otthoni és munkahelyi (céges) alkalmazása tekintetében.

Ezzel nem sokra megyünk, ám nem lenne nagy meglepetés, ha néhány héten/hónapon belül végre valóban elindulna a szolgáltatás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gkalcso #29
    Ezt is írhattad volna ;)

    "Kussoljál, egy csomót költöttem erre a menetre!"
  • erb #28
    Nehogy megegyetek, kamu az egesz .. :) menjetek szepen vissza jatszani
  • gkalcso #27
    ütős
  • gkalcso #26
    > BTW wanek te komolyan ennyire hülye vagy?
    Ezen a szálon te kezdted. Ha úgy vesszük, akkor csak visszafordította rád. Nem izlik ugye?

    Amúgy igaza van, a terrorizmusra hivatkozva bármihez hozzányúlnak. Gondolj arra, amikor a repüléskor rögzített adatokat adták át, és csak véletlenül tudódott ki, amikor egy másik megállapodásban elkottyantották magukat.
  • Agamemnon69 #25
    Ha már multi uralom, akkor ezt nézzétek meg. Azért elég durva. És én még csak nem is rendelkezem olyan infóval, ami alapján megcáfolhatnám...
  • t0ma #24
    offolok enis, de sztem az a tema (multi uralom) sokkal erdekesebb, mint a cikk :)

    szoval sztem kishazank (is) megtapasztalta jopar evtizedig, hogy mijen is az, amikor szurve, torzitva jut el hozzank az info. hogy most azt egy politikai hatalom, vagy egy multinacionalis vallakozas iranyitja, az nem mindegy?
    arra akarok kilyukadni, hogy volt mar itt parasztvakitas, meg hulyites. ami most van/jon sem lesz rosszabb, nem?
  • Griphons #23
    Ami azt illeti én most is használom a GMail-os tárhelyemet adattárolásra, lásd Firefox kiegészítők: GSpace.
    A lényeg tehát már létezik, csak egy közvetlen kivitelezésről gondolkodik a gugli szvsz. No meg valszeg közvetlen címzéssel is elérhetőek lesznek az adatok, pl weboldal formájában.
    Szóval a hírben mi is az újdonság?
  • Vorpal #22
    Ergo : kinek tünne fel - ha a politika is ők.
  • Vorpal #21
    Az a baj, hogy a pénz az a hatalom is,
    pénzért pedig politikai hatalmat venni gyerekjáték.
    Pl számomra szörnyen groteszk amilyen tipusu emberek vannak az amerikai
    kongresszusra - és még szörnyebb, hogy nevükkel a gyerekeikre ruházzák át
    ezeket a poziciókat - igy tképpen dinasztiális uralmi rendszert alakitanak.
    Egy db. szegény ember nem ül ott a kongresszusban - köv :
    Egy nagy monopólium ma azt csinál amit csak akar és senki nem fogja
    tudni megakadályozni ebben - kivéve a következő monopóliumot.
  • Tetsuo #20
    A szemelyes adat csak az adatertekelo bonyolult algoritmus alapjan dolgozo szoftvereknek kell, tovabbitva mar csak egy statisztika megy..
    (pl h az ilyentipusu emberek, akik ilyen korulmenyek kozott elnek, ezt es ezt olvassak, nemileg specializaltabb fogyasztok, itt es itt talakoznak -mondjuk forumokon- es zomeben ilyenforman cserelnek nagyobb adatot.. ilyen es ilyen kis cegek allnak kozel hozzajuk (mondjuk tulajdonuk v a fogyasztasukra epul) ill ezek a civil szervezetek segitik oket. Vagyis az informacios csatornajukat folyamatosan zavarva (pl a tomegeknek eleg azt mondani, h a pedofilok is azt a format hasznaljak), az olyan tipusu embereket folyamatosan zaklatva, mondjuk tarsadalmi ellenszenvet keltve ellenuk, plusz egyeb rafinalt v akar nyers lepessel siman meg lehet szuntetni bizonyos szubkulturakat v nezeteket.)
    Vagyis, nem kell h fekete-napszemuveges emberek megtalaljanak gps alapjan a sarki kocsmaban es megoljenek, mert az nem olyan hatekony mint a fentebb leirt modszer, amit mindenki szeme-lattara hajtanak vegre lepesrol lepesre, megse tunik fel senkinek.