29
  • gkalcso
    #29
    Ezt is írhattad volna ;)

    "Kussoljál, egy csomót költöttem erre a menetre!"
  • erb
    #28
    Nehogy megegyetek, kamu az egesz .. :) menjetek szepen vissza jatszani
  • gkalcso
    #27
    ütős
  • gkalcso
    #26
    > BTW wanek te komolyan ennyire hülye vagy?
    Ezen a szálon te kezdted. Ha úgy vesszük, akkor csak visszafordította rád. Nem izlik ugye?

    Amúgy igaza van, a terrorizmusra hivatkozva bármihez hozzányúlnak. Gondolj arra, amikor a repüléskor rögzített adatokat adták át, és csak véletlenül tudódott ki, amikor egy másik megállapodásban elkottyantották magukat.
  • Agamemnon69
    #25
    Ha már multi uralom, akkor ezt nézzétek meg. Azért elég durva. És én még csak nem is rendelkezem olyan infóval, ami alapján megcáfolhatnám...
  • t0ma
    #24
    offolok enis, de sztem az a tema (multi uralom) sokkal erdekesebb, mint a cikk :)

    szoval sztem kishazank (is) megtapasztalta jopar evtizedig, hogy mijen is az, amikor szurve, torzitva jut el hozzank az info. hogy most azt egy politikai hatalom, vagy egy multinacionalis vallakozas iranyitja, az nem mindegy?
    arra akarok kilyukadni, hogy volt mar itt parasztvakitas, meg hulyites. ami most van/jon sem lesz rosszabb, nem?
  • Griphons
    #23
    Ami azt illeti én most is használom a GMail-os tárhelyemet adattárolásra, lásd Firefox kiegészítők: GSpace.
    A lényeg tehát már létezik, csak egy közvetlen kivitelezésről gondolkodik a gugli szvsz. No meg valszeg közvetlen címzéssel is elérhetőek lesznek az adatok, pl weboldal formájában.
    Szóval a hírben mi is az újdonság?
  • Vorpal
    #22
    Ergo : kinek tünne fel - ha a politika is ők.
  • Vorpal
    #21
    Az a baj, hogy a pénz az a hatalom is,
    pénzért pedig politikai hatalmat venni gyerekjáték.
    Pl számomra szörnyen groteszk amilyen tipusu emberek vannak az amerikai
    kongresszusra - és még szörnyebb, hogy nevükkel a gyerekeikre ruházzák át
    ezeket a poziciókat - igy tképpen dinasztiális uralmi rendszert alakitanak.
    Egy db. szegény ember nem ül ott a kongresszusban - köv :
    Egy nagy monopólium ma azt csinál amit csak akar és senki nem fogja
    tudni megakadályozni ebben - kivéve a következő monopóliumot.
  • Tetsuo
    #20
    A szemelyes adat csak az adatertekelo bonyolult algoritmus alapjan dolgozo szoftvereknek kell, tovabbitva mar csak egy statisztika megy..
    (pl h az ilyentipusu emberek, akik ilyen korulmenyek kozott elnek, ezt es ezt olvassak, nemileg specializaltabb fogyasztok, itt es itt talakoznak -mondjuk forumokon- es zomeben ilyenforman cserelnek nagyobb adatot.. ilyen es ilyen kis cegek allnak kozel hozzajuk (mondjuk tulajdonuk v a fogyasztasukra epul) ill ezek a civil szervezetek segitik oket. Vagyis az informacios csatornajukat folyamatosan zavarva (pl a tomegeknek eleg azt mondani, h a pedofilok is azt a format hasznaljak), az olyan tipusu embereket folyamatosan zaklatva, mondjuk tarsadalmi ellenszenvet keltve ellenuk, plusz egyeb rafinalt v akar nyers lepessel siman meg lehet szuntetni bizonyos szubkulturakat v nezeteket.)
    Vagyis, nem kell h fekete-napszemuveges emberek megtalaljanak gps alapjan a sarki kocsmaban es megoljenek, mert az nem olyan hatekony mint a fentebb leirt modszer, amit mindenki szeme-lattara hajtanak vegre lepesrol lepesre, megse tunik fel senkinek.
  • Tetsuo
    #19
    na igen, ez telleg tulzas lenne.. viszont itt arrol van szo, h 1re jobban kozeledik az a (pl az 1984 c regenyben is) felvazolt jovokep, miszerint 1 nagyvallalat iranyitja a vilagot, vagyis az osszes ember felett uralkodik.
    Persze ezt nem kell drasztikusan elkepzelni, hanem 1 elindulo es szofisztikalt folyamatkent. Ma a tarsadalmi rendszerunk sajnos nem tartja kordaban a multinacionalis cegeket, hiszen soxor, azok penzugyi befolyasa nagyobbak az egyes kormanyok hatalmanal. A politikaban "altalaban" az erosebb lobby (legalis v illegalis) gyoz. A politikaban nem feltetlenul az erkolcsi, moralis szempontok a meghatarozoak. A cegek iranyitasanal pedig soha nem azok, csak es kizarolag gazdasagi nezopont van. Az egesz tarsadalmunk mozgatorugoja a "szabad" piacgazdasag, ami idovel lehetetlenne teszi a kisebb vallalkozasok mukodeset, csak a nagyok, kesobb csak az oriasok maradnak eletben, hiszen nagyobb befolyasuk van a piac iranyitasaban, sot a torvenyhozasban is.
    A szemelyes reklamok, az igenytelen sugarzott tartalom, a krealt trendek, mind annak a kampanynak a resze, amivel minket 1szeru zombi fogyasztokka nevelnek.
    A megfigyeles, a kozponti nyilvantartas, a hamarosan bekovetkezo- szemelyes szabadsagjogok csorbitasa, pedig a gyenge ellenallast tori meg, akik valszeg amugyis suket fulekre talalnak. Ezeket persze nem szemelyenkent kulon hajtjak vegre, hanem egyfajta automatizmussal, ami teljesen beepul a fogyasztoi tarsadalomba.
    Lehet meg tovabb ragozni.. csak megyek csicsikalni. ;)
  • Vorpal
    #18
    Egyetértek - nem igazán értem az összeesküvéselméleteket -
    ha egy rendszer szervezettségében el akar taposni, aligha van szüksége arra,
    hogy akár egy személyes adatodat is tudjon - ezért nevezik a koncepciós
    pereket koncepciósoknak.
  • Vorpal
    #17
    wanek - te vagy a név aki feltünt már pl. nekem is - had csatlakozzam
  • csorfab
    #16
    Nem vagyok a zombinyáj része, csupán nem szeretem a túlspilázott összeesküvés-elméleteket; meglehetősen nevetségesek szvsz.
  • Tetsuo
    #15
    nincs szukseged nulearis fegyverekre, ha az egesz vilagot felugyelheted.
    Wanek neha tulzasba viszi, de Te a zombinyaj resze vagy..
  • NessieGraf
    #14
    Szerintem amiről nem kell, hogy külsős tudjon, ne tedd a netre. Sehova. Bármelyik szolgáltatónál megtalálható.

    Aki már látott számítógépet, netán működő programot, annak illik tudni, hogy indexelés nélkül nincs keresés. Aki nem látott ilyet, az gondoljon egy könyvtárra. Sose találnák meg a könyveket, ha nem lennének rendszerezve valamilyen szempont szerint. És azt hívják indexelésnek.

    És a komoly cégek nemcsak a guglit tiltották ki, hanem minden mást is, ahol magánlevelezésre, szórakozásra van lehetőség. Nem azért mer indexel, hanem azért mer ott munka kell, hogy legyen.

    A legspécibb kitiltás a hazai közhivataloknál: nem nézhetnek meg olyan oldalt, nem kaphatnak levelet olyan címről, nem is írhatnak olyanra, amiben _ jel van!
    Na erre kössön csomót valaki!

    Jelzem, nem dolgozom se GDocs-ban, se más hasonlóban. De nagyon sok kommunikációs és tárolási feladatot megoldok neten. Pl.: állatfotók, viccek, szép és jópofa bemutatók küldözgetése helyett az ilyet feltesszük egy helyre. Akit érdekel, megnézi, letölti. Nem szaporodik ettől a hoax és kimaradnak az életemből a küldd tovább 6000 helyre, mert különben... típusó levelek.

    Aztán a reklám. Mindenhol van. A neten legalább választhatsz, melyiket nézed meg. Főleg a Gugli hirdetéseknél, ahol szöveges, sokszor egy-két szavas hirdetések vannak. Történetesen tudom, hogy amelyik oldalra ilyet kitesznek annak az oldalnak a Gugli ezért fizet. Az oldal üzemeltetőjén múlik, a hirdetések beleolvadjanak, vagy kiríjanak az oldal további képéből.

    És egy meglepetés: Amit a neten találsz mind reklám. Úgyhogy ha nem szereted az ilyet, kapcsold ki a gépedet.
  • wanek
    #13
    Ha már itt tartunk, egyedül te sértegettél engem, én téged nem, bár nekem is megvan a véleményem rólad...
    A saját véleményed lenne az egész fórum véleménye? Kicsit el vagy tévedve.
  • csorfab
    #12
    Fú, na most aztán megkaptam, aztaaa.
    Nem akarok személyeskedni, de
    a) az egész fórum egy idióta faszkalapnak tart téged (jogosan)
    b) én legalább áttételesen megindokoltam a véleményemet, és ez kevésbé vall hülyeségre, mint az üres sértegetések, amivel te szoktál élni.

    De minek is beszélek, magadat minősítetted a postoddal.
  • wanek
    #11
    Nem. Te viszont igen.
  • csorfab
    #10
    Jah, és vannak szervezetek, akik véghez akarnak vinni egy genocídiumot. Az, hogy van valamire precedens, miért jelenti azt automatikusan, hogy helyes? Ez is ilyen spéci magyar kommunistamaradvány gondolkodásmód: ha felül azt mondják hogy úgy van, akkor úgy van. Gondolkodni nem kell.

    Persze igaz, valszeg az NSA meg a NASA nem a GDocsot fogja használni közös szerkesztgetésre, de ezek elég speciális esetek, amiket nem lehet analógiába hozni a "közönséges" emberek, cégek hétköznapjaival.
  • bakagaijin
    #9
    Vannak cégek ahol tiltva van bármilyen céges cucc guglin való továbbküldése, szerkesztése, bármi. (Pl. gmail, gnotebook, vagy google docs)

    Ugyanis a gugli indexel, még ha anonim módon is teszi.
  • gpeeter
    #8
    Hajrá Google! :)
  • csorfab
    #7
    Ma van az összeesküvés-elméletek világnapja? Wow, nem is tudtam! Tök jó! Tudtátok hogy a Google épp a GNuke projekten dolgozik, aminek keretében - egyelőre béta fázisban - két db. 10 megatonnás termonukleáris robbanófejet készít? Tök durva! Már alig várom, hogy kipróbálhassam a végleges verziót.

    BTW wanek te komolyan ennyire hülye vagy?
  • falu
    #6
    De működik!
  • falu
    #5
    GDrive? :-) A Google célja nyilvánvaló: a világuralom megszerzése. Ebben a szerepben általában őrült tudósokat láthatunk, akik mindig rosszabbul járnak és az amerikai faszagyerek megmenti a világot. Nekünk, fogyasztóknak, akik zabáljuk a csipszet, isszuk rá a kólát és a weboldalakon is hírdetéseket bámulunk. És a kör be is zárult.
  • ssdb
    #4
    azért nem hallottunk róla mert ez a mi réginkból nem működik.
    ez= SkyDrive...
  • Szefmester
    #3
    jah...

    gondolom nem sok legális cuccot fognak feltölteni rá :D
  • wanek
    #2
    Az amerikai kémkedés így még könnyebb lesz...
  • ProGabe #1
    éljen!
    erről a SkyDrive-ról még nem is hallottam :O