MTI

Embert ölt egy mobiltelefon robbanása

A nyári hőség miatt robbant fel egy mobiltelefon akkumulátora, és egy 22 éves fiú halálát okozta a kínai Kanszu (Gansu) tartományban.

A fiatal Hsziao Csin-peng (Xiao Jinpeng) hegesztőként dolgozott egy Csinta (Jinta) megyei vasüzemben. A szerencsétlenség idején éppen hegesztett, amikor a mellényzsebében lévő mobiltelefonja egy éles csattanással a levegőbe repült. A robbanás következtében a fiú egyik bordája eltört és a szívébe fúródott. Hsziao egyik munkatársa elmondta, hogy a baleset idején rendkívül meleg volt az idő. A rendőrségi vizsgálatból kiderült, hogy a telefon a nagy meleg miatt robbanhatott fel.

Kínában ez az első ismert haláleset, amelyet mobiltelefon akkumulátor robbanása okozott. A helyi kormányzat szerint a fiú halála munkahelyi balesetnek számít, ezért az üzemnek több mint 100 ezer jüan (közel 2,5 millió forint) kártérítést kell fizetnie.

A Lancsou Csenpao (Lanzhou Chenbao) helyi napilap szerint a felrobbant telefont a szerencsétlenül járt fiú hozzátartozója valahol a környéken vásárolta, de nem árulták el, hogy honnan származhatott. A gyártóval már felvették a kapcsolatot, és megkezdték a vizsgálatot. Telefonokon végzett tesztekkel próbálják kideríteni, hogy az akkumulátor rossz minősége okozta-e a fiatalember halálát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mr Gumby #8
    Uborkaszezon.
  • spydee #7
    szerintem egy nem lezárt laposüveg tele alkohollal volt a mellényzsebében és bepattant egy szikra....a telefon meg a másik zsebében és arra fogják...mindenesetre elgondolkodtató, hogy érdemes e utángyártott kínai xart venni!
  • hiftu #6
    Meglesz a precedens a világméretű hisztériához???
  • pepe003 #5
    Kínai termék...
  • WiZe #4
    Hegesztés közben mellényzsebében van a telefon? Meg is érdemli a fogyatékosa.
  • xizor #3
    Azért a srácot se kellett félteni, hogy hegesztéskor ilyenek pakol magára.
  • menpe #2
    Éppen heggesztett....na mitől volt meleg??
  • peterx #1
    Rosszkor, rossz helyen...