MTI

58 milliós IT-fejlesztés a miskolci Szent Ferenc Kórházban

A miskolci Szent Ferenc Kórház az Európai Unió HEFOP 4.4. informatikai pályázatán 58 millió forintot nyert a már meglévő infrastruktúra fejlesztéséhez, ennek segítségével lecserélik a már elavult számítógépeket, szemkárosító monitorokat - mondta az MTI-nek Kása Miklós, a kórház igazgatója.

A korszerűtlen gépek cseréje 31 munkahelyet érint, a dolgozók modernebb, jobb technikai eszközökkel végezhetik munkájukat. Az intézményközi hálózatba ezzel együtt 5 új szervert állítunk üzembe - sorolta a beruházás részleteit az igazgató.

Beszámolt arról, hogy a vezeték nélküli hálózat kiépítésével és a 11 darab tábla PC beszerzésével az orvosok a betegágy mellett is hozzáférhetnek a kórház integrált klinikai adatbázisához, illetve a digitális röntgenfelvételek teljes archívumához. "Így a gyógyító osztályok munkája színvonalasabbá, hatékonyabbá és könnyebbé válik, ezt segíti elő a 15 notebook beszerzése és használata is" - fűzte hozzá.

Megjegyezte: a kórház kötelezettsége, hogy a kiépített rendszer üzemeltetését az üzembe helyezéstől számított öt évig biztosítani kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)