SG.hu

Vezetéknélküli internet egy magánklinikán

A ProCurve vezeték nélküli hálózatot épített ki a nagy múltú svájci Clinique La Prairie magánklinika ügyfeleinek.

Svájc egyik legszebb vidékén, Montreux-ben, a Genfi tó partján található a nagy múlta visszatekintő exkluzív Clinique La Prairie magánklinika. Gyógyfürdője mellett széles választékát kínálja azoknak az orvosi és egészségügyi szolgáltatásoknak, amelyek elsősorban az emberi öregedés tüneteivel veszik fel a harcot. Az intézmény kialakítása és infrastruktúrája az igényes ügyfélkörnek megfelelően a legjobb luxusszállodákhoz hasonló. A szolgáltatások bővítése és az ügyféligények kielégítése érdekében a klinika vezetése elhatározta, hogy vendégei számára vezeték nélküli hálózatot telepít.

"Az ügyfeleink elvárják, hogy kapcsolatban tudjanak maradni a külvilággal, különösen akkor, amikor heteket töltenek nálunk egyhuzamban" - mondja az igazgató, Dominique Carrupt. "Eddig vezetékes kapcsolatot biztosítottunk a PC-ikhez, de a beállítás meglehetősen nehézkes volt, gyakran kellett zavarnunk miatta a vendégeinket. Egy jobb megoldásra volt szükségünk." A Clinique La Prairie biztonságos vezeték nélküli internet hozzáférést kívánt nyújtani vendégeinek saját egyszemélyes szobáikban. Az új hálózat alapjául a ProCurve Networking technológiáját választották, amely egyszerre kínál biztonságot és költséghatékonyságot.

Az új, ProCurve kapcsolókra és hozzáférési pontokra épülő vezeték nélküli hálózatnak köszönhetően a vendégek úgy használhatják a laptopjaikat, hogy nem kell külön szoftvert telepíteniük, vagy megváltoztatniuk a beállításaikat. Így ott tartózkodásuk alatt egyszerűen élvezhetik a biztonságos vezeték nélküli internet hozzáférést. Carrupt igazgatóasszony úgy látja, hogy a Wi-Fi legnagyobb előnye, hogy a kapcsolat beállításához nincs szükség a technikus munkájára, amely korábban időnként fél órát is igénybevett, és zavarta a vendégeket a szobájukban. Most a kapcsolat felvétele csak néhány percet igényel a vendégek zavarása nélkül, akik laptopjaikkal szabadon mozoghatnak a klinika gyönyörű teraszain és erkélyein is. Ezen felül, az új hálózat átviteli sebessége nagyobb a korábban elérhetőnél.

A Clinique La Prairie számára fontos szempont az eszközök esztétikus külseje is. Az igazgatóasszony véleménye szerint a ProCurve berendezések diszkrétek és visszafogottak, tükrözik a klinika általános stílusát. Mind a vendégek, mind pedig a technikai személyzet örömmel üdvözölte az új hálózatot, amelyről Carrupt asszony úgy véli, jelentős vonzerőt jelent az intézet ügyfélköre számára. Megvizsgálják azt a lehetőséget, hogy a vezeték nélküli hálózati lefedettséget kiterjesszék a Clinique La Prairie klinika parkjaira is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pzssoft #1
    én gprs netten nyomtam anno az intenzíven...