Kruza Richárd

Speciális nagylátószögű kompakt ingatlanosoknak

Az ingatlanosok nagy része elégedetlen amiatt, hogy nincs az igényeinek megfelelő fényképezőgép a piacon. Most készült egy.

Érdekes, mondhatni egyedülálló kompakt gépet fog piacra dobni a RealPIX. Az új gép kifejezetten ingatlanügynököknek készült. A vállalat sajtóközleménye szerint az új gép kifejlesztése az ingatlanosok igényeinek figyelembevételével történt, mivel nincs az igényeinek megfelelő fényképezőgép a piacon. Az ilyen jellegű felhasználás ugyanis meglehetősen egyedi, hiszen egy normál kompakt gép tele van olyan funkciókkal amikre lakások belső és külső részeinek ilyen célú fotózásakor abszolút semmi szükség nincs, ugyanakkor viszont hiányzik belőlük néhány fontos dolog. Az ügynökök számára sok felesleges funkció miatt ráadásul jó drágák is a kompakt gépek. Az új RealPix tehát a világ első, és eddigi egyetlen ingatlan-közvetítői felhasználásra készült fényképezőgépe.

Az új RealPIX gép lényegében egy fix gyújtótávolságú, 22 mm-es nagylátószögű objektívvel szerelt, szándékosan nagyon lebutított és végtelenül egyszerűen kezelhető, igénytelen kompakt kisgép. A vállalat szerint a fejlesztésre szánt erőforrások 80%-át a speciális objektív kifejlesztésére fordították. Ezen a szakterületen a nagy látószög nagyon hasznos, de az eddigi ilyen gyujtótávolságú objektívvel szerelt fényképezőgépek nagyon drágák.

A gép felbontása viszont csupán VGA, tehát 640 x 480 pixel - , hiszen napjaink ingatlanközvetítő cégei az internetes weboldalakra és adatbázisokra alapszanak, ezért nagyobb felbontásra semmi szükség nincs. Így ráadásul nem kell a fotók kicsinyítésével sem bajlódni, a fotók tehát közvetlenül mehetnek a világhálóra. A gépen LCD kijelzőt sem találunk csupán átnézeti keresőt, tehát kevesebb áramot fogyaszt, ugyanakkor nagyon erős belső vaku van benne. Szórt fényével még a nagyméretű szobák, termek bevilágítására is képes, teljesítménye jóval nagyobb mint egy tipikus kompakt gép belső vakujáé.


Az új RealPIX a világ eddigi legnagyobb látószögű kompakt gépe. A cég szerint az objektívnek torzításmentes képe van, fényereje pedig f2.0, aminek következtében kevés fényben is viszonylag eredményesen használható. Belső memóriája 400 kép tárolására alkalmas, tehát nem kell hozzá memóriakártya, a beépített - tehát nem kivehető - Lítium-polimer akkumulátor pedig egyetlen feltöltéssel, teljes erejű vakuzás mellett szintén 400 fotó elkészítését teszi lehetővé. Az alapcsomagban is minden megtalálható amire egy ingatlanügynöknek szüksége lehet: van benne övre szerelhető tok, csuklópánt, szivargyújtó-töltő, hálózati töltő és természetesen a használati utasítás, tehát a készlet teljesen útra kész. Az új Realpix gép július 10-étől lesz kapható, vételára 299 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atlagember #27
    Ahhoz képest hogy még visszenézni sem lehet a képeket, csak belső memóriája van és eszméletlenül gagyi a felbontása baromi sokba kerül. A 60.000 ft. körüli árért igazán tehettek volna bele kijelzőt, kártyaolvasót és egy kicsit nagyobb felbontást + videót. Így még az ingatlanosoknak sem fog kelleni.
  • babajaga #26
    "ezért nagyobb felbontásra semmi szükség nincs"

    Annyi eszük lehetne hogy egy épület kinézete a struktúrája a felbontástól döntően függ!
  • babajaga #25
    "A cég szerint az objektívnek torzításmentes képe van, "

    Torzításmentes objektív nem létezik,ez a legelemibb fotósismeretekhez tartozik.
  • babajaga #24
    A legelemibb fotózási tudást nem vették figyelembe.Hihetetlen hogy egy "gép" a tervezéstől a kivitelezésig teljesen analfabéta módon készüljön.Ott senki nem ért a fotózáshoz? Akkor hogy mertek belefogni? minden gépnek van kisebb nagyobb hibája, ennek nincs olyan apró része ami jónak mondható lenne. A "Szemét díj" aranykeresztjét vasból megitélem neki és a "pofátlanság" díszszalagját adom az ára miatt mert az egy középkategóriás kompakt ára holott ez semilyen fényképezőgép kategóriába nem fér bele, csak a gyerekjátékokéba 4-6 éves korig.
  • playman #23
    banki értékbecslésekhez nem kell nagyobb felbontás, DE, nagy marha aki ilyet vesz. Mi az hogy utazom 100Km-ert és fogalmam sincs, hogyha hazaérek használhatók e a képek. Valamint már nem sarkalatos, de én a cserélhető elemes, ill, ceruza aksis gépet kedvelem. Ha cserbenhagy, mert mért lenne töltöttség jelzője a fapados féltéglénak, akkor csak kicserélem az elemeket és tolom tovább. De ezt csak eldobni lehet. Szerintem csak a 6. lötéri kutya érdeklődik utánna.
  • Gladiator #22
    Ebben az a poén, hogyha én mondjuk egy milliárdos lennék, és a Maldív-szigeteken akarnék házat venni, de nem lenne időm elutazni megnézni, akkor ugye neten választanám ki képekből. Meg is lenne a megfelelő ház, de a 24"-os monitoromon, 1600x1200-ban semmi sem látszik. Megkérem őket, hogy ugyan egy nagyobb felbontásút mutassanak már (már ha egyből el nem fordulok ettől az ócskának tűnő cégtől). De nincsen nekik nagy képük a házról... Hát biztos nem lennék olyan láma, hogy egy ilyen cégnél vásároljak...
  • kvp #21
    Ha ez nem vicc, akkor a cikkben szereplo gyarto megprobalkozik egy regebben barbi kamera markaneven futo hardvert eladni. A megadott felbontas, a beallitasok es az lcd hianya arra vall, hogy vagy irni-olvasni nem tudo embereknek keszult (ami ingatlanugynokoknel altalanos) vagy megprobaljak a szemetet eladni. A lent belinkent kodak gep ugyanannyiba kerul es tobbet tud a legtobb hobbi gepnel, beleertve a nyagylatoszogu lencset is.

    Ez a digitalis gep azoknak az embereknek lehet jo, akik eddig eldobhato gepet hasznaltak es tul bonyolult szamukra egy mobiltelefonos kamera hasznalata.
  • huuu #20
    Fika! Lesz ilyen gép és lesz olyan hülye is, aki megveszi.
    Nem ez az első gagyi termék és ami érdekes, hogy eladható.
    Az ingatlanos a kültéri fotózásnál megdöbben.
    300 dolcsiért a környezetről, az utcáról nem tud egy fotót prezentálni.
    hihi
  • WinfIlka #19
    Nem lesz ilyen gep sztem...
  • babajaga #18
    Ez pont nem zsákbamacska mert semmit nem tud.Ezért felesleges felvétel mert nem tudhat semmit.