Specker Balázs

Sony: Blu-ray-en nem lesz pornó!

A japán óriás bejelentette, nem kíván együttműködni a pornóiparral, és nem segíti a filmek Blu-rayen való megjelenését. A hírek szerint azonban teljes elzárkózásról egyelőre még nincs szó.

A cég nem engedi meg Sony DADC Global lemezgyártó leányvállalatának, hogy felnőtt filmekkel foglalkozzon - értesült az InfoWorld. Azt még nem lehet tudni, hogy a japán vállalat hol kívánja meghúzni a határt, ám a döntés értelmében a pornófilm-forgalmazóknak más cégeket kell megkeresniük termékeik sokszorosításával. Bár a Sony üzemén kívül jónéhányan foglalkoznak még Blu-ray lemezek gyártásával, a filmes világ "mostohaleánya" meglehet, ezt követően még szívesebben fordul majd a rivális HD DVD formátumhoz.


Ám egyesek szerint ennél jóval többről van szó, és a Sony egész egyszerűen nem hajlandó a Blu-rayt a pornóipar szolgálatára bocsátani. "Amennyire én tudom, a Sony licencük elvesztésével fenyegette meg azokat a Blu-ray-sokszorosítókat, akik felnőtt tartalmakkal is foglalkoznának" - állítja Robby D, a Digital Playground felnőtt-filmes cég igazgatója. Az érintett persze nem erősítette meg a hírt. A technológiai licencelést felügyelő Blu-ray Disc Association pedig úgy nyilatkozott, hogy senkit nem tiltott el a formátum használatától. "Örömmel dolgozunk minden olyan tartalomszolgáltatóval, aki közönségének a lehető legjobb nagyfelbontású otthoni szórakozást kívánja nyújtani" - derül ki a csoport közleményéből.

A mostani helyzetet többen hasonlítják a '80-as évek VHS-Beta háborújához - talán nem véletlenül. Akkor - a technikai fölény ellenére - az utóbbi formátum maradt alul, ami nagyban köszönhető volt a pornóipar kizárásának is. Úgy tűnik, a Sony vagy nem tanult a múlt hibáiból, vagy úgy véli, az erkölcsösség hosszútávon kifizetődőbb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mr Gumby #44
    Csak azért nem akarnak pornót a fejesek, mert mostanában az it gyűlés elött van a bukkake party.
  • dez #43
    Már van:
  • rigidus #42
    "A hírek szerint azonban teljes elzárkózásról egyelőre még nincs szó."

    vagyis lesz...
  • bigjoe #41
    Idióta Japcsik
  • Atomy #40
    Hogyhogy nem lesz rajta pornó? Mi van még azon kívül?
  • recon12 #39
    na most aztán össze fog dőlni a világ hogy nem lehet nagy Blu-ray en pornót nézni..............Hajrá sony csak így tovább!
  • Hegyikecske #38
    hát ennyit a formátumáról :D ahol a pornó, ott a nyertes formátum
  • dez #37
    Egyébként LOL, hogy nem veszitek észre a propagandát.
  • dez #36
    Mit számít az, hogy a Sony a saját lemez-üzemében akar-e pornót nyomni? Van egy csomó más blu-ray lemezgyártó.
  • sathinel #35
    Hát így buknak szerintem is. Az internethasználat nagyrésze még ma is pornó. És minél több célra lehet használni egy terméket annál nyereségesebb vagy nem? Lol a Sony lehet hogy nagyot fog bukni a közeljövőben? Más területeken is beszopott rendesen.