Specker Balázs

PS2: Olcsó és rózsaszín

A héten megrendezésre kerülő lipcsei játékkonferencia előtt a Sony illetékes vezetői bejelentették, hogy a PlayStation 2 konzolok árát mintegy 25 dollárral (körülbelül 5 ezer forint) csökkentik.

A PS2 játékgép jelenlegi ára 200 dollár (körülbelül 40 ezer forint) körül mozog. A hírek szerint a memóriakártyák ára is jelentősen csökken, Európában így 129,99 euróért lehet az alapgéphez, 19,99 euróért pedig 8 MB-os memóriakártyát kapunk.

Az árcsökkenés tovább növeli a PSP és a Nintendo DS, illetve a Sony otthoni játékgépe között fennálló árrést. A Sony játékgépes részlege úgy nyilatkozott, a költségekből az előállítási folyamatok hatékonyabbá tételével sikerült lefaragniuk, illetve a globális szállítások miatt megnövekedett termékgazdaságosságnak köszönhetően sikerült jelentős előnyre szert tenni a versenytársakkal szemben - írja a Gamasutra

.

"Márcsak a vonzó árfekvés és a - többek között az EyeToy, SingStar és Buzz! című nagysikerű társasági játékokat is felvonultató - több mint 2200 darabot felölelő szoftverkínálat miatt is úgy gondoljunk, soha jobb alkalom nem volt arra, hogy valaki csatlakozzon a PS2-felhasználók táborához. A 129 eurós új árazással a PS2 egy még szélesebb és sokszínűbb réteg játékszükségleteit elégítheti ki az elkövetkező években" - foglalta össze helyzetüket David Reeves, a Sony számítógépes szórakoztató részlegének elnöke.

Az óriáscég - követve a Game Boy Advance SP és a Nintendo DS által indított hagyományokat - konzolja rózsaszín változatával is előállt. Az új Pink PlayStation2 Európában az augusztus 23 - 27 között, Lipcsében megrendezésre kerülő játékkiállításon mutatkozik majd be, de a boltokba csak november 8-án kerül, ára 159,99 euró lesz. A csomagban megtalálható egy hasonló színű memóriakártya és két vezérlő is. Nagy-Britanniában a SingStar Pop című karaoke játékot is mellékelik majd a gép dobozához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gyuszaa #39
    nem értem aztmondjátok bagó áron lehet hozzájutni majd a ps2höz, szeretnétek mi???? 40ezer forint és 5ezer forintal csökkentik így 35ezer forint lesz
    nem 5ezer lesz maga a a konzol
  • Harly18 #38
    Ez a rózsaszin verzió nagyon lol :D
  • Gerygrey #37
    A vinyós megoldásról még nem hallottam, az úgy korrekt, ettől függetlenül a memóriakártya hihetetlen drága. Mert én mondjuk nem csak játékmentéseket akarnék tárolni rajta, hanem pl mp3-akat, divx filmet, freeware progikat... Mondjuk lehet hogy épp emiatt részesítem előnyben a PC-t a konzollal szemben :)
  • Super DANTE #36
    Amúgy azért ilyen "drága" (???) a memocard, mert csak a PS2 használja és van rajta Magic Gate, egyébként a PS3 már kezeli az összes kártyatípust, arra mentesz, amire csak akarsz.

    Mindamellett elég 1-2 memocard, én jelenleg 1 kártyán tárolok kb. 20 játéknaka mentésété és még mindig van 800 kb szabad helyem.
  • Le Kurde #35
    Ebben igazad van, én nem elsősorban azt kifogásoltam, hogy kicsi a tárterület, mert ha sok mentés elfér rá, akkor rendben van a 8 megás méret. Egy-két hozzászólóhoz hasonlóan nekem az ára horribilis egyedül, nézd meg, hogy pl. SD-kártyából (de még Memorystickből is) mekkorát kapsz ennyi pénzért. Segítek, 256 MB-osat legalább.

    Én szeretem, ha a cuccaim univerzálisak, és nem vagyok csak egyfajta felhasználáshoz kötve. Miért jó az, hogy "nem tehetem bele minden szarba"? Saját memkártyája a MemoryStick/PRO/Duo/M2 is, amit mondjuk használhatnál vegyesen a PSP-dben, Sony fényképezőgépedben, telefonodban stb., és a játékok mentésének kis helyigénye miatt még nem is kellene azzal számolnod, hogy pl. sokkal kevesebb képet tudsz készíteni a fényképeződdel. De ez csak egy lehetőség lenne, az ár ettől függetlenül magas.

    Egy szóval sem állítottam, hogy a Sony ostoba volna, ha így bejön neki ez a biznisz, akkor volna ostoba, ha nem használná ki a lehetőséget.
  • fourgee #34
    CSak megpróbálta elmagyarázni a dolgokat :) Volt néhány Amigás haverom, ők akkor keltek ki magukból ennyire hülyeségek hallatán, amikor nem volt elég sörük :)
  • Tinman #33
    Mond meg nekem, hogy játékállás kimentések céljából miért lenne indokolt ~40 Gb? Mert ugye egy vinyó ennyibe fáj lassan.

    A másik dolog pedig az, hogy ez nem szabvány... egy nem egy MMC kártya amit már minden szarba beletehetsz.

    A Sony-ra sokminden igaz, de az, hogy ostoba az semmiképpen sem. Saját masinájához, saját memkártya.
    Hol érné meg nekik, hogyha a PS2 MMC-t fogadna?
  • Le Kurde #32
    Hát milyen memória? Szerinted mi van benne? Ugyanolyan flash-alapú az egész, mint az SD, CF stb. kártyák, csak egyedi kivitelben van.

    Milyen érdekes, hogy a konzolost simán meggyőzi az, hogy elfér a kártyán X játék Y db. mentése, és bele sem gondol, hogy ennyire lehúzzák. Az amazon.com-on 17 GBP a Sony kártya, átszámítva 7e HUF. 8 MB? 7k HUF? Bravó!
  • Tinman #31
    Látom a színvonaladhoz megfelelő jutalom is társult.
  • Anubys #30
    Mi a pöcsnek átfesteni? Senki sem tud itt olvasni? Olcsóbb lesz a péeskettő és lesz rózsaszín IS!
    Ez nem arról szól, hogy a rózsaszín lesz olcsóbb, mintegy jelezve, hogy egy csoró buzi, aki ilyet vesz, hanem MINDEN ps2...