Specker Balázs

Videóletöltésbe fog az Amazon

Az érdeklődök máris bepillantást nyerhettek az Amazon közeljövőben debütáló videoletöltő oldalába, miután a cég egyik egykori alkalmazottja blogjára felrakott néhány képet a virtuális boltról.

Az elsőként a Kokogiak.com-on feltűnő fotók tanulsága szerint az Amazon Digital Video néven futó szolgáltatás támogatja majd a windowsos hordozható eszközöket, letöltésre és kölcsönzésre pedig egyaránt lehetőségük lesz a felhasználóknak, akiknek egy külön alkalmazást is le kell tölteniük a filmek megtekintéséhez. Az Amazon egyelőre nem erősítette meg a képek hitelességét.

A Kokogiak.com-ot működtető Alan Taylor 2004-ig állt az Amazon alkalmazásában. Elmondása szerint a múlt hónapban olvasott először arról, hogy az Amazon videószolgáltatás bevezetését tervezi, ezt követően sikerült felfedeznie néhány hátsó kaput a cég rendszerében, és már hipp-hopp bent is volt. "Az adatokat mindenféle óvintézkedés nélkül rakták fel. Ez jó tanulópélda arra, hogy ne tegyünk ilyesmit mindenki számára elérhető helyekre" - magyarázza a bostoni webfejlesztő a CNet oldalán.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az egykor szebb napokat is megélt internetes bevásárlóközpontra mostanság igencsak nehéz idők járnak, a legutóbbi pénzügyi negyedév valóságos katasztrófának bizonyult. A vásárlók ma már nem akarnak addig várni, míg a postás kihozza megrendelt CD-iket, inkább az iTunes-ról szerzik be a hőn áhított dalokat. Ráadásul az Apple most már az online videoeladásokból is kiveszi a részét: eddig több mint 35 millió letöltést vásároltak meg az iPodosok. Már csak az egész estés filmek hiányoznak kínálatukból, ám hírek szerint a közeljövőben saját filmboltjuk is elindul majd.

Azonban a digitális filmeladások még nem vonzanak elég közönséget, mivel olykor órákig is eltarthat a letöltés és a minőség gyakran rosszabb a DVD-nél, noha szinte ugyanannyiba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zzebi #2
    Tulzas ekkora katasztrofahangulatot kelteni az Amazon korul.
    A negyedevben tobb, mint 2.1 milliard dollar forgalmuk volt. Az, hogy ebbol 22 millio vagy 52 millio a tiszta nyereseg mar igazan reszletkerdes.

    Amugyis az Amazon mar reg nem a CD eladasokbol el, mivel az egadta vilagon mindent lehet naluk kapni, meghozza nagyon jo aron. Ha nem is ok a legolcsobbak mindenben, de ott vannak a legolcsobb 10%-ban az online boltok kozott.
  • Gerygrey #1
    Külön program kell a lejátszáshoz - már rosszul kezdődik. Különben nem értem a filmforgalmazók miért nem kezdik divx formátumban árusítani a szarjaikat, mondjuk egy dvd árának feléért-harmadáért. Szerintem tuti lenne rá kereslet.