Berta Sándor

Filmletöltő szolgáltatást indítana az Amazon

Újabb területen igyekszik megvetni a lábát az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb online kereskedő cég, az Amazon.com. A vállalat ezúttal filmletöltési lehetőségekkel bővítené az elérhető szolgáltatások körét.

A New York Times amerikai napilap tudósítása szerint a társaság három hollywoodi stúdióval is tárgyal a filmletöltési szolgáltatás beindításáról. A bennfentes körökből kiszivárgott információk alapján lehetőség lenne teljes tv-filmek, illetve más tv-műsorok (show-műsorok, sorozatok, vetélkedők stb.) megvásárlására és letöltésére, és a felhasználók a letöltött videókat akár CD-re vagy DVD-re is kiírhatnák.

Az Amazon.com jelenleg a Paramount Pictures, az Universal Studios és a Warner Brothers hollywoodi stúdiókkal áll kapcsolatban és a tárgyalások meglehetősen előrehaladott állapotban vannak. A portál egyébként jelenleg a világ egyik legnagyobb DVD-film kereskedőjének számít. Mivel az ezen területen jelen lévő konkurensei, köztük a Wal-Mart Stores áruházlánc és a Target cég is filmletöltési szolgáltatás beindítását tervezi, az idő érthetően sürgeti a céget.

A filmletöltési piacon jelenleg is több konstrukció versenyez egymással a felhasználók kegyeiért. Köztük van a Walt Disney által életre hívott és a Paramount Pictures, az Universal Studios és a Warner Brothers által támogatott MovieBeam, valamint az AOL-nak a Warner Brothers által felkarolt IN2TV-programja. Az Amazontól mindenesetre nem idegen a filmes terület, hiszen 1998 óta működteti az Internet Movie Database (IMDB) nevű adatbázist, amely szinte minden filmről és alkotóról tartalmaz adatokat. Ezt a profilt jól kiegészítené egy saját filmletöltési részleg.

A vállalat egyébként meglehetősen ambíciózus terveket dédelget mostanában, hiszen tervezi egy saját zenebolt beindítását és egy ahhoz kapcsolódó hordozható zenelejátszó piacra dobását is. Korábban a cég online térkép-szolgáltatást indított, illetve egyes oldalakhoz és könyvekhez - legyenek azok hagyományos papírból készült művek, vagy digitálisan tárolt változatok - is hozzáférést nyújt egy ideje.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)