Berta Sándor

Házkutatások az Amazonnál

Nagyon komoly vádak hangzottak el az Amazon.com ellen. A napjainkban igen népszerű kereskedőházat ugyanis azzal vádolják, hogy nem csak könyveket árult, hanem illegálisan másolt DVD-lemezeket is.

Komoly gondba került az amerikai-francia internetes könyvesbolt-lánc. Eddig nem voltak napirenden a különböző online boltok és kereskedőházak elleni rendőrségi razziák, talán azért, mert joggal gondolhatták a hatóság emberei, hogy aki szem előtt van, az nem kockáztat. A hír tárgyát képező eset azonban bebizonyította, miszerint a rendőröknek nem árt odafigyelni ezekre az üzletekre sem, hiszen ki tudja, hogy minden eladott termék, legyen az egy lexikon vagy egy műsoros audiokazetta, nem másolt, ezáltal illegális árucikk volt-e?

A TecChannel német online informatikai magazin információi szerint a francia rendőrség nem bízott semmit a véletlenre, hanem tegnap már házkutatásokat is tartott az Amazon.com párizsi és orleansi kirendeltségeinek helyiségeiben. A francia rendőrség tájékoztatása szerint a foganatosított házkutatások "a jelenleg is az audiovizuális kalózkodás miatt folyamatban lévő eljárás és nyomozás részét képezi".

Az Amazon.com könyvek mellett videofilmeket és használt DVD-ket is forgalmaz, és rendőrségi körökben úgy vélekednek, hogy néhány forgalmazott és eladott médium nem volt összhangban a hatályos jogszabályokkal. Magyarán illegális másolt lemezeket, illetve ezek értékesítésére utaló nyomokat fedeztek fel a cégnél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AtisH #4
    Majd rákenik valamelyik alkalmazottra és nagy górék megússzák.
  • Cat #3
    a kakukktojás a végén van, hogy árulnak használt lemezeket is
    ebayen vajon mennyi warez van? kisrepülőgéptől kezdve a fregattig minden kapható rajta, és kismillió használt cd/dvd - tuti van irott is
  • crx #2
    Na de már a nagyok is ezt teszik akor nem csak a kis embereket kellene molesztálniuk. Lehet hogy a tescoban megvett könyek cd ék dvd ék is hamisak?