Szekeres Viktor

A House helyett a Médium kell a TV2 szerint

Nincs oka keseregni a Doktor House rajongóknak, jobban teszik, ha berendezkednek a többi sorozattól megszokott ritmusra és kedvencük szünetében figyelemmel kísérik Patricia Arquette kalandjait.

Ha rosszmájú akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a TV2 a fél évig szünetre küldött House helyére (igen, lesz folytatás) egy női blokkot álmodott meg, de tudjuk, hogy ez a kijelentés erős tévedés lenne. Hiszen a kilenc órási Született feleségeket követő Médium, akárcsak felvezető sorozat, mindössze a főszereplőket tekintve bír hölgyekkel - mindkét sorozat ajánlható az erősebbik nem képviselőinek is.

A Médiumban, mely eredetileg is Medium névre hallgat és idehaza megúszott mindenféle trükkös alcímet, egy joghallgató családanyáról szól, aki különleges képességekkel rendelkezik. Hallja a halottakat, illetve jó médiumhoz illően meglepő empatikus képességekkel rendelkezik, olykor még mások gondolataiba is belelát. Summa summarum az eddig inkább mozifilmekből ismert Patricia Arquette által alakított és valós életbeli személyiségről formázott Allison Dubois három kislány anyjaként és egy rakétatudós férj hitveseként éli mindennapi életét. Eközben sorozatos látomások gyötrik, melyek általában erőszakos bűncselekményekkel kapcsolatosak.

Klikk ide!

Egy idő után a férj megunja ezeket az álmokat és szétküldi a hatóságoknak a történeteket, melyekről a látomások szólnak és idővel kapása is lesz. Visszajeleznek, hogy az asszonyka látomása egy megtörtént bűnüggyel kapcsolatos és olyan információkat tartalmaz, amit a rendőrség még senkinek sem adott ki. Természetesen Allison elindul kideríteni, hogy mi is igaz azokból a felvillanó képekből, melyeket alvás közben látott.

Az ember azt gondolná, hogy egy tipikus, klasszikus nyomozós sorozatot lát majd. Ez tévedés, hiszen a nyomozások (melyek nem is igazi nyomozások, hiszen az ügyészi iroda munkájába leshetünk bele) mellett legalább ugyanakkora mértékben szerepet kap a sorozatban a főszereplő családi élete is, a mindennapos gondokkal és kakis pelenkákkal együtt. Szerencsére ezek a tényezők nem teszik unalmassá a sorozatot, sőt inkább még szerethetővé válik általuk.

Az Amerikában eddig 2 évadot megélt, olykor elég erőszakos témái miatt csak az esti órákban vetített Médiumért tavaly Patricia Arquette megkapta a legjobb drámai színésznő díját. A sorozat sikeréről az is sokat elmond, hogy a hétfő esti műsorsávban a Miami helyszínelők ellen kellett helytállnia, mint ahogy az a már megrendelt 3. évadból is kitűnik, ez sikerült is a Médiumnak.

Idehaza egyelőre csak a 16 részes első évad kerül a képernyőre, szerdánként a Született feleségek után, nagyjából este tíz óra környékén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #14
    mert a többi nem humoros:) az összes sorozatból a legjobb dumák top3-ában ott a house.

    és az, hogy kommersz, kit érdekel. annál tovább fog élni a sorozat. 4-5-6-7 évig, sőt.

    csak lentebb valaki a médiumot tartotta kommersznek és a house-szal példálózott, ami humoros volt:)
  • Szefmester #13
    lehet hogy a hause kommersz. de az orvosos sorozatok közül annak van a legjobb humora..
  • winnie #12
    nem a kisebb, hanem a nagyobb nézettségről volt szó. ilyen alapon a house jóval kommerszebb - a medium kevésbé. erről volt szó.

    de akkor, nézzük azt az abszurd feltevést, hogy mindez, vagyis a nézettség minőség függvénye. akkor a house a legjobb a frissben itthon is bemutatott sorozatok közül, utána egyre gagyibbak: gyilkos elmék, médium, szökés. és persze a 24, a szívek szállodája, a maffiózók, a battlestar galactica, stb? (csak a hasamra csaptam)
  • szacsi #11
    akár azért is lehetne kisebb a nézettsége, mert egyszerűen szar...de ez persze nem jut az eszedbe... :P
  • BCS CORPS #10
    FUCK
  • Tomalak #9
    Nekem ebből amit felsoroltál csak a Columbo kell esetleg másik kettő 2 forintot nem ér sztem. Én inkább a vidámabb sitcom okat kedvelem. Meg persze a nyomozóst. :D
  • Petys #8
    Hát kár a House-ért de nekem tök mind1 én már a 3. évadot várom
    Asszem szeptember 5-én adják le amcsiban
  • ropi21 #7
    a magyarnak kobra11,kálámbó meg vóker kell.. :-/ és amíg ez így is marad, nem érdemli meg a nép a jó sorozatokat :)
  • Derapo #6
    Jóvammá öjjétek meg egymást:) Nekem mindkettő tetszik:) Sőt!!! A Soprano's a legnagyobb:)
  • winnie #5
    ráadásul lol, hiszen a house-t jóval többen nézik - a house sokkal kommerszebb, sokkal tömegebb sorozat, mint a médium. itthon is nyilván kevesebben fogják a médiumot nézni.

    attól, hogy a house-hoz hasonló kommerszebb sorozatokat kedveled, még megadhatod másnak a lehetőséget, hogy kevésbé tömegsorozatot is nézhessen.