Szekeres Viktor

Rejtélyek városa - hallgat az RTL Klub

Az RTL Klub érdekes gerillakampánnyal harangozta be a sorozatot, mely még ha be is váltotta volna a hozzáfűzött reményeket, nem folytatódhat idehaza. A csatorna ezt nem köti a nézők orrára.

Az Invasion címre hallgató sorozat megbukott Amerikában és ez a bukás abban jelentkezett, hogy az ABC csatorna nem rendelte meg a második évadot. Így mondhatni lógva hagyták a készítőket és a 22. résszel nyitva hagyott sorozat többé nem is fog befejeződni - maximum netes fórumokon marad életben találgatások formájában, melyek során a rajongók próbálják kideríteni, megtippelni, megjósolni, hogy mi-merre-hány, vagyis miképpen is folytatódott volna a sorozat, ha nem olyan zordszívűek a csatorna illetékesei.


Hazai szempontból nézve viszont érdekes jelenséggel van dolgunk, hiszen ez volt az első sorozat, amelyet úgy hoztak be Magyarországra, hogy nem lehetett tudni, véget ér-e idejekorán, vagyis pontosan fogalmazva: nem ér véget. Régebben, amikor a sorozatok még nem áramlottak be hozzánk ilyen tempóban mindig lehetett tudni, hogy egy olyan érkezik, amelyet hamar levettek a műsorról vagy amelyik éppen az ötödik évében fut. Viszont ezzel a gyors adaptálással a nézők nem jutottak kellő információhoz a sorozattal kapcsolatban, amely egy ilyen, összefüggő részekkel operáló széria esetében létfontosságú lehet.

Közel sem meglepő módon az RTL Klub egy parányit sem tartotta fontosnak, hogy a sorozat vetítési napjának megváltozása ellenére is hűséges nézőket (idehaza sem robbantott tehát a sorozat akkorát, mint mondjuk a Lost) tájékoztassa arról, hogy a nemrég levetített utolsó rész az utolsó epizód, amelyet látnak. Természetesen nem kötelessége a csatornának az ilyetén való tájékoztatás, de kedves gesztus lehetett volna a nézők részére, akik majd - miután eltelik egy-két év - szép lassan rá fognak döbbenni, hogy a sorozatuk soha nem fog visszatérni a képernyőre.

Rejtélyek városa - élt 22 epizódot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tom aHawk #58
    Hát részben rossz, hogy vége van, részben nem izgat... hogy miért azért mert az első részek szerintem elégjók érdekfeszítők és hagulatosak voltak. Viszont a felétől már annyira gagyilett a story(túlságosan is egetrengetőnek próbálták beáálítani az eseményeket + egy kicsit b kategóriás lett), hogy nem is nagyon néztem. (Sajnos amúgy semm tudtam mindig nézni).

    Viszont az ilyen egyszavas rossz kritikákat, én nem értem. Énsem szeretek egy csomó sorozat, de mégsem keresem az olyan topicokat amibel jól letudom húzni, plána akkor nem ha még csak megsenéztem becsületesen legalább egy-két részt. De ha ezek után sem tetszik, akkor meg legalább nagyából leírom, hogy mi nem tetszett benne és miért.
  • winnie #57
    a slidersből 5 évad volt. a 3. évad végén a csatorna, ami adta megszüntette, de a scifi channel átvette. az, hogy milyenek voltak az évadok fináléi azzal nem értem mire célzol - így szokás befejezni egy sorozatévadot, tracy torméék nem akarták egyikkel sem befejezni. miért? mert sorozat. a sorozatok 95%-át nem fejezik be, hanem kvázi elvágják a történet fonalát. ez így szokás. ez nem a véleményem, ez tény.

    a személyeskedést nem értem (az akkor kerül elő, amikor elfogynak az érvek, ha jól olvastam), nem védek senkit - az rtl-t pedig nem tudom, hogy mikor néztm utoljára, a védelmemre meg pláne nem szorul rá.
  • Falatka2003 #56
    1. hsz-emben megírtam. Pilot tetszett, tényleg érdekes volt, de a 2. résztől elkezdődött a blődligyártás, 180°-os fordulatot vett az egész és egy értelmetlen, ötlettelen, összefüggéstelen képhalmaz lett. Kitaláltak minden hülyeséget, hogy úgymond "érdekessé" tegyék. Kevés sikerrel.
  • akyyy #55
    Slidersen is látni h anno küszködött, de folytatták ésmegért 6 évadot is! pedig a harmadik évad végétől minden évadzáró rész ugy volt vége mintha a sorozatnak kész lenne... persze a te véleményed számit , az RTL jó, ő az isten, védjük!!!
  • winnie #54
    Simán befejezhetnék ha akarnák.

    minden sorozatot befejezhetnének, de nyilván akkor nem sorozat lenne. meg aztán senki nem akar kiseszni a nézőkkel - azok berendezkednek hosszú távra és aztán jönne a vége felirat? a sorozat arra van, hogy évekig, évtizedekig szórakoztassa az embert. hetente.
  • winnie #53
    "a ker. tévék tele vannak jobbnál jobb sorozatokkal.
    "
    Én nem így érzem. Szerintem a "sorozatháborúig" (TV2 vs RTL) normális sorozatok inkább csak a Viasat3-on voltak. Mondjuk a nem összefüggő sorozatok (Dr. House, eredeti Helyszinelők, stb.) engem is jobban érdekelnek.


    lehet, hogy régen nem így volt, de most már szinte minden sorozat, nézett, nem nézett, sikeres vagy csak akritikailag sikeres ott van a tv2-rtl-en.
  • winnie #52
    akkor miért nézted?:) csak érdeklődöm.
  • Falatka2003 #51
    Ez tényleg egy FOS sorozat volt.
  • Falatka2003 #50
    Sajnos az sem nagyon bejövős. Focinál jobban csak a Forma1-nek látom kevesebb értelmét. Egyéb?
    Bár most hétvégén meg kellene nézni az FTC-Jászalsófalu mérkőzést. Körömrágós lesz biztosan... (Most azt várom, hogy szólj, hogy az nem is NB1.)

    És hogy lássátok, mennyire igénytelen vagyok sorozatok szempontjából: a Medium az, amit még most is szívesen megnézek, amit pedig várok, az a Grey's Anatomy 3. évad. Abban a sorozatban még nem csalódtam. (Eddig.)
  • Sanyix #49
    Hát a 24 az nagyon nem sablonos :)