Németh Szabolcs

Enemy Territory: Quake Wars - szimplán fantasztikus

Eddig is tudtuk, hogy az Enemy Territory: Quake Wars, az Activison és a Splash Damage közös gyermeke új színt fog hozni a játékok világába. Most, hogy bővebbet is tudunk a még idén megjelenő programból bizton állíthatjuk, hogy az év egyik legjobb fejlesztése készül Angliában.

A Doom 3 alaposan feltupírozott grafikai motorját használó ET:QW - ahogy azt a mellékelt képek is mutatják - megelőzi korát. A részletes kidolgozás, izgalmas környezet szinte árasztja magából egy játék legfontosabb ismérvét, a nagybetűs hangulatot. A program fejlesztése eddig szinte teljes titokban folyt a tehetséges programozók keze alatt, azonban nemrég megtört a jég. A fejlesztők végre kézzelfogható információkkal örvendeztettek meg minket, amiket nem is vagyunk restek megosztani veletek.

Klikk ide! Klikk ide!

A történeti szálról még mindig igen fátyolos a tudásunk, de annyi már biztos, hogy két egymással ellentétes erő táborába léphetünk be. Ha humánusabb vér csörgedezik bennünk, akkor az EDF (Earth Defence Force), azaz az emberek oldalán vehetjük fel a harcot az ellenféllel. Más a helyzet, ha szeretünk a sötét oldalon küzdeni és a gonosz győzelméért bármit megtenni. Ebben az esetben a helyünk a Stroggok oldalán van, akik előtt csak egy cél lebeg, elpusztítani az emberiséget mindenáron. Mindkét hadseregnél öt kasztból válogathatunk, amelyek mindegyike speciális képességekkel, felszerelésekkel rendelkezik.

A támadásban illetve a védekezésben 40 futurisztikus jármű segíti munkánkat. A számuk mint látjátok, az eddigi játékokhoz hasonlítva óriási. Helikopterek, kvadok, páncélosok, légpárnások és még egy sor fura járgány alkotja a repertoárt. A játékosnak lehetősége lesz választania, hogy a karakterének megfelelő küldetéssorozatot teljesíti, vagy ha úgy tartja kedve, akkor a hadseregben hasznosíthatja magát a közös cél érdekében. Az egyes feladatok sikeres teljesítése után mindig különböző jutalmakban részesülünk majd, amelyek különböző képességek valamint kitüntetések formájában jelennek meg az avatarunkban.

Klikk ide! Klikk ide!

A kiszivárogtatott információk alapján az év végén valami hihetetlen nagy dologra készülhetünk. Hogy mire is? Heteken sőt meglehet, hogy akár hónapokon át tartó éjszakázásokra. Mindenki készítse be a kávéját!

A játék hivatalos lapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #33
    "de mi a fenének raknak ennyi járművet bele?"

    Nekem. :)
  • Inquisitor #32
    Kit érdekel a sztori egy kaszt alapú taktikai FPS-nél?
  • Inquisitor #31
    Amit leírtá hibákat, azoknak alig van közük az Engin-hez, az a grafikusok sara szerintem.
  • zachi #30
    jó de a sztori elég uncsi ahogy elnézem
  • galocza #29
    nem értek hozzája, de mivel az utolsó bástya leomlott (carmack hátat fordított az openglnek), nagyon nem vagyok benne biztos.
  • galocza #28
    ideje átmenni cs:sezni 8)
  • MetaMórfózis #27
    Lesz ezis linuxos verzióban?
  • HUmanEmber41st #26
    A Battlefield azért tetszett meg annyi embernek, mert reális alapokon, ismert helyszíneken, rendes fegyvermodellekkel lehetett tolni. Nem beszélve a tengeralattjárótól a sokféle repülőgépig, földi járművekről.

    Van elég sok online FPS játék, ez is majd beáll a sorba az UT , a Savage és egyéb fantáziavilág helyszínek közé.
  • vgez #25
    ha a bf2142 is ilyen előzetest kapott volna akkor a rajongók is jobban fogadták volna
  • phunky #24
    huhh elég kemény és az elözetes video is naggyon komoly,bízom benne h faszán le lessz optimalizálva