Napi Online

Diákigazolványok: új tender januárban

A T-Systems Hungary ajánlatát azért nem fogadták el, mert meghaladta a rendelkezésre álló kereteket.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. tavaly december végén eredménytelennek nyilvánította az új diákigazolványok gyártására kiírt nyilvános közbeszerzési eljárását, amelyre három cég pályázott - közölte a kht.-t fenntartó Oktatási Minisztérium sajtóosztálya. Az egyiket az Educatio Kht. minősítette alkalmatlannak, a másikat a Közbeszerzési Döntőbizottság zárta ki az eljárásból, a harmadik, a T-Systems Hungary Kft. ajánlatát pedig azért nem fogadták el, mert a cég az Educatio Kht. többszöri kérésére sem csökkentette számottevően ajánlati árait.

A T-Systems Hungary a közoktatási diákigazolványok előállítására nettó 289 forintot, a felsőoktatási, elektronikus aláírásra is alkalmas kártyák előállítására nettó 2750 forintot ajánlott, majd az árakat az utolsó tárgyaláson nettó 275 és 2475 forintra módosította, ami még mindig meghaladja a rendelkezésre álló kereteket, így azokat az Educatio Kht. nem fogadta el. A társaság még januárban közzéteszi az új pályázati felhívását.

Az igazolványok előállítási árán kívül még mintegy 500 forint költséget jelent kártyánként az igénylés feldolgozása, az adminisztráció, valamint a telefonos és internetes ügyfélszolgálat működtetése. A diákoknak eddig sem kellett a kártyák teljes bekerülési összegét megfizetniük, a hatályos jogszabály szerint azokért a közoktatásban 550 forintot, a felsőoktatásban 1600 forintot kell fizetniük. Az új diákigazolványok árát egy új kormányrendelet határozza majd meg, amely az új közbeszerzés lezárulása után készülhet el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kow83 #7
    Ennyi pénzért fosbaránra is megcsiánlják.
  • Ratty #6
    Hát annyira engem sem érdekel az új diákos téma, de azért mi az eltén használgatjuk a chip-et, persze csak gépteremhez, de legalább erre:) ahhoz képest, hogy mit tudna ez vajmi kevés
  • sped #5
    Kérdés persze hogy a funkcióit mennyire használod ki. Már a jelenlegi igazolványon is ott figyel a "csip". Minek? Ha nincsen meg hozzá a rendesen kiépített architektúra, hiába van high-tech kártyád, túl sok helyre nem tudod bedugni. Ott meg még megvágod magad.
  • deejayboss #4
    Ne legyetek annyira balgák, hogy magentaszínűnek képzelitek el a diákot... Gyártó, nem kiadó, az továbbrais az állam tulajdona lesz, és hasonlók... Mellesleg nyugodhat egy ilyen komolyságú dolog egy tekintélyesebb cég kezeiben :)
  • hypno #3
    Ugyan miért gondolom azt, hogy az igazi ok nem ez?

    Lehet hogy cinikus vagyok? Vagy csak tapasztalt?

    Mi a francért kell annyit varázsolni a diákigazolványokkal?
  • FoxMulder #2
    Jajjj, jobb is, hogy nem terjed az a förtelmes szín!!!
  • Lame #1
    Meg jo, hogy nem nyert a T-Systems. A francnak se hianyzik magnetaszinu diakigazolvany :)