Berta Sándor

Ma nyit a CES Las Vegasban

Az informatikai, a számítástechnikai és a szórakoztató elektronikai piac meghatározó képviselői január ötödike és nyolcadika között - a Consumer Electronics Show (CES) nevű rendezvény keretében - az egyesült államokbeli Nevadában, a szerencsejátékok fővárosában, Las Vegasban randevúznak egymással.

A kiállítás legfontosabb témái között megtalálhatók a vezeték nélküli technológiák, a digitális képfeldolgozás, a digitális audió- és videótechnológiák, a mobil készülékek, a szélessávú internet, az otthoni hálózatok, az adattárolók, valamint a számítógépes és videójátékok. A szervezők közlése szerint több mint 110 országból 2500-nál is több vállalat képviselteti magát, rájuk a remények szerint legalább 130 ezer látogató lesz kiváncsi. Ezenkívül a vásáron az írott és az elektronikus sajtó mintegy 4500 munkatársára is számítanak.

A CES kiállítási területe megegyezik 28 futballpálya méretével, ráadásul az eseménnyel párhuzamos szakmai előadásokra a szervezők kibérelték a Las Vegas Convention Centert, a Las Vegas-i Hilton és az Alexis Park Hotelt. A kiállítás idén először kiterjed a Sands Expo and Convention Center területére is, tehát annak ellenére hogy a legtöbb ilyen vásár leszálló ágban van, a CES évek óta egyre kihagyhatatlanabb esemény. Itt szinte minden jelentős számítástechnikai, informatikai vagy szórakoztató elektronikai cég jelen van, így például bárki találkozhat majd a Sony, a Microsoft, a Yahoo vagy a Google vezetőivel. Ezzel szemben komoly csalódást jelent, hogy az Apple ezúttal hiányozni fog a kiállítók közül.

A szervezők a korábbi években megszokott rohamra számítanak a kiállítás hivatalos weboldalán, a Cesweb.org-on is, ez körülbelül napi 90 ezer látogatót jelent. Az idei CES nyitóbeszédét Bill Gates tartja a rendezvény "nulladik" napjának délutánján, és előadása során ismerteti majd a Microsoft jövőképét a szórakoztató-elektronikai iparággal kapcsolatban, és felvázolja az iparág terén elért legfontosabb eredményeket. Éppen ezért a legnagyobb várakozás kétségkívül a Microsoft új operációs rendszerének, a Windows Vistának bemutatóját előzi meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Akuma #9
    nem kizárt a saját laptop használata sem
  • 505thZajcev[PT] #8
    Jo hely lehet az a las vegas, meg magyar karaktertablat is feltelepitettek ;) (plussz meg a magyar ASCII kodokat is tudod)
  • FecaA #7
    Kint van a PS3??? Mert azt mondják, hogy nincs... :(
  • item #6
    Na akkor hozhatnál haza valami érdekeset,hogy ne csak 1 év múlva lássunk olyat is idehaza élőben!


  • Darth Sith #5
    mér jó ez a flame-lés?...

    süt belőled a kúltúra..
  • lyzu #4
    hát te nem vagy normális!
    épp ellenkezőleg, az Apple lenne az egyetlen, aki nem rontaná a levegőt...
    maradj is a szar winfosnál
  • szombi #3
    Talán jobb is, hogy az Apple nincs ott!

    legalább nem rontja ott is a levegőt...
  • azirafael #2
    Sziasztok! Itt vagyok! Hatalmas, na megyek mert mások is várnak erre a nyilvános terminálra csak beköszöntem... Ma este keszinózok is egy kicsit aztán jövőhéten megyek haza.. csók a családnak!
  • Akuma #1
    egyszer jó lenne kimenni egy ilyen nemzetközi rendezvényre