Gyurkity Péter

CES 2006: autók, szex, IT

A 2006-os év első nagyobb kiállításának résztvevői a jelek szerint e három területen igyekeznek meghódítani majd a túlnyomórészt hímnemű látogatókat, a főszerep azonban kétségkívül a digitális nappalié lesz.

A január 5-én induló, három napon át tartó International Consumer Electronics Show szlogenje szerint a holnap technológiáját mutatja be az érdeklődőknek. Idén az IP televízió volt a legnagyobb durranás, néhány nap múlva pedig a Windows Vista előzetese, a következő generációs optikai tárolók, és különböző otthoni felhasználásra szánt digitális eszközök mérettetnek meg. Minden eddiginél nagyobb hangsúllyal jelenik meg az internet, mint a nappalit és az egész világot behálózó rendszer.



A rendezvényre több, mint 2600 kiállítót és mintegy 130 ezer látogatót várnak a világ minden tájáról. Ott lesznek a nagy ázsiai elektronikai cégek, autógyártók, és az informatikai lapokban naponta, hetente szereplő cégek, amelyek mind-mind igyekeznek bebiztosítani helyüket folyamatosan változó világunkban. Nem maradhat le az eseményről a pornóipar sem, amely a világháló és a nagy felbontású megjelenítésre képes eszközök miatt szintén egyre fontosabb szerepet tulajdonít a technológiai újdonságoknak. "Hamarosan minden egyes TV, set-top-box és mobiltelefon az internetre csatlakozik majd. Ez pedig új gondolkodásmódot követel meg a gyártóktól, hiszen más szempontokat kell figyelembe venni a tervezésnél és a felhasználhatóságot illetően" - jelentette ki a Reutersnek Tim Bajarin, a Creative Strategies elemzője.



Ott lesz természetesen a Microsoft is, amelynek elnöke a 2005-ös rendezvényhez hasonlóan ezúttal is kifejti nézetét az új évvel és a fejlesztések irányával kapcsolatban. Szintén beszédet tart majd Howard Stringer, a Sony, Paul Otellini, az Intel, Terry Semel, a Yahoo, valamint Larry Page, a Google első embere. Jelen lesznek továbbá a nagyobb PC-gyártók, a Dell, a HP, és rengeteg kisebb-nagyobb IT/elektronikai cég, mint például a Seagate, a Matsushita, a Philips, vagy a Thomson. Az előzetes értesülések alapján a kiállítók legnagyobb része az internetre csatlakozó, nappaliba szánt újdonságait, fejlesztéseit ismerteti majd. A résztvevők teljes listáját a hivatalos honlapról tölthetjük le.

Érdekes, hogy a nagy újítóként ismert Apple ezúttal minimálisra korlátozta jelenlétét. A legutóbb az iPod lejátszóval és a hozzá kapcsolódó zenebolttal nagyot dobbantó cég inkább egy héttel később tartja meg saját rendezvényét San Francisco városában, míg riválisai tucatnyi konkurens termékkel készülnek a CES-re - számukra sem indul tehát eseménytelenül a 2006-os év. Kíváncsian várjuk, a gyártók milyen újdonságokkal készültek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bertino #5
  • nowayout #4
    Igen, és amerikában ha híres vagy, lehetsz nyugodtan idétlen és hülye, úgy is szeretnek...

    Na, az én kamaszkorú Videoton tévém már aligha fog csatlakozni az internetre, de kép- és hangminőségben még mindig szuper.
  • Cat #3
    az a csávó Conan O'Brien, és amerikában igen nézett showműsora van (Fábry tőle, és Jay Lenotól tanul)
  • mongoose18 #2
    hehe a képen a jobb oldali csávót börtönbe vagy elmegyógyba kéne záratni a sérója miatt^^ igen lamer
  • FecaA #1
    És persze itt fog rengeteg dolog kiderülni PS3-ról! Már úgy várom!