Berta Sándor

Ezentúl évente lesz IFA

A CeBIT konkurenst kap, méghozzá egy helyi rendezvény személyében. A berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás (IFA) szervezői ugyanis úgy döntöttek, hogy az IFA-t ezentúl nem kétévente, hanem minden esztendőben meg fogják rendezni.

A bejelentésnek alighanem a kiállítást látogatók örülnek a legjobban, bár több jel is arra mutat, hogy a kiállítók is szívesen jönnek majd évente Berlinbe. Az IFA rendezőit tömörítő gfu (Szórakoztató és Kommunikációs Elektronikai Társaság) vezetése azután döntött a kiállítás évenkénti megrendezése mellett, hogy korábban több szakmai szervezet, köztük a ZVEI nevű szövetség, illetve más kiállító cégek is e mellett foglaltak állást.

"Az IFA-t a jövőben évente meg kell rendezni, azért, hogy fennmaradhasson a német gazdaság fejlődési üteme és dinamikája, valamint hogy a vásárlók évről évre megnézhessék az új termékeket" - indokolta a döntést Dr. Rainer Hecker, a gfu felügyelőtanácsának elnöke. A szakemberek szerint a váltás jót tehet a szórakoztató elektronikai, a híradástechnikai, a távközlési, az informatikai és a számítástechnikai iparnak, mert így minden esztendőben meg lesz arra a lehetőség, hogy a gyártók bemutathassák nem csak a legújabb termékeiket, de az eddiginél gyakrabban találkozzanak és megbeszélhessék azt is, merre tart a szórakoztató elektronika és az informatika világa.

A döntést üdvözölte a hivatalban lévő berlini polgármester, Klaus Wowereit is, aki szerint az évente megrendezendő IFA-val új impulzusokat kaphat a német főváros és felgyorsulhat, még dinamikusabbá válhat a kutatás-fejlesztés. A következő IFA-ra 2006. szeptember 1-e és 6-a között kerül majd sor. A szervezők alighanem arra is alapoznak, hogy így a berlini kiállítás idővel népszerűbbnek bizonyulhat a nagy konkurens hannoveri CeBIT-nél. Idén az IFA-n 40 országból 1202 cég képviseltette magát és 250 ezer látogatót regisztráltak. Az idei CeBIT-en 6270 kiállító volt jelen és a rendezvényre 480 ezer látogató volt kíváncsi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Quno Jedi #1
    Na, már amúgy is áldozik le a Cebit ideje, most még tovább rontják a helyzetét...