Specker Balázs

Hordozható nagyképernyős tévé iPodhoz

Az eMagin egy olyan hordozható headset-rendszert fejlesztett ki, amely a videós iPodra csatlakoztatva az egyik szem előtt jeleníti meg a mozgóképet.

A eMagin is egyike lesz azoknak a vállalatoknak amelyek a héten zajló Las Vegas-i Consumer Electronics Show technológiai kiállításon bemutatják újításaikat. A katonai és ipari célokra megjelenítőket gyártó cég most újabb piacot célzott meg: az iPodét. Az EyeBud 800 nevet viselő készülék egy újabb példa az Apple zenei lejátszójára épülő kiegészítők virágzására. Az eszköz által használt optikai technológia nagyfelbontású képet ad. A szemhez közeli távolság és a cég optikai technikájának köszönhetően a hatás állítólag olyan, mintha egy két és félméteres kijelzőt 3,5 méterről néznénk.


Az EyeBudhoz jár még egy külön iPod méretű vezérlőmodul, amely tartalmazza az újratölthető akkumulátort is. A fejre rakható szerkezet minden bizonnyal nem kis feltűnést kelthet nyilvános használatkor, ám az eMagin szerint, az emberek hamar hozzászoknak majd a látványához, úgy ahogy a Bluetoothos headsetek esetében is történt.

Az EyeBud a hírek szerint ugyanazokat a megoldásokat használja majd, mint fejlettebb Z800 3Dvisor modellje, amely már 899 dollárért (körülbelül 180 ezer forint) kapható a piacon. Ez a rendszer mindkét szem elé rak kijelzőt és a fej mozgatásának követésével (head-tracking) éri el, hogy a felhasználók kedvükre körbenézhetnek a mutatott virtuális környezetben.


A tervek szerint az EyeBud 800 ezév első felében debütál majd 599 dolláros (körülbelül 120 ezer forint) áron. Az eMagin azonban biztos benne, hogy az igencsak magas ár ellenére sokan választják majd kijelzőjüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #25
    Az optika révén a látott kép sem közel van, hanem mintha tőled 2-3m-re lenne. Pont mint egy TV...
  • dez #24
    Aha, jó volt az. Csak akkor még ilyen 320x200-as felbontásban mentek. Meg az igazán jó 3D-shez tekintet és fókuszálás-követés is kell (mivel ez ugye nem hologram, amiben minden nézet egyszerre jelen van), és az ma még túl drága dolog. (Military...)
  • KaBuTo666 #23
    úgy néznék ki ebben ha hordanám mint egy 3 szemű köcsög
  • Venom1986 #22
    Hát az tuti hogy ezt nem hordanám sehol.Valami vezetéknélküli normális szemüveghez hasonlító dolgot kéne osszedobniuk!Szerintem...RTL Klub szerintünk!
  • Mice #21
    talán annyi, hogy ma is hülyén néznek ki a headsetek
  • ReVisor #20
    Nagyon jó! Mint aza szemüveg, amivel gyerekek szemtengelyferdülését javítják, amikor a felét leukoplasttal leragasztják.

    "A fejre rakható szerkezet minden bizonnyal nem kis feltűnést kelthet nyilvános használatkor, ám az eMagin szerint, az emberek hamar hozzászoknak majd a látványához, úgy ahogy a Bluetoothos headsetek esetében is történt." Ekkora hülyeséget, mi köze ennek a digitális küklopsznak a headsethez, meg a bluetoothoz???
  • Flashy #19
    a homlokán a pánt elég furán néz ki az biztos, de kíváncsi lennék milyen
  • vgez #18
    szerintem hasonló lehet mint néhány digitális fényképezőgépnél a tárgykereső, de folyamatosan nézni szerintem max 20 percig ha lehet
  • Macc #17
    Az optika reven nem fokuszalsz olyan kozelre! De sztem sem a legegeszsegesebb.
  • Mice #16
    most nem tom, hogy az e-magin e az, de pont a múltkor láttam valami hasonló reklámot már megint, lehet h ez uaz mint amit lentebb írt valaki, de az is 360degree headtrackes volt és az is kiba$$$ drága akiken viszont rajta volt dícsérik mint annak a rendjét

    szerintem biztos nem túl jó a szemnek, hiszen írtó közelre fókuszál az ember :(