Specker Balázs

Mégis lesz videós iPod?

Az Apple tovább folytatja a titkolózást. A cég eheti sajtótájékoztatójára küldött elektronikus meghívók azt sejtetik, végre fellibbenhet a fátyol a már régóta szóbeszéd tárgyát képező videót lejátszó iPodról.

A hardveróriás szeptemberi sajtóértekezlete előtt már egyszer felborzolta a kedélyeket titkolózásával, most úgy tűnik ismét hasonló trükkhöz folyamodik a figyelem felkeltése érdekében. Az Apple meghívója - amely a cég szokásaihoz híven most is meglehetősen szófukar - mindössze ennyi utalást tett egy esetleges új eszközre: "Még egy dolog…" A vállalat persze elzárkózott a leírtak bővebb kommentálásától.

Az Apple-szimpatizáns weboldalak, mint az AppleInsider úgy vélik, október 12-én végre bejelentik a videós iPodot. "Az AppleInsider arról értesült, hogy az Apple megkezdte az új iPod gyártását, ami zene mellet már videólejátszására is képes lesz" - került fel a hír még a múlt héten az AppleInsider oldalára. "Akiknek volt szerencséjük látni az új modellt, leginkább a 60 GB-os iPodhoz hasonlították, bár állítólag annál jó pár milliméterrel vékonyabb" - folytak a találgatások a honlapon.

Annak ellenére, hogy Jobs korábban nyilvánosan is elvetette egy videós iPod ötletét, mondván az emberek nem akarnak videókat nézni miközben mozgásban vannak, a piacon többen is már régóta várnak egy ilyen jellegű termékre a cégtől. "Tipikusan jobsos megmozdulás lenne valamit lehordani aztán piacra dobni" - nyilatkozta Kay a videós iPoddal kapcsolatban a CNN-nek. Kay ugyanakkor hozzátette, hogy ehhez az Applenek meg kell egyeznie a nagyobb stúdiókkal és lemeztársaságokkal, valamint egy új - a jelenlegi iPodoknál már alkalmazott FairPlayhez hasonló - védelmi technikával is elő kell rukkolnia.

A Slashdot szerint, sokkal valószínűbb, hogy a cég új, 80 Gb-os iPodját jelenti majd be az eseményen. Az Apple, amely több mint 6 millió iPodot adott el az utolsó negyedévben, a digitális zenelejátszók piacának mintegy 75%-át uralja az NDP Group szerint. Az iPodokból befolyt összeg a cég összbevételeinek mintegy egyharmadát teszi ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csüves #5
    nem tom.
    Szerintem egy kicsit teljesen mindegy most sincs senkinek pénze rá és ha kijön a videós akkor meg pláne nem lesz.
    később meg bejönnek az új cuccok és nem fog lemenni ha lemegy az ára akkor sem lesz kompatibilis az új kiterjesztésekre stb.
    Akkor majd sz újjat kell megvenni ez így van kitalálva.
  • Macc #4
    hat ez jo nagy lenne:) Varjuk meg az este 7-8 orat, akkor kiderul. Sztem nem lesz semmi hasraejtos bejelentes, bar ne legyen igazam. Eleg eselyes meg a PM 970MP procival (ketmagos PPC dual kivitelben) Ha lesz olyan, megvan milyen lesz a kovetkezo gepem:D
  • IoIa #3
    Lehet, hogy
    ilyen lesz?
    De ez a hír egyébként már nem új...
  • Sámson #2
    És ez most miért hír?
    Pletykák az sg.hu-n ... javul a színvonal, mi?
  • Murdoc #1
    Jó lenne már a videós ipod, mert 1-2 év múlva talán már elérhető áron is forgalmazni fogják. Az jóóó lenne.