Napi Online

A MÁV az internetre megy

A MÁV szeretné bevezetni az sms, telefon, illetve az internet segítségével történő jegyvásárlást.

"A december 11-i vasúti menetrend-változás során a tavalyi évhez képest idén nem szüntet meg járatokat a MÁV" - mondta el Devecz Miklós, a MÁV személyszállítási üzletágának főigazgatója mai sajtótájékoztatóján. E helyett inkább - főleg az elővárosi vonalakon - a vonatok számának gyarapodására lehet számítani. Ugyanakkor az Intercity zsúfoltságában sem várható lényegi változás, hiszen a MÁV szűkös járműparkja továbbra sem biztosít kellő járatszámot ezeken a járatokon. Devecz Miklós a NAPI Online érdeklődésére elmondta: a fenti helyzeten saját erőből nem képes változtatni a vasúttársaság.

A vezető ugyanakkor kitért arra is, hogy tárgyalásokat folytatnak a német vasúttársasággal 300 darab, 20-25 éves használt vonatok beszerzéséről, amelyek a felújítás után még 15 évig közlekedhetnek a MÁV vonalain. Ezekről a vásárlásokról vagy más partnerektől történő beszerzésekről a jövő évben születhet döntés.

Demecz elmondta: a MÁV szeretné bevezetni az sms, telefon, illetve az internet segítségével történő jegyvásárlást. Ennek egyik első lépése lesz az internetes vásárlás bevezetése a jövő év első vagy második negyedévében, egyelőre a vasúttársaság bizonyos vonalain, kísérleti jelleggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babapofe #10
    megjött a máv az internetre, gratulálok:

    http://www.videoriporter.hu/vr/fs?content=/vr/player/1341/date/count
  • klastrom #9
    Na es ?? Nevetseges lassu itthon minden
  • Petka #8
    én budapest-debrecen ic retúromat 3k ft-ért veszem. aztán volt már olyan is, hogy a pénteki ic-re hétfőn már nem volt helyjegy.

    régebben a keletinél még külön ablakban lehetett átvenni az ic jegyeket, de ezt megszűntették. vajon miért? :S
  • AgentKis #7
    A MÁV-nak el kellene gondolkodni a jegyárakon is. 2 személy teljesárú jeggyel drágábban utazik, mintha átlagos személyautóval tenné meg az adott távot. Drágábban, lassabban, koszosabban, és nem háztól házig, hanem állomástól, állomásig. Ezért van az is, hogy főleg olyanok utaznak vonattal akik valamilyen valós vagy fiktív kedvezményt el tudnak érni. Sajna a MÁV-nak ezeket a kedvezményeket nem téríti meg a qtya se, hanem aszondják rá, hogy adótartozás...(Mondjuk egy vidék-Budapest túrán még számol6unk átlag 4 vonaljegy/fő-vel is ami plussz 1480 HUF 2 főre januártól, ebből az összegből egy átlagos személyautó elég sok helyre elvihet Budapesten is, de erről a MÁV már nem tehet)
  • vg #6
    "és ott fogja kérni, hogy ismét százmilliós adótartozást engedjen el az állam, és fizessük meg mi, kis hülyék..."

    Nem százmilliós, hanem százmilliárdos adótartozás...
  • gz8 #5
    Azt kétdimenziós vonalkódnak hívják.
  • Frank99 #4
    és ott fogja kérni, hogy ismét százmilliós adótartozást engedjen el az állam, és fizessük meg mi, kis hülyék...
  • concrete #3
    jegyautomatát minden vasútállomásra!
  • concrete #2
    Nomrális helyeken (DB) kinyomtatod a saját jegyed otthon, (van rajta nem vonalkód hanem kisnégyzet összevisszakockákkal, uolyan mint az elektronis adóbevalláson (ABEV rulez :))
    de megemlíteném hogy ugyanott a vonaton is vehetsz jegyet anélkül hogy megbüntetnének 2000Ft-ra ...
  • Garfield #1
    Azért már igencsak itt volt az ideje, hogy a MÁV is meglépje az elektronikus jegyrendelést. (Bár mondjuk ha úgy oldják meg, mint a Nyugatiban a telefonos jegyrendelést IC-re, akkor megette a fene az egészet: jegyrendelés van, külön ablak a jegyátvételre nincs. Kúúl.)