Gyurkity Péter

Hackerekkel teszteli biztonsági megoldását a VIA

A tajvani gyártó olyannyira bízik a C7 processzorok PadLock néven bemutatott hardveres biztonsági védelmében, hogy ötezer dolláros ajándékot ajánlott fel annak, aki sikeresen feltöri azt.

A VIA a Kuala Lumpur városában jelenleg zajló Hack-in-the-Box konferencián rendezi meg a nyilvános versenyt, amelyen az egyetlen feltétel az, hogy 60 percen belül kell megszerezni a titkosított anyagokat. A versenyen négy noteszgépet állítanak majd be Windows XP alatt, mindenféle hálózati hozzáférés és kapcsolat nélkül, és egy jelszóval védett virtuális meghajtót hoznak létre a gépeken. A célpont egy dokumentum lesz, amelyet ezen a virtuális meghajtón helyeznek majd el, és amit fel kell majd törniük a versenyzőknek. A kétnapos időszak alatt korlátlan számban próbálkozhatnak a résztvevők, ám egy próba legfeljebb egy órán keresztül tarthat majd.

A tajvani vállalat célja, hogy demonstrálja a saját processzoraiban debütált hardveres védelmet, amely a PadLock Security Engine nevet kapta, és amely a StrongBox titkosítási szoftverre épül. A C7-M ugyanis a VIA állítása szerint a világ leggyorsabb x86-os biztonsági megoldása, amely egyúttal páratlan eszköztárat kínál. Ezek közé tartozik az AES titkosítás, a Secure Hash Algorithm SHA-1 és SHA-256, illetve a Montgomery algoritmus, amely a titkosítás felgyorsítására szolgál. A chip emellett támogatja a 64 bites asztali processzoroknál jól ismert No Execute technológiát, valamint egy véletlenszám-generátort, amely szintén elengedhetetlen a védelemhez.

Amint arról mi is beszámoltunk, a VIA tavaly októberben beszélt első alkalommal a PadLock technológiáról. Állításuk szerint ez lehetővé teszi, hogy a lejátszó szoftver egyszerre végezze a titkosítás visszafejtését és a video lejátszását - legyen szó akár hétköznapi, vagy ultra-magas felbontású HDTV formátumról. A C7-M chip kifejezetten a noteszgépek védelmét hivatott javítani, ami a vállalat szerint legalább ugyanolyan fontos, mint az alacsony fogyasztás.

A versenyzők bármilyen módszert felhasználhatnak, akár saját CD lemezeikről is elindíthatják a rendszert, de semmilyen kárt nem tehetnek a noteszgépekben. Tilos emellett a burkolat felnyitása, illetve a billentyű-leütéseket naplózó szoftverek használata. A szerencsés nyertes - amennyiben lesz ilyen - egy 5 ezer dollárt érő hardverrel távozhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #6
    És így is lesz, amennyiben nem bizonyosodik be az ellenkezője.
  • s1lkforrent #5
    Most azt várjáka rendezők, hogy igazi ipari kémek fognak ellátogatni a versenyre, és egy maréknyi dollárért lebuktatják magukat, s a felhasznált trükkjeiket felfedik?
    Szeritem akik képesek lennének rá azok nem mennek el, akik elmennek, nem lesznek képesek rá.
    A VIA pedig verheti a mellyét, hogy milyen fasza processzort forrasztottak, sok hekkerköcsög nem tudta megtörni a fasza védelmüket.
  • Hegyikecske #4
    óra alatt nem könnyű, éppen ezértk imagasló.. de mivel ember csinálta ember fel is tudja törni, csak élesben valszeg több ideje lesz rá mint 1óra.. amugy a feltételek teljesen korrektek sztem
  • kev #3
    Minden védelem annyit ér, mint a leggyengébb pontja.)
  • Lajti #2
    Szerinted egy millió forint az kevés?
  • irkab1rka #1
    5k $-t adnak ha valaki bejut? :)))))

    ugyanmár, csak scriptkidik fognak próbálkozni. Ki adná oda a trükkjeit egy 5k-s ajándékcsomagért? Majd jövőre kapjuk a híreket, hogy mi tünt el :)