COMPUTERWORLD

RSS helyett Web feeds?

A Microsoft állítólag új nevet kíván adni a népszerű RSS (Really Simple Syndication) szolgáltatásnak, melynek segítségével úgy tudunk tájékozódni különböző weboldalak frissítéseiről, hogy nem látogatunk el oda.

Robert Scoble, a Microsoft technikai guruja és népszerű blog-írója egy szerdai interjúban elmondta, a cég még nem döntött, hogy végleg átnevezik-e az RSS szolgáltatást "Web feeds"-re a Windows Vistában debütáló Internet Explorer 7 böngészőben, pedig az most ezen a néven látható annak béta változatában. "Sosem mondtuk, hogy át kívánjuk nevezni az RSS-t. Még közel egy év van a Vista megjelenéséig és addig is próbálunk valamiféle megegyezésre jutni az illetékesekkel."

Egyesek attól félnek, hogy a Microsoftnak komolyabb tervei vannak, aminek csupán része ez a névváltás: kisajátítani a szolgáltatást és saját mintájuk szerint továbbfejleszteni. Eddig csak annyit tudni a cégtől, hogy valóban nagy energiákat fektetnek az RSS Internet Explorer 7-be való implementálásába. Mike Torres, a Microsoft vezető programozója blogjában hozzátette, több konkurens webböngésző is saját nevet adott a szolgáltatásnak, a Microsoft célja tehát nem a márka kisajátítása, csak némileg egyedivé tétele.

Érthető, hogy a cég ilyen óvatosan fogalmaz, hiszen tudvalevő, hogy hét éves pereskedés után 1,9 milliárd dollárt volt kénytelen fizetni a Microsoft a Sun Microsystems-nek, amiért az engedély nélkül építette bele szoftvereibe a Java támogatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #2
    Sodi, nem az. A MS a 80-as évek óta képetelen (vagy nem szándékozik) korrektül leimplementálni semmit, hanem
    1, átnevezik
    2, beletesznek valamit, ami csak nekik van meg,
    3, levédetik
    4, megpróbálják fullra sajátként beállítani és eladni
    5, mindenkit kinyirni a piacról, aki az eredetit használja, terjeszti,...
  • SoDI--- #1
    spanyolviasz! :D
    feltalálják :D