Berta Sándor

Cégvezető spammert jelentett fel a Microsoft

Az amerikai vállalat feljelentése szerint egy német társaság számtalan spam-akció elkövetésével meggyanúsítható. Németországban azonban a spam jelenleg még nem számít bűncselekménynek.

Kártérítési pert indított egy Északrajna-Vesztfália német szövetségi tartományban bejegyzett vállalat ellen spam-tevékenység miatt a redmondi óriáscég. Mivel azonban ez a szövetségi államban nem bűn, ezért a Microsoft engedély nélküli reklámtevékenységért jelentette fel a céget. A gyanú szerint a cégvezető hosszabb külföldi tartózkodásai alatt több amerikai és ukrán vállalat hálózatát építette át. Később állítólag ezeket a hálózatokat használta fel a kéretlen elektronikus reklámlevelek millióinak továbbítására, és ráadásul különböző internetes oldalakon keresztül a férfi spamszolgáltatást és e-mail címek millióit kínálta fel kívülálló, harmadik személyeknek.

A Testticker német internetes hírportál információi szerint a meggyanúsított cégvezető egy olyan weboldalt is üzemeltet, ahol bárki 625 dollárért egy hónapra kibérelhet tőle egy spamküldő szervert, amely óránként százezer vagy egy hónap alatt 74 millió spam e-mail küldésére képes.

A meggyanúsított társaság mindenesetre visszautasította az ellene felhozott vádakat és azt állítja, hogy ezeket a tetteket közelebbről meg nem nevezett üzleti partnerei követték el. Mint azt az eset kapcsán Dorothee Belz, a Microsoft Németország képviselője elmondta, a spam-üzlet napjainkra nemzetközi szinten is jól szervezetté vált és ugyan a feladók általában a harmadik világ országaiból származnak, azonban az egész hálózatot egyre gyakrabban mozgatják a háttérből nyugat-európai cégek.

A Microsoft lépését üdvözölte az Eco német internetes gazdasági szövetség, amely szerint itt az ideje, hogy az ilyen cselekmények elkövetői ellen már jogi úton is fellépjenek az érintett civil szervezetek és vállalatok. Az Eco a jövőben ezen a területen együtt akar működni a Microsofttal az európai spammerek visszaszorítására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • h4x0r #7
    Mit mondjak: határozottan tetszik az MS néhány lépése :)
  • Garfield #6
    Az elméleted ott bukik meg, hogy a DDoS-támadások egy konkrét célpont ellen irányulnak, itt pedig x millió e-mail címről van szó Y számú szolgáltatónál. Ez nem DDoS.
  • tomsolo #5
    die all spammer, camper, spawner!

    :D
  • Equ #4
    "Mit érdekli őket a spam??? "

    Talán csak abból az apróságból kifolyólag érdekli a microsoftot, hogy ők üzemeltetik a világ legnagyobb mail szolgáltatását (200 millió postafiók) aminek a spam szűrői NAPONTA 3 MILLIÁRD spam-et szűrnek ki, ami a forgalmuknak több mint a felét teszi ki...
  • Andris #3
    És ez mióta a MS dolga? Mit érdekli őket a spam??? Lehet hogy nem működik elég jól az új spamszűrőjük?! És így próbálnak javítani a hatásfokán... Najó mostazegyszer tényleg jó hogy a MS fellép ilyen ügyben is, de akkor sem értem, hogy mi közük a szpemmerekhez?
  • comet #2
    "Azonban Németországban a spam jelenleg még nem számít bűncselekménynek."

    Vitatkoznék: Önmagában az, hogy valaki kéretlen rekámlevelet küld, az nem. De ezek milliószámra küldik, általában az ilyet a ddos kategóriába szokták berakni, ami igenis bűncselekmény Németországban.
  • smv #1
    Aki spamol az megérdemli, hogy megbasszák. Most kivételesen M$ pártján vagyok.