Gyurkity Péter

Szórakoztató elektronikai céget vásárolna fel az ATI

A napokban megjelent hírek szerint a grafikus kártyákat gyártó ATI Technologies jelentős beruházásra készül - a vállalat azonban eddig még nem árult el részleteket az ügyről.

Elegendő információ híján az elemzők nagy része nem bocsátkozik találgatásokba, bár egyes vélemények szerint az ATI egy a fogyasztói elektronikai eszközök piacán érdekelt vállalat iránt érdeklődik, és ily módon szeretné kibővíteni terméklistáját. "Általában évente egy nagyobb tranzakciót hajtunk végre, és azt hiszem elérkezett az idő egy újabb nagy dobásra. Egyelőre azonban nincs konkrét elképzelésünk, és nem kívánunk meggondolatlanul belerohanni egy nagyobb beruházásba. Természetesen most is digitális eszközökben gondolkodunk, és a piac egyes területei kifejezetten csábítóak" - jelentette ki David Orton, az ATI elnök-vezérigazgatója a vállalat vezetőinek tegnapi megbeszélésén.


Az ülésen részt vevő vezetők nem nyilatkoztak arról, hogy a vállalat mennyi pénzt költene egy ilyen beruházásra, de Orton annyit elárult, hogy Patrick Crowley, az ATI újonnan kinevezett pénzügyi igazgatójának első feladata a lehetséges tranzakciók felbecslése lesz. "Az én nézőpontomból az elkötelezettség fontosabb, mint az ügy pénzügyi része. Ha van egy határozott elképzelésünk, és fel tudjuk mérni, hogy mit érhetünk el egy ilyen beruházással, a piac szinte önmagában meghatározza majd a tranzakció értékét" - tette hozzá Orton.

Elemzők körében nagy érdeklődést váltott ki az elnök-vezérigazgató nyilatkozata, hiszen a vállalat az elmúlt években nem szánta el magát ilyen nagyságrendű beruházásra. Az ATI utoljára 2001-ben hajtott végre nagyobb tranzakciót, amikor is 400 millió dollárért felvásárolta azt ArtX nevű céget, amely chiptervezésre szakosodott - Orton korábban ennek a cégnek volt az elnöke, és a felvásárlás révén került az ATI-hoz. A legfrissebb számítások szerint a vállalatnak mintegy 620 millió dollár áll rendelkezésére, tehát a pénzügyi háttér adott, már csak a megfelelő céget kell megtalálniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mEkLaU #2
    Milyen király ez a székház
  • FTeR #1
    "Szórakoztató-elektronikai céget vásárolna fel az ATI"

    BLIKK rulz...