Gyurkity Péter

Túlterhelést okozott a lefejezős videó

Maláj üzemeltetője leállította azt weboldalt, amely először mutatta be az Irakban elfogott amerikai civil lefejezését bemutató videofelvételt, mivel túl sok látogatót vonzott.

A Kuala Lumpur-i ACME Commerce nevű társulás fő tevékenysége internetes tárhelyek bérbeadása. A vállalat igazgatójának elmondása szerint nem voltak tisztában sem az oldal - www.al-ansar.biz - al-Kaida kapcsolataival, sem tartalmával. Amennyiben ez így lett volna, sokkal hamarabb sor került volna a lap leállítására, mentegetőzött Alfred Lim. "Mi legális üzleti tevékenységet folytatunk, semmi közünk az al-Kaidához," mondta Lim, hozzátéve: "Semmilyen módon nem befolyásolhatjuk, hogy mivel töltik meg ügyfeleink internetes oldalaikat."


Malajzia egyike az iszlám világ legfejlettebb országainak. Legfontosabb célkitűzésük, hogy gumi- és óntermelő országból 2020-ra fejlett technológiájú információs társadalommá váljanak. Erősen ellenezték az Afganisztán és Irak elleni amerikai háborút, de a terror elleni küzdelemben annak elkötelezett szövetségesei.

Az al-Ansar oldal bérlője egy, az ACMEC kezében levő szerveren bérelt tárhelyet, bár azt a vállalat igazgatója sem tudta megmondani, hogy pontosan mióta. Közleménye szerint az ACMEC csütörtök reggel mozdította el az oldalt, miután "hirtelen jelentős forgalom-növekedést észleltünk, ami kellemetlenül érintette sok ügyfelünket." Rövid időn belül hivatalos személyek érdeklődését is felkeltette az oldal tartalma.

Kedden töltötték fel az oldalra a pennsylvaniai Nicholas Berg meggyilkolását bemutató videót, holttestét szombaton találták meg Bagdad városában. A Bergről készült képek világszerte megjelentek a jelentősebb újságok címoldalain és a tévétársaságok műsoraiban, jóllehet ezeken nem volt látható a férfi kivégzése. Lim közleménye szerint az ACMEC elzárkózik az ilyen tartalmú oldalak megjelenítése elől, ámbár nem fedték fel az oldalt bérlő ügyfél kilétét. A cég - amely világszerte 30 országban több mint 5000 ügyféllel rendelkezik - először ügyvédei tanácsát kéri.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AtisH #214
    "...amit egy nagy cég sokkal hatékonyabban tud csinálni (kevesebb nyersanyag, kevesebb hulladék, kevesebb energia, stb.)."

    Ezt csakúgy gondolod, mert azért ez nem teljesen igaz... Egy kis cégnek nagyobb rálátása van a dolgaira és jobban meg kell fontolnia miből gazdálkodik. Láttam és dolgoztam multiknál és gyakaran előfordul, hogy rengeteg felesleges energiát, anyagot pazarolnak el a cél érdekében, vagy pl. hulladékot kell a "természetbe kiengedni" akkor inkább a jogi következményeit mérlegelik, mintsem a környezetre gyakorolt hatását.
  • AtisH #213
    A gyaramtosítást soha sem emberbaráti szeretet, vagy jótékonysági gesztus motíválja. Elsődleges cél a haszonszerzés és ezt megfelelően álcázzák azzal, hogy úgymond fejlettebb vagy magasabb életszínvonalat adank cserében a függetelenségnél, amibe ha jobban belegondolunk a legdrágább kincs. Pl. amikor az amerikai kontinenst gyaramtosították teljes kúltúrák és népek tűntek el a szülőföldjükről a területért és a nyersanyagokért folyó harcokban.

    Bocs ha már valaki írt erről, de gyorsan akartam reagálni nehogy elfelejtsem.;-)
  • Piscator #191
    há, én tuti nem erre masztizok, inkább más; azért töltöttem le, mert kiváncsi voltam, mi körül forog ez a nagy felhajtás.
  • Kefete #181
    Lehet, h vki írta már, de nem gondoltatok bele abba, h esetleg a szept. 11-et az amcsik csinálták meg? Lehet h full hülyeság, amit mondok, de elképzelhető, hogy kellett nekik egy megfelelő indok arra, hogy megtámadják a Közel-Keletet. Érdekes ezen elgondolkozni...
  • Piscator #178
    1. Mindkét oldalon lehetnek jók, rosszak.
    2. Minden sokkal árnyaltabb, amilyennek elsőre látszik.
    3. Egy háborúban sosincs igaz cél, hős, csak pusztítás.
    4. Elitélem a levágást, ha igaz, viszont ez nem minősít egy egész népet; ez egy szélsőséges csoport viselkedése.
    5. A fentit mondhatnánk az amcsikra, csakhogy igenis megszállók, ezen nincs mit szépíteni, és egy Vietnam, meg csomó egyébmás után else tudom képzelni, miket tehetnek meg.
    Szerintem a háborúkba inkább a véresebb embereket küldik, kivéve tán, ha védelmiek, s nem támadók.

    6. Az arabok köztudottan buzgóak, de ez sem magyaráz mindent, ettől nem lesznek mindig vérebek.
    Mégis, mégha maga Szaddam diktátor volt, mit csináljanak, ha erőszakkal benyomúlnak oda?
    Amerika hol volt a többi emberpróbáló elnyomásnál?
  • _Vegeta_ #177
    Bocs, en nem a forumhoz szolok hozza.
    Szal, ez ecceruen undorito, aki megol egy embertarsat az nem nevezheto embernek. Ezek mind elmebetegek, es rossz hatassal vannak a tarsadalomra.
  • valaé valaé ná #176
    Rájöttem, hogy te a pornolize.com-ra hajazol.
    Azokat a képeket láttad már amit az ami hősök csináltak a börtönökről?
    Az egész logikád ott hibádzik, hogy terrorizmus van a háborúban.
    Terrorizmus csak békében van. Attól kezdve, hogy megszállnak egy országot, csak háború van. Katonák vannak, civilek, partizánok stb. Irakban és afganisztánban háború van.
    Az az USA, aki a ruszki-afgán háborúban (ahol pontosan ugyanezt csinálták az arabok mint most) teljes mértékben az afgán terroristák mellé állt, most ugyanazt csinálja mint a ruszkik, csak még keményebben.
  • Rosco #129
    "A kor követelményeihez igazítva módosul a terrorizmus fogalma is. Míg a hatályos szabályozás a zsarolás és emberrablás speciális esetét említi terrorizmusként, a jövőben ez a szeptember 11-ei terrortámadás nyomán, 2002. júniusában elfogadott ENSZ keretegyezményhez igazodik majd. Terrorcselekmény elkövetéséért kell majd büntetni a jövőben azt, aki három, a törvény által nevesített célból személyek elleni erőszakkal járó, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el. Ilyen speciális cél például az, ha az elkövető állami szervezetet kényszerít arra, hogy valamit megtegyen vagy ne tegyen, ha a lakosságot fenyegeti illetve ha más állam vagy szervezet rendjét akarná megváltoztatni."
    (Forrás: IM - Tudósítások)

    Nos, az utolsó mondat az érdekes. E szerint az USA terroristaként lépett fel a következő országok ellen:
    VIETNAM
    AFGANISZTÁN
    IRAK
    Amúgy no comment...
  • Manoi #127
    Komolyan sajnállak téged B Real!
    Ennyire bekajálni az amcsi propagandát és habzó szájjal fröcsögni a békésen fórumozók felé....
    Úgy érzem az önálló gondolataid még nem sikerült megfogalmaznod. Szerintem inkább maradj meg a békés olvasgatás szintjén!
  • Rosco #119
    Nem győzök reagálni a baromságaidra...
    Az amcsik szart se találtak fel, max az Európából és a világ más földrészeirőlvoda menekül/kivándorolt orvosok, tudósok stb.
    Komolyam kezdem azt hinni, hogy Te valami propaganda menedzser vagy a CIA-nál :-)))