Alex

Hatalmas az érdeklődés az iraki fotók iránt

Az amerikaiak hagyományosan a választások előtti két hónapig nem fordítanak nagy figyelmet a poltikával kapcsolatos eseményekre, de az iraki börtönökben készített fotóknak ezt a gátat is sikerült áttörniük.

A milliók által használt Lycos kereső statisztikái szerint az Irakban amerikai katonák által megalázott foglyok esete kődarabként csapódott az állóvízbe, alaposan felkavarva azt. Az "iraki rabok kínzása" és más irakival kezdödő kifejezések olyan hónapok óta vezető kulcsszavakat nyomtak le a listán, mint Paris Hilton szexvideója, vagy az örök favorit Britney Spears.

"Nemcsak az iraki háború és a megalázó helyzetekbe kényszerített iraki foglyok iránti érdeklődés, hanem a keresések darabszáma is megugrott" - mondta a listát karbantartó Dean Tsouvalas, a Terra Lycos munkatársa. "A növekedés oly látványos, hogy a téma egyből az elso helyre ugrott, és ez különösen érdekes annak fényében, hogy tavalyi kezdetekor [az iraki] háborúnak csak a második helyig sikerült jutnia."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A képeket először a CBS "60 Minutes" müsorában vetítették le, és utána átvette szinte minden tévécsatorna, köztük természetesen az arab adók is. Tsouvalas a védelmi miniszter, Donald Rumsfeld kongresszus elott tett beszámolója után is megvizsgálta a statisztikákat, és közlése szerint az emberek csak annyit tudnak, hogy a fotók a Weben vannak, pontos helyről sehonnan nincs információjuk.

Persze ha célzottan a fotókategóriát nézzük az iraki képek nem számítanak elsőnek, mivel Janet Jacksonnak a Super Bowl döntőjének szünetében történt mellmegmutatós alakítása minden mást megelőz. Hírek tekintetében egyértelmuen Irak a favorit, az érdeklődési szint a szepbember 11-es terrortámadás utáni állapothoz hasonlítható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bil Ur Sag #96
    A kérdés először is az szerintem hogy ki a "jó" vagy "rossz". Főleg ha egy háború kapcsán vizsgálódunk. Van egy háborúban olyan hogy jó? van olyan hogy rossz? A háború szükséges! rossz. Földnépesedési alaptétel.De ha ezeket a videókat vizsgáljuk elgondolkodhatunk hogy az a rossz-e amit ott látunk vagy az amit nem látunk de semmi sem zárja ki az esélyét hogy nem is létezik. Pl. fordított esetben. Ma mindenki vérfürdőjétől hemzseg a föld krónikája, ám érdekes módon Usa ebből a szempontból csak csendes médiafigyelő? dehogy... Piscator-nak igazat adok. Akit nem hívnak,nem kell mennie. A világ egységesen helyt adott népeknek és kúltúráknak. Asszonyoknak ,férfiaknak és gyerekeknek. Az ő dolguk hogy "éljék a teret", és nem az hogy mások felett akarjanak uralkodni...
  • Piscator #94
    De, Szaddám is elnyomó volt, ettől még nem hívta USA-t senki.
    Attól, hogy az egyik fél gonosz(abb), nem lesz a másik szent(ebb).
    Az embargót meg nagyon gecik találták ki, olajat, élelmiszerért.
    Mindegy, már várom, FOGGYON MÁR el a Föld kőolaj készlete, káros, vér folyik miatta.
    A folyékony bálvány.
    Közben meg az Űrt szeretnénk meghódítani.
  • Piscator #92
    Ez utóbbit senkit ne vegye támadásnak!
    Sz'al bnem vagyok fajgyűlőlő, csak tisztázzuk, az I D I Ó T A Index.hu- pár ostoba már játszott sárdobálást.
    Csak tudom, mélyen egyesek ezért utálják az arabokat, mert Izrael-Palsztina.

    Még az is lehet, Szaddam lepaktált az amcsikkal, elfogták, de jól van.
    Én a népet sajnálom, aki mindig szenved.
  • Piscator #91
    Megnéztem a videót.
    Ijesztő. Mégis, inkább nem kivánom senki halálát, ez csak újabb erőszkot feltételez.

    Aki annyira támadja az arabokat, attól kérdezhetném, ZSIDÓ?
    De nem kérdezem, mert emiatt senkit nem bántok, csak akkor érteném, hogy vallás alapján védik ők az amerikaiakat.

    Piscator, a demokrata(?)
  • Piscator #90
    Mennyi demagóg, ostoba ember van itt. Kivétel a kivétel.
    1. Mindkét oldalon lehetnek jók, rosszak.
    2. Minden sokkal árnyaltabb, amilyennek elsőre látszik.
    3. Egy háborúban sosincs igaz cél, csak pusztítás.
    4. Elitélem a levágást, ha igaz, viszont ez nem minősít egy egész népet, egy szélsőséges csoport viselkedése.
    5. Ezt akár értelmezhetnénk a amcsikra, csakhogy igenis megszállók, ezen nincs mit szépíteni, és egy Vietnam, meg csomó egyébmás után else tudom képzelni, miket tehetnek meg.
    Szerintem a háborúkba inkább a véresebb embereket küldik, kivéve tán, ha védelmiek, s nem támadók.

    6. Az arabok köztudottan buzgóak, de... igen, ez keserű pont velük szemben.
    Mégis, mégha maga Szaddam diktátor volt, mit csináljanak, ha erőszakkal benyomúlnak oda?
    Mi joguk?
    Mi közük?
    Miért nem csinálnak békét a világ többi részén, ahol még ma is szadista elynomások vannak??!! Soroljam? Burma, Tibet, Afrikai államok egy része?
    Ijesztő, valójában igazi demokrácia alig van valahol.
  • Yetike #84
    Vern, te akkora lol vagy hogy nem is pocsékolok időt a válaszra... Egyszerűen csak olvasd végig amiket írtál, a röhögést rád hagyom.
  • asdasdasd #80
    Valoban a magyarok nem lovoldozni mennek. Ok csak adogatjak az agyugolyokat (hadianyagszallitas).
    Irakban nem talaltak atom/vegyifegyvert.
    Mit szolnal hozza, ha idejonnenek az oroszok, hogy mi anno a nemetekkel megtamadtuk oket, es most mar biztos van atomunk meg gazunk.
    Azt amikor itt vannak nem talalnak semmit, de azert kinyirnak egy csomo magyar katonat, lebombaznak egy csomo epuletet, es meg maradnak egy kicsit.
  • Tetsuo #73
    Amerika = Diktatúra a Világ felett.
  • Yetike #72
    Szép a felhozatal, bár nem ártana picit több reg hogy ne a levegőbe beszéljünk .

    #25 .: Ha ezek iraki katonák voltak, akkor milyen bűnt követtek el azon kívül, hogy védték a hazájukat ? Jah igen, a megalázás teljesen más mint a kivégzés. A megalázásban minden emberi méltóságodat elveszik, egy féreg módján bánnak veled, míg a kivégzésnél jobb esetben fejen lőnek és ennyi. Nem is tudom melyiket választanám... (Azt is vedd figyelembe, hogy ha valaha is kikerülnek ezek a "foglyok", akkor a történtek hatására mihez kezdenek... )

    #29 .: Sajnálatos, ami 2002.09.11 - én történt. Ez feljogosít mindenre ?

    Nem, nem mindegy. Egy magát mintademokráciának nevező állam ilyet nem tehet, undorító...

    Lehet, hogy többet tudok az életről, mint mondjuk Te, bár mondjuk még egy 'amcsi gettóban' sem jártam. Hogy ott ki kit ver össze, az magánügy, ez itt elméletileg egy hivatásos hadsereg lelkiismeretes katonákkal egy demokratikus állam szolgálatában. Elméletileg.

    "Az életben teljesen természetes az erőszak sajnos, pont az olyanok miatt, mint te. Aki így felkapja a vizet, mint te, természetesnek tartanád, ha megölnéd ezeket az Amerikaiakat... :("

    Ezt nem értem, de szerintem Te sem...

    "Mindenki a maga igazával van elfoglalva, felháborodik mindenen, és a saját filozófiáját majmolva erőszakoskodik. Persze az ő szemszögéből az a jó..."

    Kb. a már megint valami kurvaokosat akartunk írni kategória. Szerinted is egy kibaszott nagy baromság, hogy az emberi jogokat és a Genfi egyezményt tiszteletben kell tartani, nem ?

    #30 .: Az ami és a volt iraki rendszer között talán tényleg csak ennyi a különbség.

    #31 .: Ebből a hozzászólásból is csak úgy süt az ájkú... Fotelből jó szemlélni a dolgokat ugyebár.

    #33 .: lol... Ki mondta hogy utasszállítóval beleszállni akárhova szabad ? lol, a színvonal szárnyal...

    #57 .: Te tényleg ennyire naív vagy ? Szerinted 100 esetből hányat fényképeznek le ? 10et ? Sztem annál is kevesebbet.

    #70 .: A bíróságon sem kérdezik meg tőled (esetleg megkérdezik, de leszarják), hogy miért lőtted le azt a valakit... Lelőtted lelőtted ennyi (nem az önvédelemre gondolok).

    Nem vagyok semmilyen párti, viszonyt mélységesen elítélem az USA politikáját és képmutatását, de egy pillanatig sem pártolom a Saddami rezsimet (bár már nem tudom a kettő közül melyik a rosszabb...). Akik megölték azt az amit, azok rohadt vadállatok, semmilyen mentségük nincs a tettükre, ez egyértelmű. Viszont azért ha csak egy pillanatig is, de jó lenne az ő szemszögükből is megvilágítani a dolgokat...

    Ha én ilyen képeket látnék a honfitársaimról, az első lenne az hogy szerzek egy AK-t és kitakarítom az összes büdös amcsit az országomból (és ez úgy gondolom jogos, egy embernek joga van megvédeni a hazáját).
  • Emmegki #69
    Amerikában csak a buzikat sorozzák be? Legalábbis a börtönőrök azok.