Rónai György

Trust 580Z: digitális kamerával ellátott távcső

A Trust bejelentette az 580Z Binocular DigiC@m elnevezésű eszközét, amely egy távcsövet egyesít egy fix fókuszos 1,3 megapixeles digitális kamerával.

A 8x22-es távcső 7°-os látószöget enged, így tehát 914 méter távolságban 37 méter szélességben készíthetünk képeket vele, ami tökéletesen alkalmassá teszi sportesemények, koncertek, és egyéb távoli nagyobb dolgok fényképezésére. Természetesen sok nagyobb eseményre nem is engednek be fényképezővel, azonban az 580Z-t kinézete alapján még szimpla távcsőnek is nézhetik. Azonban amit az eszköz 8-szor közelebb hoz, azt a fix fókuszos digitális kamera még további 7-szeresen közelebb képes hozni, amely által sokkal élesebb képeket lehet például messzi, mozgó objektumokról is készíteni.



A beépített digitális kamerában 1/3" optikai CMOS szenzor van, 1,3 megapixeles felbontással. A rajta lévő LCD képernyő segítségével módosíthatjuk a beállításokat és ellenőrizhetjük az elem töltöttségét. Az eszköz webcamként is használható, maximálisan 15 képkocka/másodperc sebességig. Az 580Z-nek 12 MB beépített memóriája van, ami maximálisan 135 fotó tárolását teszi lehetővé. Ezt JPEG tömörítéssel tudja elérni. A memóriája SD vagy MMC kártya segítségével tovább is bővíthető, akár 256 MB-ig.


A géphez az USB csatlakozáson keresztül férhetünk hozzá windowsos és maces gépekről is. Ráadásul, ha számítógéphez van kötve az eszköz, akkor az elemeket sem fogyasztja, tehát takarékosan működik. Van rajta manuális és automatikus kikapcsolás is, utóbbi akkor avatkozik be, ha egy ideig nem használjuk a gépet.

A Trust 580Z Binocular DigiC@m mellé jár egy védőtáska, több akasztópánt - hogy vállra és nyakba is akaszthassuk -, egy tisztítókendő, gumi lencsevédő fedelek, állvány, 2db AAA elem, USB kábel, szoftver CD-ROM, és különféle leírások, valamint többnyelvű kézikönyv is. Az ára közvetlenül a cégtől rendelve 99,95 euró, tehát nagyjából 25 ezer forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FireBird #24

    Üdv Mindenkinek!

    Aki tud segíteni abban, hogy hol lehet Magyarországon megvenni ezt a Trust 580Z: digitális kamerával ellátott távcsővet vagy hasonló tulajdonságú távcsövet, az legyen
    szíves írjon nekem egy e-mailt. Előre is köszönöm a segítséget.
    Karácsonyi ajándéknak szánom, de még augusztusban meg szeretném venni.
    Ugyanis szeptemberben nem tudok mászkálni érte. Októbert meg már a zsúfolt programok és a
    kapkodás fogja jellemezni.
    Nekem nincs devizám, számlaszámom és nem tudok Angolul. Ezért, ha tud valaki segíteni, azt szépen megkérem, hogy segítsen. Köszönöm.

    E-mail címem: [email protected]

    FireBird
  • TeszteloPontHu #20
    Azért ezt nem mondanám, mert a nagy optikai zoom miatt a lencserendszer korántsem ad olyan tökéletes képet. (Ezért sok esetben nincs 8x zoom a gépeken, pedig meg tudják csinálni.)
  • awender #19
    www.pearl.de tavaly óta kapható
  • Cat #18
    gyengébbek kedvéért, a cikk alján a kapcsolodo linkeknél van a honlap...
  • shim #16
    "kinézete alapján még szimpla távcsőnek is nézhetik"
    na persze, felmész a lelátóra, szekuriti meg leteper, h: "Protonágyú, protonágyú! Földre redves terrorista!" :))
  • _Vegeta_ #13
    Ez nagyon jo lehet! Holdrol szep felveteleket lehetne kesziteni. Persze vannak erre mas ezkozok, de azok joval dragabbak... ha lenne kb-m vennek egy ilyet!
  • Benedekco #11
    ez1 szar sztem!
  • Benedekco #10
    kicsit keveset tud nem? nekem pl kéne 1 ilyesmi, csak lenne 2,1 mpixeles vagy nagyobb.. és normális fókuszok lennének benne...
  • Mighty #9
    Esetleg azért, mert nem volt reklámozva?
    Mondjuk természetjáróknak ideális lehet, mert nem olyan vészes az ára. Mondjuk lehetnének kicsit erősebbek mind a távcső mind a fényképező paraméterei.
  • Mr.Grent #7
    Én kb 1 éve dolgoztam egy nagykerben már akkor nemtudtuk eladni a ketyerét. És az is tudott ennyit.