JohnnyCage

Siemens: Mobil zene egy flash kártyában

A világ harmadik legnagyobb mobilgyártója elkezdte szállítani azokat az új eszközöket, amelyek lehetővé teszik a zenefájlok gyors feltöltését a mobiltelefonokba, flash kártyák segítségével.

A német elektronikai óriás Siemens új telefonja MP3 lejátszóként is funkcionál. A társaság azonban úgy döntött, hogy a készülék a kevéske saját memóriája helyett a telefon tárolja flash memóriakártyán a zeneszámokat, amely bedugható az eszközbe. Ezek az eszközök 30-60 percnyi digitális zenét képesek eltárolni, de a zeneszámok felmásolása sok időt vesz igénybe.

A jelenlegi módszerek során a mobiltelefonokat a számítógépre kell kötni a zenék felmásolásához még akkor is, ha flash kártya található bennük. A Siemens azonban bejelentett egy új eszközt, amelyet az SCM Microsystems fog gyártani számára, és amellyel a flash RAM-ok akár 20-szor gyorsabban feltölthetők zenével.

A Siemens bejelentése újabb jele annak a trednek, miszerint a gyártók egyre több funkciót zsúfolnak telefonjaikba, amelyek immár átveszik a PDA-k, MP3 lejátszók, vagy akár kamerák szerepét. A gyártók elképzelése szerint minél összetettebb a telefon, annál több bevétel fog származni belőle. Az elemzők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a túlbonyolított mobiltelefonokban egyre gyakrabban fedezhetők fel súlyos szoftverhibák. Ilyen szoftverhibák sújtják többek között az új 3G (3. generációs) mobiltelefonokat is, amelyeket a japán NTT DoCoMo már többször kénytelen volt visszahívni próbaképp működő 3G hálózatáról.

A napokban bejelentett lépéssel, valamint az MP3 fájlok lejátszására képes mobilkészülékével a Siemens az elemzők szerint bizonytalan területre lép. A Napsterhez hasonló ingyenes zeneszolgáltatások visszaszorulásával ugyanis az MP3 fájlok elterjedtsége várhatóan csökkenni fog. A Siemens ennek ellenére bizakodik.

"Az emberek továbbra is szeretnek megszerezni az internetről minden zenét, amit tudnak" - mondta az SCM Microsystems szóvivőnője, Darby Dye. "Ez továbbra is egy aktív piac." A Webnoize piackutató cég felmérése szerint a középiskolás tanulók 75%-a hajlandó lenne magasabb árat fizetni telefonjáért, ha az képes lenne digitális zene lejátszására. Bár az ideális technológia még évekre van tőlünk, a Siemes megpróbálja a maximumot kihozni a jelenlegi zenetárolási és zenefeltöltési lehetőségekből, mondta Matt Bailey, a Webnoize egyik vezető elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lez #3
    Ebben mi a hír? Az SL45 már fél éve kint van kb, és az is tud mp3-at!
    És SL45 tényleg rula.
  • Jockey #2
    hehem, érdekelne téged is mi?:)
    SL45 rula